ДЕШАВА СЕ...

Русија данас прекинула емитовање радио станице „Глас Америке“


.

Глас Русије

 

19:01 „Глас Америке“ прекида емитовање у Москви

 

„Глас Америке“ је обавештен званичним писмом о раскиду уговора о емитовању програма у Москви на фреквенцији 810 АМ. Генерални директор „Rossiya segodnya“, који је одбио да ради са „Гласом Америке“ Дмитриј Кисељов назвао је ову радио станицу „спамом на нашим фреквенцијама“ и рекао да је не сматра аутентичном.

 

Амерички Broadcasting Board of Governors имао је до априла 2014. године уговор са „Гласом Русије“ (компанија је ушла у састав агенције „Rossiya segodnya“), на реемитовање „Гласа Америке“ у Москви.

 

Кисељов сматра да је радиостаница досадна и некритична у односу према САД. Он је такође нагласио се не сматра дужним да асистира овој радио станици.

 

глас америке
Тањуг 09.04.2014

456319_profimedia0183878567_f
Дмитриј Кисељов

Русија је данас прекинула емитовање радио станице „Глас Америке“, саопштио је данас директор информативне агенције „Русија данас“, рекавши да она представља „уљеза на (руским) радио таласима“.

Дмитриј Кисељов додао је и да уговор о емитовању програма „Гласа Америке“ на радио фреквенцији АМ, неће бити обновљен.

– Русија данас неће сарађивати с Гласом Америке – нагласио је Кисељов.

Кисељов се налази на листи Руса којима су САД увеле санкције због, како су образложиле, улоге у промовисању руске анексије Крима.

– Они као да емитују из подземља или, у најмању руку, из неког другог света – рекао је Кисељов о „Гласу Америке“ и радију Слободна Европа, који се и даље емитује у Русији, кроз партнерску станицу.

1397039281_744607301

– Ја те станице сматрам уљезима на нашим таласима. Нема то никакве везе са слободом говора, јер у њима нема ничег оригиналног – закључио је Кисељов.

Амерички Одбор за медије, саопштио је прошле недеље да је Кисељов прекинуо сваку сарадњу с „Гласом Америке“. Он је тој станици послао писмо са само једном реченицом: „Прекидамо сарадњу“ и додао да неће обновити уговор.

Руске власти су 2006. тражиле од државних станица да престану да емитују програме „Гласа Америке“, што се наставило само у Москви, на АМ радио фреквенцији, по договору с „Гласом Русије“, коју сада контролише Кисељовљева „Русија данас“.

Блиц

***