ДРУШТВО

Србима у Канади забранили да гласају!


Преносимо Вам обавештење Амбасаде РС у Отави (Канада) којим се саопштава да у Канади неће бити гласања на предстојећим републичким изборима:
***

PARLAMENTARNI IZBORI 2014

Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 23.02.2014. godine, donela rešenje o određivanju biračkih mesta u inostranstvu za glasanje na izborima raspisanim za 16. mart 2014. godine. Za glasanje je određeno 35 biračkih mesta u našim ambasadama i konzulatima.

Zbog izuzetno malog broja prijavljenih glasača, glasačka mesta u Kanadi (Ambasada RS u Otavi, Generalni konzulat RS u Torontu i Konzulat RS u Vankuveru) NEĆE BITI OTVORENA. (Одбили су да кажу колико се гласача пријавило)

Iz Ministarstva pravde i državne uprave smo obavešteni da će svi glasači koji su se prijavili da glasaju u inostranstvu biti automatski vraćeni na glasački spisak opštine u R. Srbiji u kojoj imaju prijavljeno prebivalište. Ovom prilikom vas obaveštavamo da ćete 16. marta moći da ostvarite svoje biračko pravo u Republici Srbiji.

Ambasada Republike Srbije u Otavi
24. februar 2014.g.

***

Србима у Канади забранили да гласају

prof-Ljubomir-T-Grujic

Проф. Др Љубомир Т. Грујић
13 03 2014.

Четврти став члана 114 Устава.

“ Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.“

Ваша Екселенцијо председниче Републике Томиславе НИКОЛИЋУ,

Положили сте јавно горњу Председничку заклетву.

Онемогућавање, спречавање гласања од стране државних органа Републике Србије држављанима Србије је њихово противуставно деловање супротно основним одредбама Устава: члановима 1, 3, 18, 19, 21, 23 и 25 Устава.

Ви сте једина личност у Републици Србији која има право и узвишену обавезу да брани Устав. Нажалост, Ви дозвољавате такво кршење Устава. Оно даје право држављанима Републике Србије да захтевају одлагање, или поништавање избора. Неизвршавање државних дужности, неиспуњавање државних обавеза је кривично дело  према Кривичном законику: чланови 15 и 234 Кривичног законика.

Ово је један од примера Ваше потпуне неспособности да извршавате дужности и испуњавате обавезе председника Републике по Уставу и закону. То је и пример који у мени ствара утисак да Ви нисте у стању да схватите ту своју неспособност која, по мојој оцени, дубоко унесрећује народ Републике Србије и цео Србски народ.

На основу члана 56 Устава тражим од Вас да јавно одговорите на следеће питање:

Зашто не подносите неопозиву оставку на положај и функцију председника Републике Србије, с обзиром да не испуњавате основне обавезе и дужности председника Републике Србије одређене Уставом, и с обзиром да Вам је документовано јавно показано како делујете противуставно и чините кривична дела (докази су јавно изнети у Уставној жалби која Вам је јавно била достављена)?

С поштовањем председника Републике, и дубоко унесрећен Вашим противуставним деловањима и неизвршавањем уставних обавеза, чиме дајете пример сваком држављанину Републике Србије да не поштује ни закон ни Устав,

Др Љубомир Т. Грујић
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд

***

 

УСТАВНИ СУД ЗАШТИТОМ УСТАВА, А МИ ГЛАСАЊЕМ, ДА САЧУВАМО СРБИЈУ

07.03.2014.

Цела документацје може да се добије слањем еписма с насловом „САЧУВАЈМО СРБИЈУ“ на е-адресу: lyubomirtgruyitch@gmail.com