АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

ПРОМАШАЈ ЛИДЕРА НЕМАЧКЕ – Меркелова „жртвовала образ“ за Вашингтон


ПРОМАШАЈ ЛИДЕРА НЕМАЧКЕ

Меркелова жртвовала образ [1] за Вашингтон

pkroberts

Извор: paulcraigroberts.org 13.03.2014.
Написао: Пол Крејг Робертс (Paul Craig Roberts)
Превела: Нада Љубић

Вашингтон, ојачан подршком својих послушних али глупих НАТО марионета, гура ситуацију у Украјини све ближе рату.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је изневерила своју земљу, Европу и мир у свету. Немачка је снага ЕУ и НАТО. Да је Меркелова рекла „НЕ“ санкцијама против Русије, то би био крај кризе коју је Вашингтон закувао, кризе за коју је мало вероватно да ће се разрешити без рата.

Али Меркелова се одрекла суверенитета немачке нације и Немачкој одредила судбину провинције у америчкој империји. Тако су Меркелова и слабо вођство Немачке осудили свет на рат. Већ окривљена за Први и за Други светски рат, Немачка ће сада бити крива и за Трећи светски рат.3cbp1750

Прљави пуч у Украјини коштао је Вашингтон Крима, кога је Вашингтон желео више од свега да би лишио Русију њене морнаричке базе на топлом Црном мору. Уз то, нечасно збацивање изабране владе у Украјини прети да доведе и до губитка руских градова источне Украјине. Као Крим, источна Украјина је више руска него украјинска.

У очигледно јаловом и бесмисленом настојању да се поврати Крим, Вашингтон захтева од Русије да се умеша и спречи отцепљење Крима од Украјине. Ако руска влада одбије да следи наређења Вашингтона, Вашингтон је најавио да ће јој наметнути „санкције које ће нанети штету“ Русији.

У почетку, земље ЕУ су изражавале неспремност да се придруже Вашингтону, али комбинујући подмићивање и претње, Вашингтон је покорио Меркелову и постигао да се његове европске марионете поређају у строј и изврше наређење.

Вашингтон зна да су економске санкције далеко мања претња Русији него губитак њене црноморске морнаричке базе. Вашингтон такође разуме да Путин никако не може да напусти милионе Руса у источној и јужној Украјини на милост и немилост анти-руске и неизабране владе  коју је Вашингтона поставио у Кијеву. Ако Вашингтон зна да су његове претња санкцијама празне, зашто Вашингтон прети?

Одговор лежи у намери да се криза доведе до рата. Неоконзервативни нацисти Вашингтона одавно агитују за рат против Русије. Они желе да уклоне једну од три (Русија, Кина, Иран) преостале сметње светској хегемонији Вашингтона. Вашингтон жели и да разбије БРИК (Бразил, Русија , Индија, Кина , Јужна Африка) пре него што ове земље формирају блок који користи посебну валуту и клони се коришћења америчког долара.

Русија ће одговорити равном мером на санкције Вашингтона. Европски народи и западне банке и корпорације ће трпети губитке. Треба да прође најмање две или три године пре него што Вашингтон буде у стању да испорукама природног гаса, који САД добијају фраковањем и контаминацијом америчких залиха воде, надомести Европи одсуство испорука енергије из Русије.

Западне медијске преститутке[2] ће драматизовати руски одговор на санкције и демонизовати Русију, игноришући за то време чињеницу ко је започео битку, чиме ће помагати Вашингтону у припремању Американаца за рат. Како ни једна страна не може  дозволити себи да изгуби рат, нуклеарно оружје ће се користити. Неће бити победника.

Све ово је савршено јасно, баш као што је било очигледно чиме ће се завршити ток догађаја који су довели до Првог светског рата. Сада, као и онда, људи који виде куда све то води, немоћни су да то зауставе. Заблуде управљају људима. Ароганција и охолост царују. Изјаве и поступци постају све више непромишљени, а затим долази пакао у коме све то мора да се плати.

Американци и Европљани, кад би уопште били свесни, били би на улицама у насилним протестима против наступајућег рата, у који безумни злочинци из Вашингтона гурају свет.

Уместо тога, немачка канцеларка, француски председник, британски премијер и западне медијске преститутке настављају да лажу: било је легитимно да Запад отме Косово од Србије и да украде владу Украјини, али није легитимно да руско становништво Крима оствари своје право на самоопредељење и врати се Русији. Вашингтон и његове ЕУ марионете су чак имали смелости да лажно прогласе, после збацивања изабране владе у Украјини и инсталирања неизабране, да Кримско самоопредељење крши украјински Устав, који више не постоји јер га је Вашингтон уништио.

Злочиначки безумна влада у Вашингтону је сатерала руског медведа у угао. Медвед неће да се преда.

________________

[1] Оригинални поднаслов је оштрији и дослован превод би био Меркел се курва за Вашингтон /Merkel Whores For Washington 

[2] Presstitute је комбинација речи press и prostitute и служи да опише новинаре који своју професију стављају у службу интереса моћника и извлаче корист из тога што обмањују јавност, прикривју истину, лажу – просттитуишу се

5 replies »