ИЗДВАЈАМО

Дан после… Шта сада ?


ЛИЧНИ СТАВ: Овде преносим део дискусије са „друштвене мреже“ на тему избора… ФБР уредник М. Новаковић, 17 март 2014…

HEROJI SA BARIKADA

….Патриотска опозиција сада мора да смогне снаге, добре воље и способности за компромис, да се бар “уједине у поразу”, ако већ нису могли “у победи”. Надам се да ће нешто научити из својих грешака. Иначе мислим да грешите кад овако катастрофални резултат избора патриотске опозиције приписујете бојкоту бирача.
Бојкот је био нешто већи од “нормалног”, јер у већини слободних земаља (а Србија “обашка” није слободна, већ је окупирана земља) на изборе ретко кад изађе више од 60 до 70 посто бирачког тела. Једино је у “старим добрим комунистичким системима” излазност увек била преко 101%.

Дакле, узрок оваквог пораза није био у бојкоту избора (сигурно јесте делом, у апатији и малодушности једног броја грађана), али је пре свега био резултат медијског једноумља у Србији. 80% грађана Србија се информише путем “националних телевизија”, оних истих што им продају “Сулејмане, Фарме и Великог брата”- а са тих телевизија се последњих месеци није скидао ППВ.

Наравно, његова медијска слика је пажљиво кореографирана од стране Западних ментора и “холивудских ЦИА агената”. На његовом лику се радило пуно- ти холивудски трикови су видљиви- од сцене “Супермена из Фекетића”, постуре и говора “Винстона Черчила” који свом народу обећава “крв, зној и сузе” и других “срцепарајући наступа” на великим телевизијама.
Да не говоримо о пажљивом избору инфериорних саговорника у многобројним “округлим столовима” типа Тешке речи, и планираним избегавањем правих дуела са супериорним опозиционим лидерима.

Такође у ту игру је убачен огроман новац из “непознатих фондова”, тако да се ППВ и његова партија буквално нису скидали дан и ноћ са великих и малих екрана тв пријемника, где су такође пуштани СНС режирани “партијски филмови”.
Дакле, победу Вучићу је донело медијско (телевизијско) једноумље у Србији у режији његових западних ментора- али и добрим делом неслога патриотске опозиције, који су (својом неспособношћу да се уједине) пропустили историјску шансу да “под једну капу” ставе и све ван-страначке српске родољубе (који су вероватно великим делом остали међу оних 50 посто грађана који нису изашли на изборе)!?

Овај слуђени фарматизовани, и Холивудом и Боливудом опијени народ, је у Вучићу видео (спојеног) Супермена(из Фекетића), Черчила, и Сулејмана- који им на чаробном ћилиму доноси “Шехеразаду (Београд) на води”, све са “сиднејским операма и (С)Аладиновим џамијама”. Они су једноставно видели оно што су желели да виде, а он им се “приказао” онако како су га нашминкали његови “холивудски ЦИА дресери” (из америчке амбасаде, иза ћошка).

Ту је по мени један од главних узрока његове “победе”. Уосталом, чак су и на Б92 неки синоћњи коментатори оптуживали водеће медије због полтронског односа према Вучићу и СНС. Али да се вратимо на питање шта сада треба да ради опозиција- Управо оно што је Вучић ових дана вешто одглумио: треба да у стварности лију “крв, зној и сузе”.

По мени морају да створе истински снажан и бескомпромисни патриотски блок са циљем да се освоји тотална власт, а не само цензус. За тако нешто морају да изађу са веома озбиљним (заједничким) програмом- у ту сврху треба ангажовати најумније људе из целе Србије и дијаспоре, не само оне из њихових странака.

Такође би морали да формирају ” заједничку владу и заједнички парламент у сенци”- јер је јасно да овај Вучићев систем неће моћи дуго да траје. Његова највећа нада су арабски шеици који су донедавно у Босну и на Косово слали муџахедине да истребљују наш народ, и који су (конкретно ови последњи партнери из Емирата) дали обећање Тачију да ће да му испослују независност Косова. Дакле, само је питање времена, када ће ти исти (крезуби пријатељи) да Вучићу извуку “чаробни ћилим” испод његових ногу!?

Синоћ су такође многи коментатори оценили да обећане паре (оне које стигну) народ неће никада да види, пошто ће све то бити потрошено на враћање дугова, односно исплаћивање западних зеленашких камата на кредите ММФ-а и ЕУ. То “исплаћивање” ће једним делом бити у парама, али већим делом у додатним уценама и економском и социјалном обесправљивању грађана Србије.

Таква ситуација ће неминовно довести до великих социјалних немира, и вероватно спонтане народне револуције. Тада, “уједињена патриотска опозиција” неће више морати да изводи народ на улице, изаћи ће они сами. Али ће та иста опозиција морати да буде спремна (зато је важно да буду уједињени са снажним политичко-економским програмом и формираном владом и парламентом у сенци) да се стави на чело тог потенцијалног народног бунта и да га каналише, да се не претвори у анархију, и не гурне Србију у још већу беду. Ако смо нешто научили из личног искуства, а то је да “од горег увек постоји горе”.

Наравно, паралелно треба радити на обезбеђивању политичке и логистичке подршке од стране братске Русије. Они су више него спремни да помогну српским родољубима, али до сада нису могли да виде на опозиционој политичкој сцени озбиљну снагу са којим би могли да сарађују, па су били присиљени да “сарађују” са онима који им се лично “гаде” (тако је бар мени речено од стране неких добрих познавалаца руске политичке сцене). Сетите се само болног усклика Конузина у сред Српске престонице- “Има ли овде Срба!?”

Дакле, време је да се патриоте свих српских региона, земаља и дијаспоре, уједине- и створе снажан Патриотски блок са озбиљним програмом и политичком инфраструктуром “у резерви”.

Ако то не урадимо колико још данас, “Супермен из Фекетића” ће од Србије направити- не “Београд на води”, већ “Атлантиду испод воде”….

М. Новаковић

French philosopher Ernest Renan (историчар из 19 века), a state has the right to exist when individuals are willing to sacrifice their own interests for the community it represents- “Нација има право да постоји само онда када су појединци спремни да жртвују личне интересе у корист заједнице у којој живе

***

НА ОВУ ТЕМУ ОД АУТОРА М. НОВАКОВИЋА:

Дан после… Шта сада ?

ИЗБОРИ КОЈИ ТО НИСУ БИЛИ…

———————

2 replies »

  1. Braco Srbi, pricanje I pisanje je gubljenje vremena. Vec dve decade se zna ko vlada Srbijom. Nacisti sa vodjama iz Vasingtona. Do sada su se prikrivala ali sa ukrajinskim problemima su dokazali da su uvek bili I ostali Nacisti. Prema tome ocekivati da se Srbske partije sloze je suludo. Nego braco one puske sto Nikolic pravi za siptare u ruke pa sve sto je protiv Srbije I Srbskog naroda cisti. Usrani Amerikanci Vam ne mogu nista jer izdisu, Hvala Bogu!

    Свиђа ми се

  2. Ја нисам хтео да гласам јер они који су требали да стану заједно и да поведу народ нису мислили на народ ,већ само на себе и своје личне потребе , Двери ,СРС, ДСС показали су да су неспособни и да им је битно само да решавају своје уско страначке потребе.

    Моје саучешће свима онима којима је стало до слободне Србије , ко задњи изађе нека угаси сијалицу и нек је поломи .

    Свиђа ми се