АКТУЕЛНО

Ми пропадамо зато што нећемо истини у очи да погледамо! А истина је – да немамо праве и достојне заступнике Срба и Србије… а све више НЕМАМО НИ НАРОД!!!


Коментар Небојше Јовића на вест: ДСС гласала за Упутство РИК-а којим се крши Устав Србије на Космету, ни Двери се нису успротивиле

DSS RIK

Небојша Јовић
24.02.2014.

jovic??? или боље рећи !!! Да ли смо сведоци петнаестогодишњег сценарија направљеног у неком „овалном кабинету“ још те поразне 2000-е, 5-ог октобра и који планира да траје као јужноамеричка „сапуница“?

Да ли су СВИ они тако добри глумци или смо ми инфантилно наивни и неми „посматрачи“ ипак ограниченог ума?!

Како нам је промакло да су од тада па до данас, СВИ, све странке појединачно или у коалицији, биле у одређеном тренутку на власти?!

Како нам је промакло да НИЈЕДАН „ТАЈКУН“, КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧАР ИЛИ „ОБИЧАН БИЗНИСМЕН“, ИНАЧЕ ФИНАНСИЈЕР СТРАНАКА, НИКАДА НИЈЕ ПРОЦЕСУИРАН НА ЗАКОНИТ НАЧИН ГДЕ БИ МУ СЕ НАЈПРЕ ИЗВРШИЛА КОНФИСКАЦИЈА ИМОВИНЕ КОЈА БИ И ТЕ КАКО ДОБРО ДОШЛА ОВОМ НАПАЋЕНОМ, ПОКРАДЕНОМ И ПОНИЖЕНОМ НАРОДУ?!

Али не, они су или бивали наручена тема таблоида која би служила народу за забаву стила „хлеба нема, али игара има на претек“, након чега би одлазили у таблоидни и јавни заборав… или би можда понекад и заглавили у притвору који би више послужио као „рекет“ за подизање „цене“ државне заштите (после чега би био ослобођен, наравно), него што би био задовољење правде!

Зато више и не чуди безочно и бескомпромисно пљачкање државе и народа, не чуди њихова сурова бахатост и неумереност у крађи јер су или знали или негде кришом прочитали део „сценарија“ да “ нико неће бити кажњен нити процесуиран ако било где и на било који начин поткрада, слаби и доприноси урушавању и нестајању државе Србије… истовремено, неће се опраштати било која активност у циљу јачања и богаћења државе Србије“!

И то смо ми на Космету најбоље осетили. СВАКО КО ЈЕ, НА ЈЕДАН ТРЕН МАКАР, РАДИО ПРОТИВ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, МАКАР ЈЕДНОМ ПЉУНУО НА ЊУ ИЛИ ЈОЈ НОЖ У ЛЕЂА ЗАРИО, БИВАО ЈЕ НАГРАЂЕН И НЕКАКО ОД ВРХА ДРЖАВЕ ОМИЉЕН!!! Истовремено, СВАКИ ОНАЈ КО ЈЕ ИШТА УРАДИО ЗА СРБИЈУ, ПОГОТОВО АКО БИ ЦЕЛОГА СЕБЕ ТОМ ЦИЉУ ПОСВЕТИО, БИВАО ЈЕ НА НАЈДИРЕКТНИЈИ НАЧИН КАЖЊЕН ИЛИ У НАЈБЛАЖЕМ СЛУЧАЈУ ИГНОРИСАН!

Петнаестогодишња коалиција и даље савршено функционише, мора се признати и да су сви своје роле савршено научили… мало се свађају, мало и вређају, по коју тешку реч можда и изговоре, али се одмах „доведу у ред“ и већ на скупштинској паузи уз чашицу и залогај или по завршеној дебати или суочавању врате својој роли! Зато ме више ништа не чуди, ни то зашто се држава на најсуровији начин пустоши, сиромаши и територијално цепа док они „други“ узвраћају доследно, махањем папира, саопштењима, декларацијама а од скоро и писањем књига.

Јасно ми је када једни кажу за друге да су политичке оцеубице и гробари сопствене државе и народа, да се гнушају њих и чињења њихових… али никако не разумем како онда без срама и наведеног гнушања најаве да размишљају о удруживању са тима и таквима на градском, покрајинском, па зашто не и републичком нивоу!

Овде су изгледа сви искрено спремни да се супротставе убијању државе САМО до оног момента док не уђу у то врзино коло и искамче за себе неку барем епизодну улогу тог пакленог „сценарија“ или док се не нађу на прагу или само најави добијања улоге… и тада ућуте, занеме. Али остану ли и у новој епизоди без улоге, макар и статисте, е онда се враћају патриотској и народној борби и то још јаче и енергичније… али само до следеће поделе улога, и… опет по старом…  Понекад имам утисак као да сам у својеврсној „Зони сумрака“!

И зато нема коалиције патриотских странака, зато нема борбе за поштовање Устава, зато нема одбране територијалног интегритета, зато су сва три (или више) „национална предводника“ изгарајући за свој народ одлучила да са презиром одбијају све оне „испод њих“ по питању било које коалиције, и ПУНИХ УСТА БОРБЕ ЗА ТИХ МИНИМАЛНИХ 34% мандата (којима се спречава формирање двотрећинске већине која би да променом Устава избаци Космет из састава Србије а за Бојводину и Рашку област припреми темељ и јак основ за кретање косметским путем) КРЕНУ СА СВОЈИХ ЗАКУЦАНИХ 7-8, опадајућих 2,4 или дискутабилних 3,5% ПОДРШКЕ У НАРОДУ(?)!

Нема борбе и скоро је неће бити из простог разлога јер нећемо себи да признамо нити истини у очи погледамо! А истина је да ми, поред исувише јасно декларисаног еуРОБског блока који Србију види искључиво као неку „Грађанију“ или „балканску МАЈДАНију“, ПРАВЕ ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ И ПОЛИТИЧКИХ ПРЕДСТАВНИКА КОЈИМА БИ ИНТЕРЕС СРБИЈЕ БИО ИСПРЕД ИНТЕРЕСА СВОЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ЈЕДНОСТАВНО Н Е М А М О!!!

И зато нема процесуирања нити више и једног јединог слова о Шутановцу, зато нема помена где је и шта је са Ђелићем и његовим милионима са теткиног кауча, зато нема више Динкићеве униформе редног броја 1, нема нити слова о Лабусу, Свилановићу, Кертесу и кипарским парама, ни Костићу нити Хамовићу или Лазаревићу, нема ни питања нити слова о обавези поштовања Устава и неодржаном обећању о одбрани Космета и било којег дела државне територије, о поробљавању извора чисте воде и плодних ораница али овога пута не од тајкуна већ од наших западних „пријатеља“ (не знам како ће се у ове „пријатеље“ уклопити и драга нам суседна Хрватска која без иједног метка легално „зароби“ плодне војвођанске хектаре), испоручилаца осиромашеног али и обогаћеног уранијума, па нека народ бира…!

Немамо праве и достојне заступнике Срба и Србије на политичком поднебљу… а све више НЕМАМО НИ НАРОД!!!!!

И док у политици, савременој јавној кући, свак да сваким „може“, дотле народ ни сам са собом НЕ МОЖЕ, сам себи је тежак. Постали смо земља зомбија, живих а мртвих људи!

Еј бре… некада частан, храбар и поносит народ, а сада… брука! Кажу да, када зло досегне свој врхунац, почиње да ради у корист добра? Ако све ово што нам се издешавало у последње две и по деценије није врхунац, шта је онда… и где?

Плашим се да на овим озборима неће изгубити онај ко би морао да изгуби, и да на жалост неће победити онај ко би требало да победи… Опет је сујета и похлепа учинила своје. Али наравно, веровати морамо и пробати хоћемо… А ти Србине, до тада мењај диоптрију и научи да размишљаш и да ходаш усправно!
_____________
Повезани текстови: ДЕМАНТИ – Нетачна је вест да се Двери нису успротивиле око поступка спровођења избора на КиМ

5 replies »

 1. Није тачно да су двери били сагласни, заправо су само двери и радикали били против док је дсс била за.

  Свиђа ми се

 2. Брате Небојша, да ли се може занти твој став поводом мучког и кукавичког прогона Епископа Рашко-призренског Артемија са Косова и Метохије, сада већ давне 2010-е године? Веома мали, то јест изразито мали број Српског народа се побунио против прогона Епископа Артемија и издаје у цркви. Да ли си ти био међу њима? Хвала.

  Свиђа ми се

 3. Међутим брате мој…ако заиста хоћемо да признамо и истини у очи да погледамо онда морамо да кажемо следеће. Све ово нам се догађа јер смо помоћ кренули у људима да тражимо на Бога заборављајући.

  Свиђа ми се

 4. Ukoliko je informacija lazna (a objavile su je „Dnevne novine Pravda“) onda bi trebalo odmah reagovati kod (navedenog) autora da je proveri i ukoliko se ispostavi laznom,da je povuce! A STO SE MENE TICE,NEZAVISNO OD TEKSTA KOJI ME SAMO PODSTAKAO,STOJIM IZA SVAKE NAPISANE RECI!!! S`tim sto zbog izborne kampanje nisam u detalje zalazio! I komentar moj se ne odnosi ni na jednu stranku niti pojedinca posebno,VEC NA, kao sto sam i rekao,CELU POLITICKU SCENU KOJOJ JE SVOJA ORGANIZACIJA ISPRED SRBIJE,KAO I POSEBNO NA SRAMNO USPAVANI SRBSKI NAROD!

  Свиђа ми се