АКТУЕЛНО

„МАЈДАНСКЕ ЛАЖИ“ И НЕЧАСНА УЛОГА СРПСКИХ МЕДИЈА У ЗАПАДНО СПОНЗОРИСАНОМ ПУЧУ У УКРАЈИНИ…


Ники Карлан: „Украјински избори, председнички и парламентарни, су признати као легитимни и фер, од стране свих меродавних међународних тела.  Демонстранти сада покушавају да насилно промене резултате тих демократских избора. Ја сам била посматрач из Канаде на тим последњим изборима. Партија која предводи ове демонстрације „Свобода“ је oкарактерисана као „Нео-Нацистичка“ од стране  Јеврејског светског конгреса у мају 2013.“

*****

„МАЈДАНСКЕ ЛАЖИ“ И НЕЧАСНА УЛОГА СРПСКИХ МЕДИЈА У ЗАПАДНО СПОНЗОРИСАНОМ ПУЧУ У УКРАЈИНИ...

20 фебруар 2014 СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

——————————–

ЕВО КАКО ИЗГЛЕДАЈУ „МИРОЉУБИВИ ДЕМОНСТРАНТИ И БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАТИЈУ“ (ПРЕМА ЗАПАДНИМ СТАНДАРДИМА):

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

УВОД

Док пишем ове редове, „дешавање народа“ у Украјини прераста у прави „грађански рат“ са стотинама жртава. „Мирољубиви демонстранти“  шетају улицама Кијева и других западно-украјинских градова наоружани до зуба, цивилну одећу замењују војним униформама, и циљ им је да унесу што већи хаос, убију што више припадника снага реда, униште што више јавне и државне имовине.

Демонстранти су очигледно веома добро организовани, већина добија „дневнице“ у доларима, изабрани пролазе паравојни тренинг у „дворишту“ америчке амбасаде у Кијеву, у њихове руке доспева оружје из разних „западно-спонзорисаних“ канала.

Очигледно је да су Западне силе, на челу са Америком одлучиле да „петооктобарски сценарио“ у Украјини (документовано је присуство и учешће у свему овоме ЦИА оперативаца из српског „Канваса“ на челу са Срђом Поповићем– који се до сада доказао као једно од најмоћнијих оружја америчке „обавештајно-терористичке политике“  полу-насилне смене режима) подигну на следећи- оружани ниво…

Западни медији у хору оптужују демократски изабрану украјинску владу за насиље, иако сви докази са терена упућују на „нешто друго“, а њих је (доказа) захваљујући модерном интернет добу и „мултимедија алатима“ у количинама које обичан људски мозак више није у стању ни да процесира.

Тој Западно оркестрираној медијској кампањи против Украјине (која се већ сада отворено претвара у анти-руску) отворено се придружују и неки водећи Српски медији. У тој прљавој игри не презају од отворених лажи, и медијским манипулацијама „полу-истинама“.

О томе ћемо у следећим редовима…

————————-

На ову анализу ме је додатно мотиивисао (зло)намерно тендециозан  наслов текста Телеграфа:  „Хорор у Украјини: Полиција стрељала жену која је протествовала“.

ТЕЛЕГРАФ- СТРЕЉАЊЕ ЖЕНЕ

Овај текст је пропраћен и видео прилогом као „крунским доказом“ наводног стрељања жене од стране полиције у западном украјинском граду Хмељницки:

————————————-

ВИДЕО КЛИП

——————————–

ДА ЛИ СУ „МИРОЉУБИВИ ДЕМОНСТРАНТИ“ СТРЕЉАЛИ САМИ СЕБЕ ?

Пажљивом анализом снимка установио сам (са великом вероватноћом) да се ради о типу „Маркале“ сценарија од стране Западно инструментализоване  и „наоружане украјинске опозиције“(уз подразумевану помоћ западних обавештајних служби?).

У „најгорем случају“, овде се ради о легитимној акцији украјинске полиције приликом које је дошло до случајног „рикошетирања метака“, који су потом завршили у гомили демонстраната, који су подржавали својим протестом, насилан упад у зграду Управе Безбедности у Хмељницком.

Уосталом погледајте моју аматерску „фото форензику“, коју сам успео да издвојим из видео клипа, и потом сами извуците властите закључке…

——————————-

НА ПОЧЕТКУ СНИМКА, ГОМИЛА ЦИВИЛА СЕ ОКУПЉА ИСПРЕД ЗГРАДЕ, ДОК МАСКИРАНИ И УНИФОРМИСАНИ „ДЕМОНСТРАНТИ“ ВАНДАЛИЗУЈУ ЗГРАДУ ИЗНУТРА (ЗНАЧИ ДА СУ ВЕЋ ФИЗИЧКИ ОКУПИРАЛИ ПРИЗЕМЉЕ ЗГРАДЕ):

КијевКалашњиков- почетак

ОВДЕ СЕ У СТАКЛУ ЈАСНО ВИДИ МАСА ЉУДИ КОЈА ЈЕ АНИМИРАНА АКТИВНОСТИМА „МИРОЉУБИВИХ ДЕМОНСТРАНАТА“ УНУТАР ПОЛИЦИЈСКЕ ЗГРАДЕ. ПО МОМ ЛИЧНОМ УБЕЂЕЊУ ВАНДАЛИЗОВАЊЕ УЛАЗНИХ ВРАТА У ПОЛИЦИЈСКУ ЗГРАДУ ЈЕ ИМАЛО ЗА ЦИЉ ДА ПРИВУЧЕ ШТО ВИШЕ ГРАЂАНА ИСПРЕД УЛАЗА, ЈЕР НАКОН „ОСВАЈАЊА ЗГРАДЕ“, ИЛИ БАР ПРИЗЕМЉА- ОВАКАВ ЧИН ЈЕ ПОСТАО БЕЗРАЗЛОЖАН!?

—————————–

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА „ДЕМОНСТРАНТА“ У МАСКИРНОЈ УНИФОРМИ КОЈИ СТОЈИ СА ЛЕВЕ СТРАНЕ УЛАЗА ПРИПИЈЕН УЗА ЗИД. НА ПРВИ ПОГЛЕД ЊЕГОВО ТАКВО ПОЗИЦИОНИРАЊЕ НЕМА СМИСЛА, АЛИ ОНО ШТО ЈЕ УСЛЕДИЛО УПУЋУЈЕ НА ТО ДА ЈЕ ОН ОЧЕКИВАО ОТВАРАЊЕ ВАТРЕ У ЛОБИЈУ ЗГРАДЕ:

КијевКалашњиков- почетак1

У ЛОБИЈУ ЈЕ У ТОМ МОМЕНТУ БИЛА ПОВЕЋА ГРУПА „ДЕМОНСТРАНАТА“…

—————————————–

…ДОК „ДЕМОНСТРАНТИ“ ПОТПУНО НЕОМЕТАНО ВАНДАЛИЗУЈУ УЛАЗНА ВРАТА, У ДЕСНОМ ДОЊЕМ УГЛУ СЕ ПОЈАВЉУЈЕ ЦЕВ АУТОМАТСКЕ ПУШКЕ УСМЕРЕНА КА ПЛОЧНИКУ НА ВРХУ СТЕПЕНИШТА ИСПРЕД УЛАЗНИХ ВРАТА (НАЈВЕРОВАТНИЈЕ КАЛАШЊИКОВА):

КијевКалашњиков2a

ТО НАРАВНО НИЈЕ ОМЕЛО РАЗБИЈАЧЕ ДА НАСТАВЕ СВОЈ „ПОСАО“ И ТАКО НАСТАВЕ СА АНИМИРАЊЕМ ШТО ВЕЋЕГ БРОЈА ГРАЂАНА ИСПРЕД УЛАЗА У ЗГРАДУ…

—————————–

СЛЕДИ ОТВАРАЊЕ ВАТРЕ ИЗ ЛОБИЈА, СА НАЈМАЊЕ ДВЕ ПОЗИЦИЈЕ (ИЗ ЛЕВОГ И ДЕСНОГ ЋОШКА УНУТАР ЛОБИЈА ЈЕ ИСПАЉЕНО ПРЕКО 20 МЕТАКА). ВАТРА ЈЕ УСМЕРЕНА НА БЕТОНСКИ (МЕРМЕРНИ) ПЛОЧНИК НА ВРХУ СТЕПЕНИШТА- ПО МОМ ЛИЧНОМ УБЕЂЕЊУ СА НАМЕРОМ ИЗАЗИВАЊА РИКОШЕТА, ЈЕР ЈЕ БИЛО ОЧИГЛЕДНО ЗА ОЧЕКИВАТИ ДА ЋЕ РИКОШЕТИРАНИ МЕЦИ ЗАВРШИТИ У МАСИ ОД ПАР ХИЉАДА ЉУДИ КОЈА СЕ НАЛАЗИЛА НА СВЕГА НЕКОЛИКО МЕТАРА ОД УЛАЗА. ЈЕР ДА СУ „ДЕМОНСТРАНТИ“ ОТВОРИЛИ ДИРЕКТНУ ПАЉБУ У ГОМИЛУ, ОНДА БИ ПОСТАЛИ „ВИДЉИВИ“ (ОВАКО СУ ОСТАЛИ САКРИВЕНИ У „ТАМНИМ“ ЋОШКОВИМА ЛОБИЈА, ШТО ОТЕЖАВА ЊИХОВУ ИДЕНТИФИКАЦИЈУ):

КијевКалашњиков4a

ОВО ЈЕ ПРВИ КРАТКИ РАФАЛ (НЕ ВИШЕ ОД 5-6 МЕТАКА) КОЈИ ЈЕ ИСПАЉЕН ИЗ ДЕСНОГ УГЛА УНУТРАШЊНОСТИ ЛОБИЈА. У ЛЕВОМ ЦРВЕНОМ КРУГУ СУ ВЕЋ ВИДЉИВЕ ПРВЕ РУПЕ ОД МЕТКА, И ПУТАЊА МЕТКА ОКО КОЈЕ СЕ ФОРМИРА „БЕТОНСКА ПРАШИНА“ НАКОН ЗАБИЈАЊА МЕТАКА У БЕТОН ИСПРЕД ВРАТА. УОЧЉИВО ЈЕ ДА „ДЕМОНСТРАНТИ УНУТАР ЗГРАДЕ НАСТАВЉАЈУ НЕОМЕТАНО СА ВАНДАЛИЗОВАЊЕМ УЛАЗНИХ ВРАТА…

————————

НА СЛЕДЕЋЕМ СНИМКУ  ВИДИМО НАСТАВАК ОВОГ КРАТКОГ РАФАЛА- И У ЛЕВОМ УГЛУ (ПРИПИЈЕНОГ УЗА ЗИД И СТОЈЕЋИ НА УЗВИШЕЊУ, БЕТОНСКОЈ ГРЕДИ ЛЕВО ОД УЛАЗ, СА ГЛАВОМ ОКРЕНУТОМ СУПРОТНО ОД ВРАТА- ДА БИ ИЗБЕГАО БЕТОНСКУ ПРАШИНУ ОД МЕТАКА КОЈИ ПОГАЂАЈУ БЕТОН У ЛЕВОМ УГЛУ, ИСПОД ЊЕГОВИХ НОГУ)  УНИФОРМИСАНОГ „ДЕМОНСТРАНТА“. ОН ОЧИГЛЕДНО НИЈЕ НИ ПОКУШАО ДА НАПУСТИ ТУ ПОЗИЦИЈУ, ИАКО ЈЕ МОГАО СА ЈЕДНИМ ИСКОРАКОМ ДА СЕ ЗАКЛОНИ ИЗА ДЕСНОГ ЋОШКА ЗГРАДЕ. ПО МЕНИ ТАКВО ПОНАШАЊЕ УПУЋУЈЕ НА ТО ДА ЈЕ ТА ОСОБА ИМАЛА ПРЕТХОДНА САЗНАЊА О „СЦЕНАРИЈУ“ ОВОГ ОРУЖАНОГ ИНЦИДЕНТА:

КијевКалашњиков6a

ОВДЕ СЕ ЗАВРШАВА ПРВИ РАФАЛ ИЗ ДЕСНОГ САКРИВЕНОГ ЋОШКА ЛОБИЈА ЗГРАДЕ- НА ОВОЈ СЛИЦИ И ДАЉЕ ВИДИМО „ДЕМОНСТРАНТЕ“ КАКО СТОЈЕ УНУТАР ЛОБИЈА, ОЧИГЛЕДНО ПОТПУНО НЕУГРОЖЕНИ ВАТРОМ ОРУЖЈА ИЗ ЛОБИЈА…

—————————–

СЛЕДИ ПАЉБА ИЗ ЛЕВОГ САКРИВЕНОГ УГЛА (ГЛЕДАНО СА УЛИЦЕ) ЛОБИЈА:

КијевКалашњиков7a

БЕТОНСКА (И СТАКЛЕНА) ПРАШИНА КОЈА СЕ ФОРМИРА ОКО ПУТАЊЕ МЕТАКА КОЈИ ДОЛАЗЕ САДА ИЗ ЛЕВЕ УНУТРАШЊНОСТИ ЛОБИЈА УКАЗУЈЕ ЈАСНО НА ПУТАЊУ МЕТАКА КОЈИ СЕ ЗАБИЈАЈУ У БЕТОН ИСПРЕД СРЕДИНЕ УЛАЗА. ПОВИЈЕНИ ЧОВЕК, КОЈИ НА ПРВИ РАФАЛ НИЈЕ РЕАГОВАО, САДА ОЧИГЛЕДНО УГРОЖЕН „РИКОШЕТ ПАЉБОМ“ ПОКУШАВА ДА ПРОНАЂЕ ЗАКЛОН.

—————————

ИЗРЕШЕТАНА ВРАТА1

СВЕ ВРЕМЕ ОВЕ РАФАЛНЕ ПАЉБЕ (ОД ПРЕКО 20 МЕТАКА- ГОРЊА СЛИКА), „ДЕМОНСТРАНТ“ У МАСКИРНОЈ УНИФОРМИ ЈЕ МИРНО ОДСТАЈАО НА СВОЈОЈ ПОЗИЦИЈИ КОД УЛАЗНИХ ВРАТА:

КијевКалашњиков10a

ЊЕГА ОЧИГЛЕДНО ЖРТВЕ МЕЂУ ЦИВИЛИМА НИСУ ИНТЕРЕСОВАЛЕ, НИТИ СЕ У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ ОСЕЋАО УГРОЖЕН ОД СТРАНЕ ПРИПАДНИКА ПОЛИЦИЈЕ, КОЈИ СУ ПРЕМА ГОРЕ ЦИТИРАНОМ ЧЛАНКУ ТЕЛЕГРАФА И ДРУГИХ СРПСКИХ ВОДЕЋИХ МЕДИЈА, УПРАВО „СТРЕЉАЛИ ЖЕНУ“ И РАНИЛИ ГОМИЛУ ЦИВИЛА !?

—————————

ПОЛОЖАЈ УСМРЋЕНЕ ЖЕНЕ (КОЈОЈ НА ОВОМ СНИМКУ НЕКИ ГРАЂАНИ ПОКУШАВАЈУ ДА УКАЖУ ПОМОЋ) УКАЗУЈЕ НА ТО ДА ЈЕ ОНА ПОГОЂЕНА РИКОШЕТ МЕТКОМ КОЈИ ЈЕ ИСПАЉЕН ИЗ ГОМИЛЕ „ДЕМОНСТРАНАТА“  У ЛОБИЈУ ЗАУЗЕТЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ЗГРАДЕ(ИЗ ЛЕВОГ ЋОШКА):

украјинка погођена на линији рикошета- a

ДАКЛЕ У ОВОМ ИНЦИДЕНТУ, НИКО НИЈЕ „СТРЕЉАН“ У КЛАСИЧНОМ СМИСЛУ ТЕ РЕЧИ, ВЕЋ СУ СВЕ ЖРТВЕ ПОГОЂЕНЕ РИКОШЕТ ПАЉБОМ ИЗ ЛОБИЈА ЗГРАДЕ, УСМЕРЕНУ КА ВРХУ БЕТОНСКОГ СТЕПЕНИШТА.  ПОЛОЖАЈ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА И РУПЕ У ДОЊЕМ СТАКЛУ ВРАТА, ТАКОЂЕ УКАЗУЈУ ДА ЈЕ ПУЦАНО ИЗ ВЕОМА МАЛОГ (НИСКОГ УГЛА) ДА БИ СЕ ОБЕЗБЕДИО „РИКОШЕТ ЕФЕКАТ“. ДА ЈЕ ПУЦАНО ИЗ ВЕЋЕГ УГЛА, ПОСТОЈАЛА БИ ВЕРОВАТНОЋА „КОНТРА-РИКОШЕТА“ (КОЈИ БИ УГРОЗИО „СТРЕЛЦЕ“) АЛИ И МОГУЋНОСТИ ДА МЕЦИ ЗАВРШЕ ЗАРИВЕНИ У БЕТОН (ОДНОСНО МРАМОРНУ ПЛОЧУ НА ВРХУ СТЕПЕНИШТА).

АЛИ ОНО ШТО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ-  СЦЕНАРИО ОВЕ ПАЉБЕ, И ПОЗИЦИОНИРАЊЕ  МАСКИРАНИХ И УНИФОРМИСАНИХ „ДЕМОНСТРАНАТА“ ПО МОМ ЛИЧНОМ УБЕЂЕЊУ ЈАСНО УКАЗУЈУ НА ТО, ДА ОНИ САМИ СТОЈЕ ИЗА ОВОГ ИНЦИДЕНТА….

—————————————–

КО У УКРАЈИНИ ЧИНИ ЗВЕРСТВА?

protest-6

На српским алтернативним (углавном интернет медијима) , укључујући наш ФБР портал, доста је веома добро документованих извештаја који документују ко су уистину „лоши момци“ у Украјини. Наравно, такви извештаји се не уклапају у „анти-православни“ (њима изузетно сметају све земље у којима је службено, или још горе једино, ћирилично писмо)  медијско-идеолошки концепт Запада,  и наравно њихових балканских пулена, попут ових наших режимских, који су „зајахали власт“ на таласима западно-обавештајно спонзорисане „пето-октобарске револуције“ 2000те године.

Ја сам у недавном чланку на тему документованог америчког уплива у „спонтана догађања народа“ у Украјини, обрађујући пресретнути телефонски позив између америчких  дипломата, указао на безбедносна сазнања (пре свега руских извора) колико дубоко су американци умешани у покушај насилног преврата власти у Украјини:

Да се ради о веома озбиљном развоју догађаја упућује вест- да поводом руских обавештајних информација да се у оквиру територије америчке амбасаде у Кијеву врше припреме и наоружавање украјинских опозиционара за оружану побуну(грађански рат), у чију сврху се троши чак 20 милиона долара недељно- саветник руског председника Путина је запретио „директном интервенцијом Русије у Украјини“!?

Дакле, све је више аутентичних информација о Западно оркестрираним немирима у Украјини и покушајима дестабилизације и поделе Украјине, по „југословенском сценарију“.

У свему томе, добро утренирана и „технички опремљена“ украјинска опозиција примењује невиђену бруталност, већ виђену на овим просторима током распада Југославије 90их година. Иза оба сценарија наравно стоје водеће Западне силе на челу са Америком.

———————————-

Киднаповања, и потом зверска мучења, украјинских полицајаца и других државних званичника су у последњим „нередима“ постали редовна појава. Према извештајима светских медија, само у последња два дана је киднаповано преко 70 полицајаца, од стране украјинских екстремиста…

У доњем видео прилогу, који је пропраћен следећим коментаром…

На интернету се појавио снимак страдања једног полицајца кога су демонстранти засули камењем да би га затим дотуклли палицама и највероватније оверили. За сада није познато да ли је полицајац жив, али после напада масе он је остао непомичан на земљи.

——————

ВИДЕО КЛИП

———————-

…се јасно види, како „мирољубиви демонстранти“ заробљавају (опкољавају) на Мајдану у Кијеву, више полицајаца и потом их брутално премлаћују, чак и када полицајци више не дају знакове живота.

————

Овај видео прилог приказује у левом углу сцену једног таквог „ритуалног премлаћивања (доња фотографија):

Линч украјинског полицајца1

———————

Обратите пажњу на ударце, већина су концентрисана на главу, са које је претходно уклоњен шлем, што указује на очигледан покушај убиства беспомоћног припадника закона:

Линч украјинског полицајца2

——————–

У следећој сцени полицајац успева да се отргне из „смртоносног загрљаја“ украјинских десничара, покушавајући да се врати у своје редове:

Линч украјинског полицајца9

У десном углу слике се види десничар како полицајца погађа бетонском коцком у главу…

————————-

Полицајац пада на земљу поново, овај пут очигледно без свести:

Линч украјинског полицајца13

…Потом му прилази један „мирољубиви демонстрант“ проверавајући да ли је жив.

——————

Овај „лешинар“, након што се уверио да је полицајац још увек жив, одлучује да га одвуче назад у заробљеништво…

Линч украјинског полицајца16

Можемо само да претпоставимо који су мотиви оваквог киднаповања полуживог и измрцвареног полицајца!?

———————

У тој операцији му помажу и други „колеге“, поред овог, кога видимо на претходном снимку, како бацањем каменица обезбеђује подршку за отимање беживотног тела полицајца…

Линч украјинског полицајца18

…На сцену истрчава овај „мирољубиви демонстрант“ (у горњем левом углу слике) у маскирној униформи и са маском на лицу, са „нечим“ у руци, што подсећа на „дугачко оружје“. Очигледно да је његова улога интимидација и заплашивање полиције, да би његови „колеге“ могли неометано да се докопају тела полу-живог полицајца…

——————–

„МИРОЉУБИВИ ДЕМОНСТРАНТИ“ КОПАЈУ ОЧИ И ОДСЕЦАЈУ ДЕЛОВЕ ТЕЛА ЗАРОБЉЕНИМ ПРИПАДНИЦИМА СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ…

Киднаповани украјински полицајац

Да би овде доказали да се ради о бестијалном злочиначком патерну, а нео  изолованом инциденту, послужићемо се новинарским прилогом из руских и украјинских медија, који у  следећем видео клипу:

—————-

ВИДЕО КЛИП

—————–

…Приказују још једног младог заробљеног младог полицајца. Који је киднапован и пребачен у подрум оближње синдикалне зграде, у близини Мајдана.

Према више ауторатитивних руским медија, овај млади припадник специјалне полиције „Беркут“ је потом зверски мучен. Ископано му је једно око, и одсечена му је десна шака…

Киднаповани украјински полицајац- извађено око

Према писању портала Антифашист.ком и Источника, младом специјалцу је непосредно након заробљавања, један екстремиста пред гомилом других демонстраната ископао очи и одсекао шаку, да би га потом пребацили у „мучилиште“ у подруму синдикалне зграде.

Ови портали наводе да је над младим и полуживим полицајцем тамо мучење настављено уз звуке украјинске химне…

——————————

Али посебно узнемирујући детаљ ове приче, у свом данашњем ТВ дневнику на енглеском, је обезбедила „РТ“ (Руска Телевизија)– приказујући полуживо тело овог измрцвареног полицајца у подруму синдикалне зграде на Мајдану.

..„РТ“ новинар наводи да се евентуално неко од лидера опозиције“смиловао“ и послао у подрум једног од својих „парамедика“. Међутим када је „парамедик“ сазнао да се ради о припаднику „Беркут“ полиције, он је одбио да му укаже било какву помоћ.

Руски и украјински медији наводе-  да коначна судбина овог младог припадника органа безбедности није позната, али је највећа вероватноћа да је остављен да умре у највећим мукама- ускраћен било какве медицинске неге и било какве људскости, од стране крволочних „украјинских петооктобараца“…

————————–

ВОДЕЋИ ЗАПАДНИ МЕДИЈИ НАСТАВЉАЈУ КАМПАЊУ ЛАЖИ- ДОК ЈЕ СВЕ ВИШЕ ВОДЕЋИХ ЗАПАДНИХ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦА КОЈИ СЕ ДИСТАНЦИРАЈУ ОД СВОЈИХ ЛИДЕРА, ПО ПИТАЊУ УКРАЈИНЕ…

Ђулијани коментарише Украјину на ЦНН

Интересантно је да се Западни политичари више и не труде да прикрију властито, или отворено мешања својих влада у унутрашње послове суверене Украјине.

Пре пар вечери сам гледао емисију  “Tonight show” на ЦНН телевизији. У емисији је гостовао један од најутицајнијих демократа у Америци, бивши градоначелник Њујорка, и бивши председнички кандидат, Руди Ђулијани.

Коментаришући ситуацију у Украјини и питање новинара „Да ли су САД на неки начин умешане у Украјину- Ђулијани је брзоплето одговорио: „Итекако смо умешани“, да би се потом „ујео за усну“, покушавајући да ублажи ту изјаву шаљивим тоном: „Већ сам рекао исувише“…

Наравно, ми смо претходно могли из пресретнутног телефонског позива америчке подсекретарке Викторије Њуланд и америчког амбасадора у Кијеву, да сазнамо да су САД веома дубоко „умешане“ у насилне догађаје у Украјини.

Ја бих овде само издвојио један итересантан и квалификован коментар на иступ Ђулијанија, на ЦНН порталу (где сам и ја оставио свој  коментар- интересантно је да су оба коментара објављена нецензурисана- вероватно зато што се овде ради само о ЦНН блогу) …

Ђулијани о Украјини- коментари

Коментатор Ники Карлан, са универзитета „Ватерло“ у Канади, је иначе веома компетентна особа да коментарише ситуацију у Украјини. Она је боравила на последњим изборима у Украјини као међународни посматрач, и добро је упозната са украјинским приликама. ФБР превод њеног коментара је следећи:

„Веома сам разочарана да дозвољавате Ђуиланију да разговара на тему Украјине. Тај пропали политичар наступа као ауторитет по питањима о којима нема појма. Украјински избори, председнички и парламентарни, су признати као легитимни и фер, од стране свих меродавних међународних тела.  Демонстранти сада покушавају да насилно промене резултате тих демократских избора. Ја сам била посматрач из Канаде на тим последњим изборима.

Подела у Украјини, није 75% за ЕУ како тврди Ђулијани. Исток и југ Украјине су про-руски. Русија је главни украјински трговачки партнер и службени „комерцијални језик“ у Украјини је руски.

Партија која предводи ове демонстрације „Свобода“ је карактерисана као „Нео-Нацистичка“ од стране  Јеврејског светског конгреса у мају 2013. Да ли Ђулијани подржава такву партију?

Следећи пут када желите да дискутујете међународне догађаје, доведите у студио некога ко зна о чему говори.  Није довољно довести у студио пропалог политичара, ко живи неколико блокова од вашег студија, и који је очајан за „мало времена на телевизији“  да би дискутовао међународне проблеме…“

———————–

ЗАКЉУЧАК

Мени су овде интересанти мотиви овако једностраног и пристрасног приказивања догађаја у Украјини од стране (про)режимсих медија у Србији.

Лично верујем да је такво „професионално извештавање“  резултат „сорошког карактера“ тих медија, као и чињенице да су водећи људи у тим медијима-  и још значајније, водећи људи ове земље- сами дошли на своје водеће политичке и медијске позиције, у једном западно спонзорисаном обавештајно терористичком пучу, петог октбра 2000, по готово идентичном сценарију који се данас одвија у Украјини.

Признавањем такве реалности у Украјини и објективним политичким и медијским приступом, они би једноставно на тај начин (ин)директно признали и властито злочињење и издају отаџбине пре непуних 14 година.

Уосталом, ако нас данас овако безочно лажу, и фалсификују чињенице о суштини последњих дешавања у нашој српској духовној колевци и неотуђивом делу Српске земље, Косову и Метохији- зашто нас онда не би лагали о дешавањима у „тамо некој Украјини“ !?

…Бар док им ми не „нагазимо ногом на реп“…

 

Написао Миодраг Новаковић

—————————————-

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://facebookreporter.org/2013/10/04/%d0%bf%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82-%d1%85%d0%b5%d0%bb%d0%b2%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%bc%d0%be-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d0%bc%d0%b0/

http://www.telegraf.rs/vesti/956315-horor-u-ukrajini-policija-streljala-zenu-koja-je-protestovala-uznemirujuci-video

http://www.021.rs/Info/Svet/Kijev-Pocelo-koskanje-izmedu-policije-i-demonstranata.html

http://antifashist.com/latest-news/23080-evrotvari-vykololi-glaz-i-otrubili-ruku-plennomu-bojcu-lberkutar-video.html

http://srbin.info/2014/02/18/uznemirujuci-snimak-zapadni-placenici-zverski-ubijaju-policajca-u-kijevu/

http://piersmorgan.blogs.cnn.com/2014/02/18/rudy-giuliani-on-the-tonight-show-returning-to-new-york-we-have-a-lot-more-interesting-people-to-interview-than-the-west-coast/

http://apps.americanbar.org/abastore/products/books/abstracts/5450051chap1_abs.pdf

http://facebookreporter.org/2014/02/07/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%BA/

http://facebookreportermonitor.wordpress.com/2013/12/10/%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%83-%d0%be%d1%82%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%b8-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b2/

8 replies »

 1. Та нацистичка гамад су исто што и усташе. И све што се тамо дешава потпуно је исто што се дешавало за време другог светског рата у нацистичкој кровацији. Такво зло се може зауставити само уз помоћ Господа и одлучне деснице. Једино пеглањем западних Српских и Руских земаља и Немилосрдним чишћењем гноја у ткиву наших народа и после и неутрализацијом ватикана (неколико бојевих глава би завршило посао). Они нас кољу и убијају на најзверскије начине вековима. Отворени и тајни геноцид истинске вере од стране архијеретика и његових поганих хорди је у току и само очување Православља и припрема самоодбране и то хитна, могу да нас спасу. Будимо Христови војници као што смо на Косову пољу гинули са Лазаром Хребељановићем за Крст Часни и Слободу Златну.

  Свиђа ми се

 2. Заиста је веома значајно и вредно када неко, као Ви, овако одради посао и анализира случај да умногоме олакша нама који баш не познајемо не само тематику већ све оне „вештине“ за тумачење догађаја, или их просто превидимо.

  Свиђа ми се

 3. уместо што пишете приче попут Илије Чворовића,боље би било да споменете српске изроде које у Кијеву седе по кућама и не желе да помогну нашој украјинској браћи у борби против мафијашке власти која ради управо са америчком и руском мафијом. Живети у земљи која ти је дала посао тако што је неком свом онемогућила је антисрпски а у најмању руку антиљудски. Смрт љотићевизму и конформистичким антихуманистима! Помозимо нашој браћи да се ослободи свог зла које уништава тај диван правдољубиви народ! Ни за Америку,ни за ЕУ,ни за власт у Русији,нити за било који режим који деградира сопствени народ већ Украјина Украјинцима!

  Свиђа ми се

 4. Amerikanci su toliko bestidni, maltene ne kriju vise sta rade!!!! Polako dobijam alergiju na pomen njihovog imena.
  Ali, ono sto me zabrinjava je – kako mi da se resimo naseg medijskog mraka i ima li nacina da Ukrajini pomognemo da iz naseg primera vidi sta su bile oktobarske demonstracije kod nas i sta su nam donele?

  Свиђа ми се

 5. А шта ће се десити ако поново победи и добије већину Јанукович , ја се искрено томе надам, хоће ли да се предају ови терористи и да сносе трочкове обнове свега што су срушили !?

  Свиђа ми се

 6. ТЕХНОЛОГИЈА ЗЛА У СОПСВЕНОЈ ЗЕМЉИ – ЗА ШАКУ ЛАЖНОГ НОВЦА, КОЈИ НИШТА НЕ ВРЕДИ – БРАЋО САПИЈЕНСИ, БУДУЋЕ РОБЉЕ, ГДЕ ВАМ ЈЕ РАЗУМ ?

  Пятница, 21 февраля 2014, 4:07 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >уредник posted: “ Ники Карлан: „Украјински избори, председнички и парламентарни, су признати као легитимни и фер, од стране свих меродавних међународних тела.  Демонстранти сада покушавају да насилно промене резултате тих демократских избора. Ја сам била посматрач из Кан“ >

  Свиђа ми се