Биљана Диковић

„ПОСЛЕДЊИ ПЛОТУН“ за јунаке са Кошара: Промоција књиге песника Невена Милаковића у Београду


„Како је ово топло и људски написала Лозанка Радоичић, мајка хероја са Кошара… и сама херој… не може се срочити љепша и достојанственија најава:

Када је НАТО напао, кренуо је да брани земљу… када је помислио да је све готово, схватио је да борба још траје! Наставила се борба за одбрану погинулих у одбрани Србије, земљу је требало бранити од непријатеља а погинуле борце од сопствене земље… од државника који хоће заборавом да их убију још једном… И овога пута није могао мирно да гледа како погинули гину још једном…
Кренуо је још у једну борбу, која и данас траје. Овога пута заменио је оружје, тастатура је заменила ватрено оружје. Борба је јака, неустрашива и још болнија… Његов ПОСЛЕДЊИ ПЛОТУН и данас одјекује… неда да се Апостоли са Кошара, како их он зове забораве, још једном убију заувек.

Дођите да чујете човека који се бори за погинуле хероје, на најбољи начин, даром који се добија само од Господа Бога!“ – записао је Невен Милаковић на свом ФБ профилу…

„ПОСЛЕДЊИ ПЛОТУН“ је књига песама песника Невена Милаковића коју представља у Београду, у суботу 12. априла, са почетком у 19. часова, улица Краљице Катарине 74а, Баново Брдо. Ово вече поезије аутор ће посветити свом недавно преминулом пријатељу и учитељу Момиру Војводићу и јунацима са Кошара.

08.04.2014. ФБ профил Невен Милаковић, за ФБР приредила Биљана Диковић

невен 1

Учесници програма су: рецезент књиге Мишо Чуровић, глумац Бранко Бањо Бабовић, гуслар Саша Лакетић, песме Последњи плотун и Вила са Кошара ће певати Даница Никић и аутор Невен Милаковић.
Вече 12. априла 2014. године организује Удружење писаца „Поета“, на адреси улица Краљице Катарине 74а, Баново Брдо у 19 часова.

 

—–

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

* Невен Милаковић: Последњи плотун

* Невен Милаковић: Вила са Кошара

* Апостолима са Кошара ПОСЛЕДЊИ ПЛОТУН