ДРУШТВО

Слађанина колумна – Молим те Србијо, немој да нас се будућа поколења стиде…


Молим те Србијо, немој да нас се будућа поколења стиде…

Аутор: Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
10.03.2014.

Где год се окренем – вести, политика, избори. Чак и мала деца причају о томе. Најдосадније су оне, које ме најмање два пута дневно зову на кућни и на мобилни телефон… Даме са друге стране жице, специјално ангажоване да милујућим гласом од грађана извуку признање за кога ће да дају свој глас на наредним изборима.
Девојке, да ли Вам тате и маме знају да се бавите политичким хот-лајном? То би требало да се уведе као нова врста занимања и да се евидентира на бироу за запошљавање. Јер те исте даме и те исте странке нису се сетиле да ме за ове 4 године ниједном окрену и да ме питају да ли ми нешто недостаје или можда имам примедбу на њихов рад.
А сада ми знају име, где радим, колико чланова породице имам, све бројеве телефона и све адресе, и то чак политиканти из престонице а не живим у њој. Како је то могуће?
И сматрају, да сам толики мајмун, да ће бити довољан један позив да би ме спаковали у аутобус и одвезли чак бесплатно у Београд да аплаудирам и да се дивим. Коме? Чему? Због чега?
Због тога што су предали део своје територије плашећи се да изгубе власт?
Због тога што тргују ресорима и министарствима као да су им бабовина?
Због тога што Србију предају странцима део по део? Због тога?
Због тога што нису способни да самостално донесу ниједну одлуку осим оне када ће у клозет. А можда ни њу.
Због тога што нам је пола војног врха у Хагу?
Због тога што смо сами себе прогласили за злочинце?Стварно је за аплауз, и то онај громки, НОБЕЛА за будалу.Србијо, нека ти буде јасно ти на предстојећим изборима, не бираш Владу – ти бираш да ли ћеш да постојиш или не.Знам да ове моје речи звуче изричито и грубо и знам да се неће многима од Вас свидети јер позивају на трежњење и на размишљање.
Куцнуо је час да се определимо – хоћемо ли бити безлична маса на репу западне политике са надом да једнога дана добијемо нешто што може да се претвори у једно велико ништа, или ћемо да изаберемо да трезвено доносимо одлуке у име будуће генерације која расте, такве да нас се она не застиди никада.
Као што је цар Лазар донео одлуку да ратује и тиме српски народ винуо у небо и оставио трајан запис својим унуцима да му се поносе именом до дана данашњег.

Boj-na-Kosovu-527

Ви не можете да замислите са коликим поносом ја причам о себи као о Српкињи чијим венама тече крв предака великог српског цара. Његово ми име и дело и данас држе главу усправном. Молим Вас, немојте прљати оно што је оставио Лазар и немојмо бити кукавице као до сада. Будимо јединствени било да гласамо или не.

Молим те Србијо, немој да гласаш за издају и немој да дајеш глас лоповима који продадоше дедовину и гробове својих предака и свој народ и своју историју.

Молим те Србијо, немој да нас се будућа поколења стиде.

Молим те Србине, немој да гледаш само у тањир, погледај у душу и пробај тамо да је нађеш. Ако мислиш Србине да си платио вечеру тиме што си брата оставио Тачију на милост и на немилост, немој да живиш у заблуди. Проклеће нас гробови и кости наших предака.

Ја не сматрам да ми као народ имамо обавезу да будемо на било чијој страни осим својој, нама је потребна Влада која ће да брани територијални интегритет Србије и да повлачи потезе у нашем а не у интересу западних агентура.

Нама је неопходна Влада која неће само да обећава већ ће да народу предочи истину да је Србија банкротирала, да живимо од страних кредита да немамо више привреду, да не извозимо ништа, да нам деца беже из земље, да нећемо примати плате и пензије ако нам их запад не удели.
Нама је потребна влада која се неће руковати са злочинцима чија привреда почива на трговини наркотицима и људским органима, Влада која неће да прећуткује своје жртве, која неће да сагне главу. Уколико немамо и не можемо да добијемо такву Владу, и не желимо да се боримо за своју Отаџбину, хајде онда да капитулирамо и да постанемо НАТО протекторат са страним намесницима. Зашто тада да бирамо било шта? Ако немамо државу и немамо Устав ми реално немамо ни Владу или бар не своју. Чему онда избори? Нека нам момци постану мушке курве или криминалци, а ћерке певаљке и спонзоруше које уместо деце шетају кучиће, и удримо бригу на весеље са звездама неких „народних“ телевизија а нека бира коме драго и шта му драго.
Запад нема интерес да уреди нашу државу уместо нас и нема интерес да нас све колективно исели или издржава на неограничено, јер да има не би затровао Србију радиоактивним уранијумом и не би нас бомбардовао нити уцењивао.
Запад ће од нас да направи робље, а већ јесте и ко сматра да грешим може слободно да ме пљује колико жели. Може и тако. Али то нама Свети цар Лазар није оставио у аманет.Ето, моја браћо. Ово су два пута која чекају Србију у будуће, па бирајмо.
Нека нам је Бог у помоћи да погодимо ко је од патриота то заиста, а ко је плаћени издајник.