Ванредно Стање

ВЕЛИКА МОЛБА ЦЕЛОГ ПОЛУОСТРВА КРИМА – НЕОПХОДНА НАМ ЈЕ ИНФОРМАЦИОНА ПОДРШКА!


Народ Крима – његова огромна  већина ЈЕДИНСТВЕНО ПОДРЖАВА то што се сада одвија у градовима и селима Крима. Запад, и «нова власт» у Украјини, покушавају да то преставе као интервенцију Русије.

***

МОЛИМО ВАС, ПРЕУЗИМАЈТЕ И ШИРИТЕ ОВО НАЈВИШЕ ШТО МОЖЕТЕ!

КРИМУ НЕОПХОДНА ИНФОРМАЦИОНА ПОДРШКА! ВЕЛИКА МОЛБА ЦЕЛОГ ПОЛУОСТРВА!

110664831_4690170_eed33b911515

Пише: ВАСИЛИЈ КУЧИНИН
03.март 2014. liveinternet.ru

Превела: Нада Љубић

Сада се на Криму дешавају догађаји који ће ући у историју. Кримчани, заједно с милицијом и унутрашњом војском, а исто тако и са руским војним обвезницима – БРАНЕ право на суверенитет Крима.

Пријатељи, ма шта прочитали на Интернету, и ма шта приказивали поткупљиви телевизијски канали и они који су се већ продали – НЕ ВЕРУЈТЕ ТОМЕ!

Народ Крима – његова огромна  већина ЈЕДИНСТВЕНО ПОДРЖАВА то што се сада одвија у градовима и селима Крима. Запад, и «нова власт» у Украјини покушавају да то преставе као интервенцију Русије.

ЈА ВАС МОЛИМ да пружите Криму информациону подршку!

Пишите о овоме на својим страницама на друштвеним мрежама, причајте познаницима – на Криму се сада збива ТО ШТО ХОЋЕ НАРОД КРИМА.

Уморили смо се од  20 година трпљења и гледања како се из Крима исисава живот, која год власт седела у Кијеву!

Али УПРАВО САДА чаша стрпљења Кримчана је пукла – препунило ју је све то што је почела да предузима «нова власт» у Кијеву. Осим тога, постале су јасне и видљиве перспективе свих и свега на шта се може односити придев РУСКИ/РУСКА/РУСКО.

Код нас на Криму нема оштре поделе по националном предзнаку, код нас живе Руси, Украјинци, кримски Татари, Чеченци, Јермени, Азербејџанци, Караими – али смо СВИ МИ КРИМЧАНИ – ми сами не правимо поделе! Људе је узнемирило стварно безакоње које се почело развијати под маском нове доктрине контроле региона силом. Срамни погроми, подметнути пожари, обарање или демонтажа споменика, забране партија, затварање ТВ канала, увођење цензуре за одређене писце –  све је то зло и глупост пећинског доба. Сви осећају дах економског колапса и анархије. Ми видимо да се глас народа не слуша, чак ни са кијевског мајдана. Не можемо да не видимо да су на власт дошли НЕпринципијелни људи који су на власти већ били, и под којима је Украјина постајала све лошија и слабија. МИ НЕ ПРИХВАТАМО СВЕ ТО!

110664830_4690170_ukraine_crimea_Sevastopolskaya_zona_3

Данас је одржан заједнички митинг југо-истока Украјине, и ти људи су доказали да нису «робови са југо-истока», како су о њима говорили у Кијеву и како су писали и коментарисали однос тог дела Украјине према ономе што се догађало ти исти људи који су подржавали мајдан.

Пре један сат изнад мог родног града – на крову градске већнице је истакнута ЗАСТАВА РУСИЈЕ! Данас сам други пут у свом животу био на митингу, а многима је то био први пут. Сви смо говорили једни другима да се толики број људи није окупио на главном градском тргу НИКАД раније. Мој школски друг, мајор у Министарству за ванредне ситуације, којег сам тамо срео, испричао ми је шта је одговорио својим потчињенима који су га питали: шта да се ради ако ствари крену како не треба? Рекао им је: Момци, западна Украјина има где да бежи, Кијев такође, а иза нас су планине – МИ НЕМАМО ГДЕ ДА СЕ ПОВУЧЕМО! И, нећемо се повући. Кад су подигли руску заставу изнад града, грађани на тргу су се одушевили и из свег гласа скандирали: «РУСИЈА! РУСИЈА!».

Ових дана смо осетили да има ко да нас брани и да смо спремни да се бранимо сами. Схватили смо да смо некоме заиста потребни. Сви Кримчани су осетили, како БРАТСКИ НАРОД РУСИЈЕ гори од жеље да им помогне и да их заштити. Све ово време у Севастопољ свакога дана долазе политичари и делегати Државне думе Руске Федерације. Обећана нам је стварна помоћ.

Престали смо да сумњамо и чекамо. Људи иду на митинге, мушкарци се уписују у народну милицију. Прекјуче се воз са „народном самоодбраном“ који су из Кијева послали у правцу Крима (не знам колико вагона је имала композиција) вратио са пола пута, због тога што су на железничку станицу Симферопољ изашли припадници народне милиције – Кримчани, наоружани штитовима и палицама, да зуставе овај «воз пријатељства» да се не искрца на Криму.

На објектима које су блокирали  војници, с њима раме уз раме стоје обични Кримчани! Базу јединице «Беркута» у Симферопољу живим штитом су окружили људи који су ту поставили и шаторе и даноноћно дежурају да не би дозволили, ако ствари крену по злу, да  момци и њихова јединица буду уништени.

Јединица специјалне намене Службе безбедности Украјине «Алфа», која је долетела заједно са «новим» министром унутрашњих послова Аваковим, одбила је да изврши његово наређење да разоружа кримски «Беркут». А део унутрашње војске Украјине који је стациониран око нашег града, није се повиновао наређењу Турчинова да «наступи» – војници и официри те јединице су били у Кијеву и рекли су овдашњим житељима: тамо су нас каменовали и спаљивали Молотовљевим коктелима, а ми смо стајали кријући се иза штитова, и сада ми треба да испуњавамо наређења оног ко је све то организовао?!

В.Д. председника [Украјине] Турчинов је поставио за свог представника на Криму Сергеја Куницина – војног команданта мајдана. Он је, крећући на Крим, рекао да ће распустити Врховни Савет Крима и завести ред. Ништа му није пошло за руком. Тог бескрупулозног човека зна цео Крим. Све време своје политичке каријере он се бавио „политичким бизнисом“. Био је и градоначелник Севастопоља Јушћенкових наранџастих година – севастопољци га добро памте. Куницина су звали ГАУЛАЈТЕРОМ Севастопоља.

110664832_large_4690170_00000118

Синоћ нам је допутовао још један «револуционар» – Пјотр Парошенка, који спада у десет највећих олигарха Украјине. Дошао да «разговара». Дочекан је тако да је прешао извесно растојање по граду, сео у такси и рекао: на станицу! Људи су му викали: зашто си дошао? Он: Да код вас не би било рата! Људи вичу: а где је рат, нема рата! Он: Да би био мир! Људи: Гледај, код нас је ионако мир!

Схватате, људе је сморило то фанфарисање и лагање. Може мајдан да верује олигарсима, који под сваком влашћу производе бомбоне и чоколаду (као Парошенка) и свакој се прилагођавају. Крим, међутим, не верује лажљивцима и онима којима је стало само до тога да нагомилају што више пара. Град (грађани окупљени на тргу) је звао нашег храброг градоначелника да изађе пред људе на митингу, градоначелника који је на тој дужности био и за време Кучме и за време Јушћенка, у Јануковичево време постао „регионалац“ (Јануковичева Партија региона), а чим је дошла ова „нова“ власт и њој је салутирао. Није изашао. И град ће, пошто је развио здраву и нормалну процедуру избора градоначелника, изабрати за свог челника зиста достојног и бољег човека, патриоту и стручњака.

У душама многих од нас заискрило је чудесно пламено осећање усхићења, спремности и части – које се назива ПАТРИОТИЗАМ. И ми смо сада схватили шта су осећали наши дедови и прадедови, који су бранили своју слободу.

Krim

13 replies »

 1. Nego sta nego da je KRIM RUSKI… Hvala vam Ruska braco, zadnje je vreme da se fasizmu stane na put, da se konacno zlocinacka druzina (USA,EU) stopira. Nazalost Srbijom vladaju antihristi prodate, prozapadnjacke duse. Od sveg srca podrska od jedne Kosovke. .

  Свиђа ми се

 2. МОЈЕ ОТВОРЕНО ПИСМО, БРАЋИ, РУСИМА !
  Рат који није објављен.!?

  Медијски рат који се против Русије води, почео је оног тренутка од када је господин Председник В.В. Путин усправио Русију и зауставио њено пљачкање и разбијање.
  Медијски рат против Русије је некада слабијег, а некада јачег интензитета, све зависи од развоја догађаја у евро-азијској зони. Међутим, да се примјетити да је пропагандни рат против Русије, појачан, од Јануковичевог одбијања да се Украјина изјасни о припајању исте ЕУ.
  И од тада се медијски рат не стишава, а поготово пред Олимпијаду, и током њеног целог трајања, а да би опет кулминацију доживео, на, или од “Мајдана”. И ево, траје у истом облику и сада, док ово пишем, у свим прозападним медијима. Руси су: прљави, зли, изазивачи конфликта, агресори, и др. ма исти речник и етикете које су некада ( још и данас) лепљене Србима.
  Непријатељи ( Америка, НАТО, и ЕУ) Русије се неће смирити, јер су убијеђени да Вас могу, али и морају поразити, јер им стојите на пљачкашком походу и путу ка азији и богатствима која се тамо налазе, а која они хоће да отму и присвоје само за себе. Реализација њиховг плана ће се примјењивати по опробаним методама над нама Србима, Афганистну, Ираку, Либији, Сирији и другим државама које су имале “плишане револуције”.
  Зато Браћо Руси, ОПРЕЗ, не заваравајте се да су они (Америка, НАТО, и ЕУ), поклоници и заговорачи МИРА. А пошто морам да Вас у своје тврдње уверим, да имате посла са убицама, а не са миротворцима, мораћу да Вас подсетим на њихова крвава злодела:
  Убијање српске деце и цивила, бомбама са осиромашеним уранијумом, са истим бомбама, убијање новинара, рушење болница, ТВ кућа и Репетитора, електро постројења, рушење мостова, школа, рушење Кинеске Амбасаде и убијање кинеског амбасадора и њихових службеника, рушење нафтних постројења и складишта нафте и гаса, фармацеутких фабрика,разарање и бомбардовање главног града Србије, Београда, и безброј других цивилних објеката, не само у Републици Србској, Србији, Ираку, Либији, Сирији, него и у другим државама у које су извозили своју крваву-демократију. И то увек по истом сценарију и уз помоћ домаћих издајника, који се налазе у сваком народу, па и у Вашем руском. А које морате онемогућити да западњацима дају подршку и буду њихови пуки извршиоци на терену. Као што су то сад фашистичке банде у Украјини, које су обућавали и плачали и даље плачају Ваши непријатељи, научивши их, да се у јавности представљају као опозиција.
  Из свега наведенога, медијски рат, који Вам није објављен, је почео, за сад само медијски, а да ли ће прерасти у војни, којега никако не желим, не знам. Е зато ћу још рећи ово, нека Вам је драги Господ Бог у помоћи, да Ваше руководство Руске Федерације, на челу са Господином Председником Владимиром Владимировићем Путином, изнађе прави пут, како би сте зауставили светске силеђије и убице без и једног изгубљеног живота. А да исто тако, омогућите руском народу, који тренутно живи у Украјини ( која је на самрти и издише), да може, својом чистом и слободном вољом да се изјасни: Где хоће, са киме, и у каквој држави жели да живи.
  Али, да се то њихово изјашњавање, самоопредељење, обзнани целом свету. А такође, да се та њихова одлука, одмах, и без противљења или поговора, уважи и прихвати од целога света, те на терену-територији, полуострву Криму, и осталим регијама и регионима, где до таквог изјашњавања-самоопредељења дође, као таква( њихова воља), и примјени, без опструкција, свађа, или рата. За шта Вам моја маленкост, али убеђен сам и сав правдољубиви свет, даје и даће, пуну подршку, као што Вам је и ја дајем, овим јавним и отвореним писмом, Браћо Моја, Руска. С поштовањем, српски песнк за децу и одрасле, Милосав Миле Кнежевић, раб Божији.

  Свиђа ми се

 3. kao nekad narod u Krajini kome nisu dali da bude slobodan da odluci kad su se vec „bivse drzave“ raspale i svako otisao svome jatu tako sad ni narodu Krima ne priznaju njihovo pravo koje im je nametno sezdesetih godina bivsi precednik SSSRa uzgred poluUkrajinac Hruscov,Kad ovo citam i gledam znam sta i kako tacno se osecaju i ponasaju ti ljudi tamo, samo sto se isto tako ISKRENO nadam da ih radi takozvanih visih ciljeva nece prodati i izdati RUSIA ko nas sto je prodala srbija.

  Свиђа ми се

  • Pa Srbija je (fakticki) priznala Kosovo zbog datuma o datumu kada ce raspravljati o Datumu kad ce Srbi da udju u zemlju dembeliju da ne rade nista i imaju platu od min. 20000e,sto bi se Rusi uzbudjivali vise od Srba zbog toga?

   Свиђа ми се

 4. Грађани Европе знају о западњачкој пропаганди и свакодневно критикују власт и медије,зато што лажу и обмањују јавност својим једностраним изјавама. Слободно могу рећи,да је већина на страни Путина и грађана Крима јер су и они сами увидели ко је и како је дошао на власти у Кијеву.“Russia today“,један од најпосећенијих портала у свету, показује праву истину о збивањима у Украјини и Слободном Криму.Грађанима Крима желим од свег срца лепшу будућност и да не смеју да посустану у борби против фашиста.Европа се у Криму ослобађа ропства и окупације! Ми Срби најбоље знамо каква је њихова“демоНкратија и верујем,ако би се ситуација пооштрила,добровољци из Србије би дошли и стали у прве борбене редове,на страну Крима и Русије.Ми смо мали народ али срца јуначкога,који је преживео велику трагедију у својој дугој историји!Српски народ је уз Русију,био и остао а шта политичари причају,то више нико не слуша!

  Живи ми били и Бог вам добро дао!

  Свиђа ми се

 5. Братски поздрав Слободарима Крима и правдољубивим житељима поносног Крима!

  Свиђа ми се