ДЕШАВА СЕ...

ИЗВЕШТАЈ – међународна конференција САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Срби верују у неминовни и потпуни успех Путинове Русије


МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ
„НЕОФАШИЗАМ У ЕВРОПИ ПОСЛЕ 70 ГОДИНА”

02.04.2014. ФАКТИ

  • Наступили руководилац Фонда Андреја Првозваног и Центра националне славе Русије Владимир Јакуњин, губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко, председник Европског јеврејског конгреса Моше Кантор, ректор МГИМО академик Анатолиј Торкунов, бивши генерални секретар Савета Европе Валтер Швимер, председник Савеза писаца Белорусије Николај Чергињец и још око 20 учесника из Русије, Израела, Немачке, Велике Британије, САД, Грчке, Италије, Француске, Пољске и других земаља
  • Председник Покрета за Србију и копредседник Свесрпског народног фронта Владимир КРШЉАНИН: Трагедија Југославије је значајна за разумевање опасности којима су изложене Украјина и многе друге земље. Драстичне појаве фашизма током 90-их у Хрватској, Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији биле инспирисане од западне олигархије

У САНКТ Петербургу је одржана међународна конференција на којој су истакнути представници друштвено-политичког и научног живота из око 20 земаља, поводом догађаја у Украјини, снажно осудили све облике повампирења фашизма и њихове инспираторе.

Око 80 учесника конференције „Неофашизам у Европи после 70 година” усвојило је Резолуцију у којој се осуђују све савремене форме фашизма, изражава жаљење због догађаја у Украјини, подржава борба народа против фашизма и социјалне неједнакости као утемељења државне политике, позивају Владе и Парламенти свих земаља да створе ефективне препреке овој опасности, а друштвене снаге свих земаља да уједине напоре ради бескомпромисне борбе. Ради даље афирмације и остваривања циљева резолуције, учесници конференције ће створити стално радно тело.

Са рефератима и усменим излагањима конференцији су се обратили  руководилац Фонда Андреја Првозваног и Центра националне славе Русије Владимир Јакуњин, губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко, председник Европског јеврејског конгреса Моше Кантор, ректор МГИМО академик Анатолиј Торкунов, бивши генерални секретар Савета Европе Валтер Швимер, председник Савеза писаца Белорусије Николај Чергињец, председник Покрета за Србију и копредседник Свесрпског народног фронта Владимир Кршљанин и још око 20 учесника из Русије, Израела, Немачке, Велике Британије, САД, Грчке, Италије, Француске, Пољске и других земаља.

Владимир Кршљанин

         Владимир Кршљанин је пренео позицију више српских и међународних друштвених организација: Свесрпског народног фронта, Покрета за Србију, Београдског форума за свет равноправних, Нове Византије, Међународног комитета „Слободан Милошевић”, Светског савеза слободних мислилаца и Европског мировног форума, која се огледа у пуној подршци Русији у заштити општељудских вредности и у Украјини и широм света, као и у подршци слободном остваривању воље народа Крима. Он је упознао учеснике да су ови ставови, које дели огромна већина српског народа, уграђени и у завршни документ велике међународне конференције одржане у Београду поводом 15-годишњице НАТО агресије, као и да представљају званичан став Владе Републике Српске.

Кршљанин је у свом излагању указао на значај трагедије Југославије за разумевање опасности којима су изложене Украјина и многе друге земље, као и на то да су драстичне појаве фашизма током 90-их у Хрватској, Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији биле инспирисане од западне олигархије, која их је одржала у животу у својим земљама, послала у нашу и до данас их подржава. Он је у деловању Путинове Русије препознао темељне православне вредности људске заједнице и изразио уверење у њихов неминовни и потпуни успех.

Сви учесници конференције у Санкт Петербургу, коју су организовали Центар националне славе Русије и Фонд Андреја Првозваног у сарадњи са Европским јеврејским конгресом, Институтом светске економије и међународних односа Руске академије наука и Међународним омладинским покретом „Youth Time”, учествовали су у свечаној церемонији одавања поште 500.000 жртава лењинградске блокаде на Пискарјовском гробљу.

         На конференцији су учествовали и министар у Влади Републике Српске Петар Ђокић, председник Извршног одбора Покрета за Србију пуковник Љубинко Ђурковић, помоћник министра у Влади Републике Српске Душко Милуновић и научни сарадник Балканолошког института САНУ др Мирослав Свирчевић.

Чланови српске делегације приступили су моштима Светог Александра Невског у Светотројицкој Александроневској Лаври, поклонили се сенима Романових у Петропавловском сабору и имали више корисних сусрета и разговора.

Значајан допринос делатности српске делегације у Санкт Петербургу дали су познати аутор и добровољац српских одбрамбених ратова Олег Валецки и представница друштва „Завет српско-руски” Ирина Астапенкова.

1 reply »

  1. krajnje je vreme da se shvati ovo ozbiljnom situacijom koja pod okriljem Crvenih štitova, Iluminatime, Habzburger, Openhaijmer, Rokefeler i drugima stane na put. Ljudi su čudni uvek se drże nekim bogatim upravljačima umesto da njih unište jer su manjina potpuno nesvesno uništavaju sami sebe sa kojekakvim neljudima idiotima fanatičkih ideja. Zašto glupi svet se nebi okrenuo na njih uništio ih i oslobodio svet od nemani.??? Zato što je pohlepa ploitičara za novcem koga ovi imaju u izobilju. Politicari ne vide ništa drugo osim novca takodje čak da kroz tu novčanu trku uništavaju i sebe NAZALOST! Dali ce svet da se jednom otrezni DA kada ga Rusija uzme u ruke nadam se daće Bog što pre kao spas za uvek.

    Podunavac

    Свиђа ми се