Хронологија злочина мржње Соње Бисерко према српској нацији…

….Овде је кључан податак који је Пашић изнео на суђењу Милошевићу (26 страница), и то следећим речима: „Мој изузетно драги колега са којим сам радио некад је био господин Жељко Бисерко. Он је прије мене успео да побегне у ту исту Мађарску. Ја не знам, али ваша штампа је писала да је тек након што је побегао у Мађарску извршио самоубиство. И ваши људи који су ме контролисали често су ми знали рећи: „Не смијеш отићи без нашег знања, јер ти се може десити ето и самоубиство“.“

***

Хронологија злочина мржње Соње Бисерко према српској нацији

22 јануар 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

(Напомена аутора, овај текст сам оригинално написао у априлу 2011)

———————————————–

IMG_7822

ДОКУМЕНТОВАНО НЕПРИЈАТЕЉСКО ДЕЛОВАЊЕ…

1998– На симпозијуму „Косово као пример аутономије, у организацији Принцетон Универзитета, у Њу Џерсију, 1 и 2 априла 1998, где је учествовала заједно са шиптарским сепаратистом Ветоном Суроијем (чланом озлоглашене „Билдерберг групе“), Соња Бисерко је изнела следеће антисрпске ставове: Оптужила је Србију да планира да анексира Републику Српску; Да Србија има територијалне претензије према Македонији; Заложила се за оштрије санкције према Србији као и за пленидбу српске државне имовине и валуте на Кипру и у Хонг Конгу; Заједно са Суроијем је захтевала да се за Косово закаже „Нови Дејтон“, како би се Косово издвојило из Србије!
 
2004– Учествујући у „Асоцијацији Босне и Херцеговине“ у Сарајеву, 5 и 6 маја 2004, назочна Бисерко је истакла следеће: Да све док постоје ентитети (нарочито онај Републике Српске), БиХ ће остати подељена, индиректно се залажући за укидање етничких ентитета (овде је сувишно напоменути да би бројчано слабији српски ентитет у таквој заједници био осуђен на нестанак); Оптужила је Дејтонски споразум као неправичан, који оправдава српски „геноцид“, који се по њеним речима србима „исплатио“; Такође је оптужила Србију да „профитира“ из таквих важећих односа, као „шампион статус квоа“.
 
2005– Витенберг Универзитет је 2007 објавио есеј под називом „Етничко чишћење и Српска Православна Црква“, у оквиру рубрике Хуманизам и друштво (Волум 31, број 1, Фебруар). Ова институција се, као кључним аргументом у оптуживању СПЦ за учешће у етничком чишћењу, послужила „предавањем“ назочне Бисерко у оквиру Вудроу Вилсон Центра, 2005, следи цитат њеног још једног у низу антисрпских иступања: „Са доласком Милошевића на власт, СПЦ се вратила на јавну сцену са циљем спровођења Српског националног програма. СПЦ је овде одиграла веома важну улогу, потпаљујући српски етнички национализам и хегемонистичке аспирације верничких маса, манипулишући њихова религијска и патриотска осећања…“(Соња Бисерко)
 
2006– Између 8 и 14 маја 2006 је учествовала на Семинару „Ратни злочини, геноцид и успомене“ у организацији хрватске државе, у Дубровнику. Ту је и изјавила следеће: „На Балкану, 10 година после Дејтона, укључујући БиХ „посао“ је обављен до пола; етничке поделе су присутне; неправедно решење је наградило ратне злочине (овде опет упућује на „српске злочине“). У наставку је нагласила да „догађаји у Србији“ упућују да разрешење Југословенског питања није решено, и да је стога веома важно успоставити БиХ као унитарну државу (опет се залаже за укидање Републике Српске)“; Оптужила је међународну заједницу што није искористила „антисрпске пресуде“ у Хагу за укидање Републике Српске; У закључку је нагласила да српска држава сматра Републику Српску својим „ратним пленом“!
 
2007– Своје иступање на симпозијуму под насловом „Опасности Религијског Национализма“,  на Универзитету „Свети Јован“, у Колеџвилу, САД,  је искористила за напад на Српску Православну Цркву: Оптужила је СПЦ за стварање „атмосфере нетолеранције“; Да је СПЦ напустила принцип раздвајања цркве и државе, и да је постала гласноговорник „пан-српског уједињења“; Навела је као пример „говора мржње“ говор Амфилохија Радовића, који је приликом сахране Ђинђића спомињао Вожда Карађорђа- овде је важно напоменути да се “назочна” Бисерко на једном тако стручном међународном симпозијуму послужила фалсификатом, тврдећи да је Карађорђе српски „мученик“ кога су „пре 200 година убили муслимани“- да би наставила да су такви говори званичника СПЦ подстицали србе да иду у ратове почетком 90-их; Горе наведени говор Амфилохија Радовића је искористила као пример „везе између СПЦ и екстремиста“; Али вероватно највише инкриминирајући део њеног антисрпског иступања је било цитирање наводних речи Патријарха Павла: „…свештеник мора да буде и учитељ, али и судија, и такође мора да буде способан да посегне за оружјем да би одбранио себе и своју породицу“. Мислим да је на ово задње сваки коментар сувишан. Овде је евидентно да се “назочна” Бисерко у својим иступањима  у иностранству служи тешким фалсификатима, који су до сада пролазили некажњено…
 
2008 – У „њеној“ Хелсиншкој повељи (јул-август 2008), “назочна” Бисерко тврди следеће: „Нажалост, Србија нема међународну политику, увек је имала само ратну, коју и сада по инерцији следи.“!
 
2011– УНМИКОВ извештај датиран 16 фебруара 2011, се користи ради спровођења властите антисрпске агенде на Косову, јавно изреченом тврдњом “назочне Бисерко”„да је Север Косова у рукама радикалних српских елемената…“!
IMG_7776
—————————————————————-

 Док пишем овај текст, окупира ме вест, да је пре свега неколико дана, приликом сусрета ЕУ парламентараца и представника „Западног Балкана“, уводну реч имала “назочна” Соња Бисерко, где је “безочно” изјавила следеће: „Једна од највећих препрека за битан напредак у региону јесте став Србије према суседима, и посебно стална жеља Србије да има преовлађујући уплив над њима.“– дакле и овакву данашњу, територијално осакаћену и несуверену Србију, која је сведена на голи „нато пашалук“, ова бестидница оптужује за наводни „великосрпски хегемонизам“!

mesic-biserko_500x340

ПРИЛОГ БИОГРАФИЈИ НОСИОЦА НЕОУСТАШКОГ ОДЛИКОВАЊА “РЕД КНЕЗА ТРПИМИРА”,СОЊЕ БИСЕРКО

На сајту ноторне Наташе Кандић и њеног „хуманитарног центра“, је објављен транскрипт са суђења Слободану Милошевићу 10-ог јула 2003. На том суђењу се појављује бивши амбасадор Југославије Едхем Пашић, иначе један од водећих муслиманских екстремиста из БиХ, који је свој положај у МИП-у Југославије искористио за уништавање земље чије је наводне интересе заступао.

Овде морам одмах да укажем на чињеницу, да се његово службовање у блискоисточним земљама поклапа са службовањем тадашњег припадника Савезног СУП-а  Ђуре Бисерка (иначе Соњиног оца) у Египту и Алжиру (као службеника ССУП-а на пословима обезбеђења амбасада СФРЈ).

Ђуриног сина Жељка (Соњиног брата) касније управо и запослило Министарство иностраних послова (гле случајности) у коме је управо “исламиста” Пашић био једна од кључних “фигура”.

(Иначе “партизанско-комунистички” породични педигре је обезбедио добро плаћено “партијско”, и лагодно радно место”назочној” Соњи Бисерко– која крајем 80их добија поверљиви посао у Савезном секретаријату иностраних послова, у кабинету министра Будимира Лончара. Вероватно је сувишно напоменути да су у то време такви послови захтевали поред “доброг” породичног педигреа и обавезну партијску (комунистичку) припадност. Овај детаљ је такође по мени важан, јер “југословенски комунизам” је готово немогуће раздвојити од појма “антисрбизам”- који је био и остао главна одредница карактера “назочне” Соње Бисерко…)

Овде је кључан податак који је Пашић изнео на суђењу Милошевићу (26 страница), и то следећим речима: „Мој изузетно драги колега са којим сам радио некад је био господин Жељко Бисерко. Он је прије мене успео да побегне у ту исту Мађарску. Ја не знам, али ваша штампа је писала да је тек након што је побегао у Мађарску извршио самоубиство. И ваши људи који су ме контролисали често су ми знали рећи: „Не смијеш отићи без нашег знања, јер ти се може десити ето и самоубиство“.“

Дакле у овом цитату, Пашић недвосмислено оптужује тадашњи српски режим за наводно убиство Соњиног брата Жељка Бисерка

—————————————————-

Да ли се иза оволиког антисрбизма и патолошке мржње Соње Бисерко према Србској нацији крије “самоубиство” њеног брата Жељка, или она просто чини све ово зарад прљавог западног новца?

Ја бих рекао- и једно и друго…

М. Новаковић

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ:

———————————————————–
РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.princeton.edu/~lisd/events/meetings/Summary_Kosovo_98.pdf

http://www.ceis-eu.org/events/2004/doc/seminar_report_may_2004.pdf

http://www.ceis-eu.org/events/2004/doc/press_coverage_05_04.pdf

http://akademischesnetzwerk-soe.net/download/Dubrovnik_Beschreibung_engl.pdf

http://moses.creighton.edu/JRS/pdf/2007-8.pdf

http://www.uibk.ac.at/peacestudies/downloads/peacelibrary/scapegoat.pdf

http://www.unmikonline.org/DPI/LocalMed.nsf/0/373FB890791E8BA2C1257839003013DA/$FILE/lmm160211.pdf

http://www.helsinki.org.rs/serbian/doc/povelja%20jul-avg%2008.pdf

http://www.hlc-rdc.org/uploads/editor/file/Transkripti/Milosevic/transkripti%20po%20danima/HT%20VII%20Milosevic%2038/38_04_Cetvrtak,%2010.%20jul%202003.%20-%20Svedok%20Edhem%20Pasic.pdf

http://forum.krstarica.com/showthread.php/226553-Natasa-Kandic-Sonja-Biserko/page2http://dijaspora.wordpress.com/2008/09/28/prilog-za-biografiju-drugarice-biserko-dostavila-profdrstojanka-aleksic/

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/174828/Mesic-odlikovao-Sonju-Biserko

http://www.vidovdan.org/aktuelno/12608-2011-04-26-15-03-02

http://www.hlc-rdc.org/Transkripti/Milosevic/Transkripti/Transkripti%20sa%20sudjenja%20Slobodanu%20Milosevicu%20%2838%29/Transkript%20sa%20sudjenja%20Slobodanu%20Milosevicu%20-%2010.%20jul%202003..pdf

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s