ДЕШАВА СЕ...

Бабурин подржао формирање Свесрпског народног фронта


ЛИДЕР РУСКОГ ОПШТЕНАРОДНОГ САВЕЗА ПОСЕТИО ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ

08.03.2014. Факти

bab1

  • Домаћини су госте упознали са политичком ситуацијом у Србији, формирањем Свесрпског народног фронта и организовањем Сабора за Слободну Србију 11. марта, као активностима усмереним на прекидање погубне зависности Србије од западних центара моћи, обнову слободе и пуног суверенитета и територијалног интегритета

ПРЕДСЕДНИК руске политичке партије Руски општенародни савез, један од најславнијих руских политичара и пријатеља српског народа проф. др Сергеј Бабурин, посетио је Покрет за Србију, са којим РОС има вишегодишњу сарадњу.

 

Осим председника и потпредседника Покрета за Србију – Владимира Кршљанина и Горана Петронијевића, као и чланова руководства Покрета за Србију – у разговору су учествовали и остали лидери организација-утемељивача Свесрпског народног фронта: Мирко Јовић (СНО у Отаџбини, „Слободна Србија“), Жељко Васиљевић (Покрет ветерана Србије), Рајко Лежаић (Скупштина и Влада Републике Српске Крајине у прогонству), као и Олег Дзиза, директор Балканског центра научне и привредне сарадње при Универзитету „Јусто”, чији је ректор Бабурин.

 

bab2

Разговор је био посвећен најактуелнијим темама од значаја за две земље и будућој сарадњи њихових патриотских снага.

 

Домаћини су госте упознали са политичком ситуацијом у Србији, формирањем Свесрпског народног фронта и организовањем Сабора за Слободну Србију 11. марта, као активностима усмереним на прекидање погубне зависности Србије од западних центара моћи, обнову слободе и пуног суверенитета и територијалног интегритета, као и уставног поретка државе Србије, који су посебно угрожени на Косову и Метохији.

 

Изражена је и потпуна подршка и солидарност са Русијом и руским народом у решавању проблема насталих у Украјини због западног мешања и подршке фашистичким снагама.

 

bab3

 

Сергеј Бабурин је изразио чврсто уверење у успех православних народа Русије и Србије и њихових држава у очувању своје слободе, праведног и развијеног друштва и традиционалних вредности, као и у успостављању адекватне међусобне сарадње и интеграције.

 

У том смислу, он је дао пуну подршку формирању и активностима Свесрпског народног фронта.

 

На састанку је договорено успостављање пуне сарадње Руског општенародног савеза и Свесрпског народног фронта.

1 reply »