ДЕШАВА СЕ...

Адвокат Лукић: Генерала Младића прегледају руски доктори


Генерала Ратка Младића ће у току априла у притвору у Хашком трибуналу прегледати група руских лекара, рекао је Срни његов адвокат Бранко Лукић.

04.04.2014. ВЕСТИ-Срна, фото: Бета/АП

mladic1-beta_f

Преглед лекара да би могао да прати наставак суђења: Ратко Младић

„Сви знамо да је лоше његово здравствено стање. Генерал не може да прати пет дана у седмици суђење, упркос томе што је суд наложио. Треба да дође једна група руских доктора која треба да процени да ли он уопште може да прати суђење и колико дана максимално може да проведе у судници. То би требало да се деси у априлу“, прецизирао је Лукић.

Он је навео да ће Младића прегледати само руски доктори, међу којима ће бити неуропсихијатар, психолог и кардиолог. Према његовим речима, они имају дозволу да посете Младића и сада се само ради на детаљима када да дођу. „Знају се доктори. Генерал ће да их прими. Само треба да се утаначе неки детаљи“, додао је Лукић.

Он је напоменуо да ће Младићева одбрана почети 13. маја извођење доказа, мада је тражила да не почиње пре 13. јуна.
„Не знам да ли ћемо успети сада све да комплетирамо, али почећемо са оним шта имамо, па ћемо да идемо даље и да се престројавамо у ходу“, рекао је Лукић.

Он је навео да одбрана ради на списку сведока и да има аргументе који се до сада нису могли чути. „Нико до сада није бранио генерала Младића и неке ствари нису биле ни занимљиве за неке друге брањенике. Да немамо ништа ново, не би било добро“, рекао је Лукић.

Према његовим ријечима, случај „Маркале“ се „стално развија“ и што се дуже ради све се више показује да је то све планирано и подметнуто од власти у Сарајеву.

„Свако следеће суђење открива нове чињенице, тако ће бити и код нас“, додао је Лукић, наводећи да ће одбрана и даље „нападати и број жртава у Сребреници“, којим се спекулише.

1 reply »