ВЕРА

Укратко (фото): ПОЧЕЛО НАЈАВЉЕНО ЗАСЕДАЊЕ У ВЕЗИ ПРОМЕНЕ КАЛЕНДАРА


-Имајући у виду све ове напред изложене чињенице и болно свестан њих и стања у савременој Цркви Православној и уопште стања у свету, које се стање ништа битно није променило од оне моје прве представке Светом Архијерејском Сабору (маја 1971. године), савест ми налаже да се поново обратим молбом и синовским вапајем Светом Архијерејском Сабору мученичке Српске Цркве: да се наша Српска Црква уздржи од учешћа у припремама за назови “Васељенски” Сабор, и поготову од учешћа на њему. (Св. Јустин Ћелијски)

06.03.2014. ФБ страница “Православље живот вечни”

neof6

Под председништвом неколико цариградских епископа, у Истамбулу је започела са радом предсаборско заседање предстојатеља православних помесних цркава. Од представника из СПЦ на овој скупштини су присутна три водећа екумениста. Поред најутицајнијег епископа Иринеја Буловића, на заседању су присутни и патријарх Иринеј Гавриловић и митрополит Амфилохије Радовић.

Као што се види на сликама, заседањем председавају епископи Цариграда, најпознатији по својим модернизмом и јеретичким ставовима. Осим патријарха Вартоломеја, са његове леве стране је Митрополит Француске Емануил, а са десне, познати идеолог екуменизма митрополит Јован Зизјулас. Осим питања о календару, очекује се да се наметне осталим представницима цркава и схватање по коме цариградски патријарх има власт над осталим патријаршијама сличну као папа у римокатолицизму. Oвом настојању (агресији) Цариграда досада се највише супротстављала Руска Патријаршија. Српски светитељ Јустин Ћелијски, одавно је говорио против оваквих заседања схватајући методику Цариграда штетном по устројству Цркве. Од оваквог настојањa да се организује тзв. “Васељенски Сабор” он је очекивао само нове расколе и јереси. Иначе, Цариградска патријаршија је од почетка 20. века у рукама против-црквених кругова који су инфицирали Цркву досада многим расколима и јересима. О томе можете видети у тексту “Пад цариградске патријаршије у британске руке” .

На крају заседања се очекује заједничко саопштење учесника овога скупа.

neof

neof1

Поред представника из древних патријаршија седи и “српска делегација”.

Поред представника из древних патријаршија седи и “српска делегација”.

Да ли је палица патријарха Вартоломеја довољно гвоздена да сломи отпор руске патријаршије у прихватању свог инфериорног положаја.

Да ли је палица патријарха Вартоломеја довољно гвоздена да сломи отпор руске патријаршије у прихватању свог инфериорног положаја.

neof4

Увек расположени руски патријарх Кирил.

Увек расположени руски патријарх Кирил.

Погледајте, такође:  ЈАЧАЈУ ЈЕРЕСИ, ВРЕМЕ ЈЕ ПРОГОНА, ОРГАНИЗУЈЕМО ВАСЕЉЕНСКИ САБОР

Припремила екипа Фб странице: “Православље живот вечни”

***

Укратко: ЦРВЕНИ КАРТОН У ИСТАМБУЛУ ЗА БУГАРЕ ЗБОГ АНТИЕКУМЕНИСТИЧКОГ СТАВА?

“Блажени прогнани правде ради, јер је њихово Царство Небеско.” (Јеванђеље од Матеја)
cerven

Цариград, 6.3.2014., Припреме за “Васељенски сабор” – По добро обавештеном бугарском новинару који прати црквене догађаје, први скандал у окупираном Цариграду, тј. савременом Истамбулу, се десио већ данас. По њему, представник Бугарске Цркве није укључен у радну групу, која ће припремити завршни документ овог “сабора”. Горан Богданов, ТВ-новинар који важи за модернисту, и великог критичара Бугарске Цркве, наводи да је разлог у томе што бугарски архијереји који учествују на овој конференцији-саветовању нису задовољавајућег теолошког “калибра”. Ипак, у свом писању он признаје да је то наставак “гнева” Цариградског патријарха због тога што “БПЦ себе добровољно маргинализује од процеса у православном свету”. У суштини, проблем је што БПЦ не учествује у екуменистичком покрету и молитве са иновернима се ретко дешавају од неких неодговорних појединаца из БПЦ.

неоф

Горак осмех патријарха Неофита (п. Неофит је у средини фотографије).

Погледајте, такође: БУГАРСКИ ДУХОВНИЦИ ПОЗИВАЈУ НА ПОВРАТАК НА СТАРИ КАЛЕНДАР

Припремила Фб страница “Православље живот вечни”

6 replies »

 1. Ми треба да вратимо наш стари србски календар (колодар) по коме jе сад 7522 и да одбацимо грегориjански и jулиjански, jер су оба лажни.

  Свиђа ми се

 2. + Свети оци прорекли су дешавања и лажне “ Православне саборе “ и лажне 8 – е васељенске итд… Требамо их изобличавати увек и сваког ма ко “ ТО “ био . Имамо и где ићи ето владика Артемије…изволте . збијајмо се око правог Пастира . +

  Свиђа ми се

 3. ..Нема ништа од промене календара док је Руске Православне Цркве..а што се тиче коментара везана за Бугарску Православну Цркву она ће се, ако Бог да, врло брзо вратити на јулијански календар..

  Свиђа ми се

  • ,,, Извини б, Браниславе а шта ради „кирил и алфејев … у пани и с панагијама „тамо“ договарају се о ПРЕпецању кога и скиме…опрости ниси „рибар“ па остани по страни +

   Свиђа ми се

 4. Световна власт Србије нас уводи у ЕУ , а црквена власт да анс покрсти и уведе у царств антихрист. Добро дошли у пакао!

  Свиђа ми се