ВЕРА

Црквени и државни врх прославио Дан државности Србије католичком мисом (!!!) КОЈЕКУДЕ, СРБИ???


Црквени и државни врх Дан државности Србије прославио католичком мисом


Срби на окуп
16/02/2014 у 22:12 часова

У цркви Криста Краља у Београду вечерас је поводом Дана државности Србије, мису служио београдски надбискуп Станислав Хочевар

Миси је присуствовао велики број верника, као и представници других верских заједница, патријарх Српске православне цркве Иринеј и рабин Исак Асиел.

Foto: Beta, Emil Vaš

Надбискуп Хочевар честитао је празник и истакао да је важно да сваки појединац пружи пун допринос заједништву.

Он је казао да је улога цркве и верских заједница да очисте људска срца од егоцентризма и да људи, откривајући богатство заједнице, напредују путем мира.

Миси су присуствовали и премијер Ивица Дачић, министар одбране Небојша Родић и кандидат Социјалистичке партије Србије за градоначелника Београда Александар Антић.

У Србији се 15. фебруар слави као сећање на 1804. годину када је у Орашцу почела борба за ослободјење од Турака, и када је на исти дан 1835. године Скупштина у Крагујевцу прогласила први Устав Србије, који је означио и почетак савремене српске државности.

Бета

13 replies »

 1. Замундиjе узми нешто прочитаj о злочинима римокатоличке сатанистичке секте па се онда jави да нешто коментаришеш.

  Свиђа ми се

 2. И шта то уопште смета? Срба има и католика.

  Чију бисте ви државност да обележава католичка црква у Србији, можда хрватску или мађарску?

  Свиђа ми се

 3. Рат jе исконска политика свега живота, у толикоj мери да су борба и живот у суштини исто, па се и живот гаси, кад се угаси нагон за борбом – Освалд Шпенглер.

  Свиђа ми се

 4. Нама треба истинска национална и православна револуциjа да очисти Србиjу од олоша. Док год су на власти неокомунисти, а у цркви екуменисти нама нема мира. Зато ми не треба да бежимо у катакомбе, него да идемо на улице и да бацимо издаjнике на сметлиште повести.

  Свиђа ми се

 5. Конкордат поново на делу…То ће се увек понављати док не запамтимо да смо Православци и само тада ћемо имати благослов од БОГА…Један владика је рекао да неће папка и ето нас код њега тј у катакомбе РПЕиКМ код владике Артемија +

  Свиђа ми се

 6. Cретан пут изроди у земљу недођију!Срамота ,грехота и опет грехота! Србски ,благочестиви народ је чувар вере иотечанства!Има га још ибиће! Светосавски Дух је распрострањен широко по читавој васељени! Свако своме јату!Врх црквени је часни вл Артемије ињегово монаштво. Они зраче и шире ту чистоту и лепоту Православне нам непобедиве ,светосавске прадедовске вере!

  Свиђа ми се

 7. КОЧЕВАР ДЕМОНСТРИРА СУБОРДИНАЦИЈУ ВАТИКАНА, А КАРАЂОРЂЕ СЕ МРТАВ У ГРОБУ ПРЕВРЋЕ ! СРБИ БИЋЕ СМАКА СВЕТА – НЕКА БУДЕ НИЈЕ ШТЕТА !

  Воскресенье, 16 февраля 2014, 23:23 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „Црквени и државни врх Дан државности Србије прославио католичком мисом

  Срби на окуп 16/02/2014 у 22:12 часова У цркви Криста Краља у Београду вечерас је поводом Дана државности Србије, мису служио београдски надбискуп Станислав Хочевар

  Миси је прис“ >

  Свиђа ми се

 8. Ја ту не видим никакав проблем , шта више свако је отишао тамо где су његови ,они воле оне који су клали и убијали Србе а ја овако сирома , неписмен , заостао и глуп отишао у катакомбу ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКЕ
  у егзилу

  Свиђа ми се