Драган Станојевић

Драган Станојевић – Ситуација на југоистоку Украјине је врло тешка


Dragan Stanojević
08.04.2014.

Ситуација на југоистоку Украјине је врло тешка. Целу ноћ и дан трају разне борбе, специјалне јединице Украјинске полиције спроводе акције, ухапшено је много људи а има и много повређених и ситуација је изузетно напета, не постоји разумевање и власт протестанте назива сепаратистима према којима ће бити примењена најригорознија средства.

Међутим, народ се опет окупио и супротставља се акцијама полиције, најављује се и партизанско деловање. Створени су одреди самоодбране југоистока који чине ветерани Авганистана, специјалних јединица, козака итд.

Најбогатији Украјинац Ренат Ахметов је покушао да утиче на ситуацију и да умири народ али га нису прихватили и слушали.

Сада се очекују напади специјалних снага у неколико региона, највише у Луганску и Харкову а ноћас је специјална операција била у Николајеву где је било доста повређених и ухапшених. Говори се о доста страних и западних специјалаца који су стигли у те регионе и који имају посебне задатке а Кијев говори да Руски агенти спремају улазак Руске војске.

Donjeck

Народ у региону позива власти да не крећу да убијају народ јер ће онда кренути у рат против њих и да су спремни да се боре до краја.

У Русији се говори о дуплим стандардима и поставља се питање како је могло у Кијеву са палицама и коктелима да буде мирна акција а ово у југоисточним регионима је сепаратизам…

У Кијеву се говори како иза свега стоји Русија и како ти демонстранти уопште нису Украјинци нити је то Украјински народ већ неки „туристи“ и специјалци из Русије а да је народ миран и да не жели никакве референдуме… Запад наравно, подржава Кијев и за све криви Русију.

По неким информацијама, према Доњецку се пребацује тешка војна техника. На овом видеу можете видети како људи у Харкову данас испраћају аутобус са специјалним снагама.

У овом видео материјалу можете видети како је жена песницама нападала посланика „Слободе“ и штитила свог председника.

Овде можете погледати како делује демократија у Украјинском парламенту, против иних који другачије мисле. Напад на лидера партије комуниста.

Погледајте видео из парламента Украјине са данашњег заседања, демократија на делу, када ти се не свиђа како посланик говори она можеш да га бијеш…

Али погледајте како је дама пустила песнице и напала на представника националистичке „слободе“ и бранила свог председника, ово још нисам видео, али је овде све могуће…
Можда треба више жена да имамо у парламенту оваквих, да мало науче памети оне којима је то потребно….

____________

*Драган Станојевић је председник скупштине дијаспоре и Срба из региона, бизнисмен и јавни посленик из Кијева (сада из Москве)