АКТУЕЛНО

НА ДАНАШЊИ ДАН: БЕСЛОВЕСНИ ЛЕЦИ НАТО ПАКТА НАД СРБИЈОМ, Бранко Гајић


Бранко Гајић

Бесомучни НАТО напади на Србију 1999. године

БЕСЛОВЕСНИ ЛЕЦИ НАТО ПАКТА НАД СРБИЈОМ

НАТО брани заштићене, напада незаштићене

 

Србија, 8. априла 1999. године. Небо над Србијом забелело се од летака НАТО пакта које су избацивали њихови авиони. Зелене ливаде, њиве са младим житом и дворишта забелели су се као после великог града. Нашао сам две врсте летака чије су димензије 141 х 76 мм.

После кише долази сунце – после бомби долазе леци…

Увече седим са друштвом у импровизованом склоништу и играм реми. Међутим, не иде. Главна тема су ови леци.

Њихов садржај вређа здрав разум. Народ к’о народ, види ствари на свој начин. Мало се љути што га је НАТО пројектовао као дебилног, па се спрда на његов рачуни тако себи даје одушка.

Са овим лецима погодише као прстом у задњицу. Људи се питају која ли је будала ово написала. Мој друг Сврачак, што сам га оклеветао да је од 15 предмета имао 16 кечева па пребачен у другу школу, рече „Видиш да постоје лошији ђаци и од мене“ и настави да нас пељеши. Џаба им толики докторати и компјутери и помоћ њихових плаћеника у Србији. Здрава памет је здрава памет. На страну лицемерје и цинизам и стара латинска школа преваре, сви се слажу да је ово толико блесаво да је то од нас неко нашисао, да би одмах уследио захтев да му се одузму сведочанства и дипломе и пошаље у специјалну школу, можда и у лудницу… „Сачувај то Бранко у твојој архиви а ја ћу наћи некога да се стиди уместо њих“, рече Жвала. Помену се ту и Слободан у улози коцкара и Зоран Ђинђић у улози кибицера…

Добро је. Мала радионица жваки ради и у ратнм условима…

И тако, ред збиље, ред зезачине и некако се искристалиса прави, оригиналан пра текст, чијом каснијом софистицираном коректуром НАТО мозгоње дођоше до верзије, по њиховој претпоставци, за обичан, прост српски народ. К’о веле: „богатији смо, јачи смо и паметнији смо“…

Но, хајде да се подсетимо оригиналних садржаја тих летака и да упоредо видимо верзије летака над Србијом како су реконструисане за карташким столом у склоништу.

 

Бесловесни леци НАТО пакта над Србијом 1999. године

(1) СА ЧИМЕ ОН ТО НАЂЕ ДА СЕ КОЦКА?

 

Оригинална, авио верзија:

Слободан Милошевић се коцка са будућношћу српског народа.
Његовом политиком изгубљена је Крајина, источна Славонија, Барања и Сарајево. Он се сада поново коцка својим погромом на Косову. Он се клади са српском колевком, са српским местом у свету и са животима својих људи. Зар је све то његово, лично и сме да се прокоцка?

Реконструисана верзија карташког стола:

Слободан Милошевић се коцкао са будућношћу српског народа по угледу на велике коцкаре Лазара Хребељановића, цара Ненада из Бачке, чика Перу Мркоњића и друге српске владаре.

Његовом политиком привремено је изгубљена Книнска Крајина, западна и источна Славонија, Барања, српско Сарајево и свака трећа стопа српске земље у Босни и Херцеговини. Човек доби партију, али мангупи отеше банк и понеше и своје и наше. Он се сада поново коцка својим погромом на Косову. Он заборавља да није таква сила која себи може дозволити да врши одмазду за вековни геноцид над српским народом и етничко чишћење Косова и Метохије. Он мора схватити да су Шиптари проглашени за заштићени народ, вишу расу и да у сукобу са њима може да важи старо правило: За једног Шиптара 100 Срба и да је ту у улози судије НАТО који штити правила игре.

Све то, укључујући и Косово и Метохију, Рашку и Војводину могло је да се преда демократски, без ризика по НАТО. Мора да се зна да је карташки сто резервисан за Клинтона, Блера, Шредера и Ширака. Улози су Америка, Велика Британија, Немачка и Француска, а у резерви је Сибир. Милошевић нема право ни да кибиције у овој партији, а камо ли да се коцка са оним што није његово, лично.

К и б и ц е р

ДР ЗОРАН ЂИНЂИЋ

 

Бесловесни леци НАТО пакта над Србијом 1999. године

(2 ) НАТО НАПАДИ

 

Оригинална, авио верзија:

Протеклих недеља, српска војска и полиција, под директним наређењима Слободана Милошевића, су испразнили села и вароши Косова и Метохије и попалили или разорили хиљаде кућа. Главе породица су били отргнути од њихових супруга и деце и устрељани.
Постоји бојазан да је хиљаде недужних и ненаоружаних људи убијено.
Стотине хиљада беже од Милошевићевог погрома. Не дозволите да вас погрешно усмерен патриотизам повеже са његовим злоделима.


Реконструисана верзија карташког стола:

Протеклих недеља, српска војска и полиција, под директним наређењима Слободана Милошевића су испразнили празна села и вароши Косова и Метохије. Њихово становништво су одвели неки људи у униформама са ознакама УЧК да као статисти учествују у снимању масовних сцена пропагандних филмова чувене филмске куће CNN. Попалили су и разорили остатке хиљада кућа које су наше бомбе и ракете срушиле, а које су доскорашњим терористима, сада борцима за ослобођење од диктатуре Слободана Милошевића, служиле као заклони, а негде и утврђења. Идеја Велике Албаније главама шиптарских породица била је преча тако да није био проблем да их добровољно отргну од њихових супруга и деце. Све су оне устрељене приликом пружања отпора хапшењу због најтежих кривичних дела или напада на српске оружане снаге.

Нема доказа, што и није битно, јер ту је CNN који све зна унапред, да је милион недужних и ненаоружаних људи убијено само зато што су српским снагама додавали муницију кроз пушчане цеви.

НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ВАС ВЕКОВИМА ПОГРЕШНО УСМЕРАВАН ПАТРИОТИЗАМ ПОВЕЖЕ СА ЊЕГОВИМ ЗЛОДЕЛИМА.

Шта вам то одједном би да хлебом не гађате оне који вас гађају бомбама и ракетама, да после примљеног шамара не потурите и други образ. Наши компјутери то једноставно не разумеју.

СЕВЕРНО АТЛАНТСКИ САВЕЗ

Брани заштићене, напада незаштићене

 

Бесловесни леци НАТО пакта над Србијом 1999. године

(3) НАТО ЋЕ ПОЈАЧАТИ СВОЈЕ НАПАДЕ

 

Оригинална, авио верзија:

НАТО ће појачати своје нападе све док се снаге које учествују у прогону цивила на Косову и Метохији не повуку, док се избеглицама не дозволи безбедан повратак и док ваше вође не приступе плодоносним преговорима. НАТО ОСТАЈЕ одлучан да одбрани незаштићене на Косову и Метохији.

 

Реконструисана верзија карташког стола:

НАТО ће појачати своје бесомучне нападе епилепсије и шизофреније сведок се српске оружане снаге, које прогоне наоружане шиптарске цивиле не сажале и повуку са Косова и Метохије; док се само шиптарској мањинској староседелачкој популацији и већинским илегалним имигрантима не дозволи безбедан повратак на Косово и Метохију, као и долазак нових Шиптара из сиромашне и окупиране Албаније; док задњи Србин не напусти Косово и Метохију; све док ваше вође не напуне гаће, капитулирају и не ставе потпис на резултате плодоносних преговора између НАТО и ШИПТАРА из 1966. године.

Накљукан спанаћем и напојен Кока колом, НАТО остаје одлучан у намери да одбрани шиптарску мањину на Косову и Метохији и уништи српску већину на сваком педљу земље Србије, баш како је то чинио његов родоначелник ВЕРМАХТ, на челу са Великим Вођом Адолфом Хитлером.

04-В-02-L001 Н А Т О