ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Драган Станојевић – Неочекивано за све управо се на ТВ појавио Јанукович који је позвао војску и полицију да не извршавају злочиначке наредбе из Кијева (видео)


Dragan Stanojević
13.04.2014.
21:00
Неочекивано за све управо се на ТВ појавио Јанукович са својим министром полиције и јавним тужиоцем Украјине.Управо дају прес конференцију у Ростову, на којој позивају војску и полицију да не извршавају злочиначке наредбе из Кијева и да ће садашња власт сносити кривичну одговорност и да ће он као председник Украјине предузети потребне мере!Говоре о утицају ЦИЈЕ на дешавања у Украјини, да је директор ЦИЈЕ посетио анонимно Кијев и о томе да се припремају провокације на граници са Русијом којe би довели до војне ескалације!

Кажу да је садашња власт назвала народ на југоистоку сепаратистима који желе своја права, а оне на мајдану револуционaрима. При том кажу да они нису предузимали такве оштре мере против мајдановаца иако су они користили оружје да би преотели власт у држави, као што садашња власт из Кијева преузима на југоистоку.

Претпостављам да је њихов наступ најава нечега што се спрема и што може бити нека критична тачка у Украјини.

12:36

Ситуација на југоистоку Украјине посебно у Доњецку и Лугањску је врло критична. За ова два дана су од стране народне одбране заузети скоро сви већи центри безбедности Доњецке области.

Медији су објавили да је Кијев јуче тајно посетио директор ЦИЈЕ Џон Бренон!!
После његове посете, Кијевска власт је послала специјалне јединице и кренула је операција у граду Славјанск. Иначе, све време је овде нама познати западни „допломата“ Карл Билт…

По информацијама у овом моменту, има рањених и убијених. Убијен је један од шефова Украјинске службе безбедности и око 4 официра рањена! Са стране народне одбране се не зна број повређених и рањених.

Специјалне операције још увек трају, користе се и хеликоптери али како јављају са места дешавања, војска југоистока је добро организована и даје јак отпор Украјинским снагама безбедности али то носи и велики број жртава.

Како тврде Кијевске власти, то није народ него специјалне јединице Руске војске..
Са друге стране народ показује пасоше да су сви Украјинци и да су то све бивши официри и разни ветерани ратова који умеју да ратују и који ће показати Кијевској власти да ће заштитити своје интересе и народ југоистока…

Све наредбе Кијева имају велики проблем код реализације и због тога Кијевска власт шаље снаге из Кијева и других региона. Полиција је скоро у свим регионима отказала послушност Кијевској власти и прешла на страну народне одбране.

Управо сазнајем да је заузет још један од великих региона Доњецке области, град Јенакијево…

Овде можете погледати видео, операције заузимања полицијске управе од стране проруских јединица у Краматорску.

2 replies »