ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Лукашевич САД-у: Како се носите са бомбардовањем Југославије, Вијетнама, Либана, Либије, Панаме…


Амерички Стејт департмент је на свом сајту објавио чињенице покушавајући да оповргне речи руског председника Владимира Путина на конференцији за новинаре 4. марта о ситуацији у Украјини. Како је данас рекао портпарол министарства спољних послова Александар Лукашевич, „оно је поражавајуће и не само примитивно извртање реалности као отвореног цинизма „двоструких стандарда“.

06.03.2014. Восток

06.03.2014. - Нећемо се спуштати на дебату нижеразредне пропаганде

06.03.2014. – Нећемо се спуштати на дебату нижеразредне пропаганде

„Стејт департмент покушава да игра на бесрамно једнострано тумачење догађаја, иако је било много доказа о злочинима почињеним од стране радикалних националиста, укључујући масакр снимљен камерама, преко снајпериста који су убијали, о чему сведочи, између осталог, и независни извор“ – рекао је дипломата.

„У Вашингтону, наравно, не могу да признају да су и они сами били `Мајдан`, охрабривањем збацивања легитимне владе силом, отворивши пут за оне који сада имитирају легитимну власт у Кијеву „.

„Нећемо се спуштати на дебату нижеразредне пропаганде“, рекао је Лукашевич. „Можемо само да кажемо: Опет се суочавамо са неприхватљивом ароганцијом и искривљивања истине до последње тачке. У САД нема и не може бити права о поштовању међународних норми, поштујући суверенитет других земаља. Како се носити са бомбардовањем бивше Југославије, односно инвазије на Ирак и исфабрикованим поводима?“

Осврнувши се у историју, Лукашевич је рекао да се може наћи много примера америчке војне интервенције далеко изван националних граница и у одсуству реалне претње по безбедност САД. „Вијетнамски рат је однео животе два милиона цивила, да не помињемо потпуно уништење земље и тровање животне средине“ – присећа се он. „Под изговором заштите својих грађана, САД је напао Либан 1958, 1965 – у Доминиканској Републици, Гренада 1983, бомбардовао Либију 1986, а три године касније напад на Панаму“.

„Не, за њих, Русија врши оружану `агресију` кад она устане да брани своје становништво које чини већину становништва на Криму. `Агресија` спречавања ултранационалистичких снага да организују још један крвави Мајдан“, – рекао је дипломата.

„Јасно је да је Вашингтон и даље у стању да види развој догађаја који нису по америчким обрасцима“, рекао је Лукашевич. „Не могу преболети себи, прихватити чињеницу да је немогуће да се увек и свуда диктира своја воља и да се увек делује као непогрешиви судија и да се има последња реч, али то није разлог да се баци кривица на друге“. – додао је Лукашевич.

3 replies »

  1.  ИЗВАРЕДНА ДЕФИНИЦИЈА „поражавајуће и  примитивно извртање реалности као отвореног цинизма „двоструких стандарда“ ЗА САТАНИЗОВАНЕ МОРАЛНО – ЕТИЧКЕ НАКАЗЕ !

    Четверг, 6 марта 2014, 18:13 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Амерички Стејт департмент је на свом сајту објавио чињенице покушавајући да оповргне речи руског председника Владимира Путина на конференцији за новинаре 4. марта о ситуацији у Украјини. Како је данас рекао портпарол министарства спољних послова Александа“ >

    Свиђа ми се

  2. Otici na pregovore sa zapadnjacima znaci da si vec prevaren.Ja ne znam zasto gube vreme i upiru da dokazuju nedokaznima,makar njima ne mogu nista,treba samo da im okrenu ledja i da ih puste da laju.

    Свиђа ми се