ДЕШАВА СЕ...

Једини србски барјак који се држи изнад блата – Сретењска декларација Скупштине АП КиМ (цео текст декларације)


Скупштина КиМ Сретењском декларацијом одбацила Бриселски споразум и његове нуспроизводе (видео)

skupt

Скупштина АП КиМ, на Сретење 2014.

Пише: Иван Максимовић
16.02.2014. Новинар.де

На другој одржаној Седници (ове године) Скупштина АП Косова и Метохије усвојила је Сретењску декларацију којом су одбачени сви политички нуспроизводи, акти и акције настали парафирањем Бриселског споразума од стране Премијера Србије Ивице Дачића и представника полтронских власти Шиптара на Косову и Метохији под окупацијом НАТО-а.

***

На свечаној седници Скупштине Косова и Метохије, поводом Дана државности Србије, посланицима је прочитан је текст Сретењске декларације (у прилогу. прим. прир) којом су одбачени сви договори између представника српских власти и представника власти из редова Шиптара на окупираном делу српске земље – Косову и Метохији.

Важно је напоменути да је ова Сретењска декларација Скупштине Косова и Метохије – једини државотворни и устваобранитељски акт којим се дух борбе за државност, достојанство и слободу српске државе и народа одвија непрекидно од првих српских великаша, преко Стефана Немање, Светог Кнеза Лазара, Вожда Карађорђа те Гаврила Принципа и генерала Драже Михаиловића до наших дана. Онај ко је присуствовао усвајању Сретењске декларације тог дана, није могао бити на свечанијем месту и догађају било где на планети.

“Осим Скупштине АП Косова и Метохије, данас не постоји на простору КиМ ни једна више институција која може свечано и са пуним правом да обележава Дан државности Р. Србије. Разлог је једноставан. Све друге институције Р. Србије су укинуте или се укидају мимо Устава и Закона, вољом представника владајуће већине који тренутно воде државу Србију. Сама Скупштина АП КиМ, као једина институција српског народа на КиМ која поштује Устав и законе Р. Србије, постоји и опстаје само захваљујући чврстој вољи јединих легитимних представника огромне већине народа на простору општина Лепосавић, Звечан, Косовска Митровица, Зубин Поток, а и других у којима глас народа тренутно не може да се чује. То је воља народа који је пре тачно две године скоро једногласно гласао да остане у оквиру Р. Србије и да не прихвати наметање закона било које друге творевине”, каже се на самом почетку ове декларације.

Жељу српског народа, над којим се наметнула управа воље појединаца који се тренутно налазе у српској власти, од Председника Николића који нема пречег посла него да најављује да ће ићи на концерт Дип Парпла 18. фебруара(?), преко Вучића који је (изгледа) не само политички “застранио” па као саветнике доводи у Владу осведочене србоморсце, непријатеље и криминално-морално проблематичне странце да њиме пре управљају него га бајаги саветују док он спасава Шиптаре мале и велике у ком год крају Србије да се нађу у невољи.

Наравно да није морално критиковати ту надљудску акцију Вучића јер није исто када се деца купају у Бистрици код Гораждевца или пробају да се у друштву опусте као у кафићу “Панда” у Пећи, на њих можете тада и да пуцате и да бацате бомбе али завејани Шиптар се мора спасити чак уз ангажовање српске авијације за то. Можда је олакшавајућа околност што је тај мали Дачићев комшија из Призрена, јер и сам Дачић показује количину понизности и политичког подилажења и полтронства ратним злочинцима и ЕУ вештицама и вампирима до сада невиђену у српској историји, баш како је најављивао у предизборној кампањи – чврсто, одлучно! О Вулину нема потребе говорити, шминкер и искомплексирани “црнокошуљаш”, политичар без неопходног политичког плана и програма изван речи – издаја али фокусиран у томе постао је бескрупулозан. Нажалост, буквално.

Ови испод њих говоре о себи и пре него што проговоре. Пантић – само доста озбиљнија и штетнија варијанта од оне из познате домаће серије, па до овог сада који је, довољно је рећи, шеф ђубретара у једном делу града. Искрено се и дубоко извињавам поштеним радницима ЈКП “Стандард” који су поред свих мука у животу добили као управника човека који никоме од њих ни до чланака није као морална “величина”.

То је неизоставно отоворило врата вечитим и професионалним опортунистима и љигама.

Око њих се, наравно, налазе само криминалци, и то врло опасни али недодоирљиви за закон што показује да закона и нема већ само воље окупатора Србије. А криминалци су на улици неопходни када полиција изгуби мандат да спроводи безакоње.

У тој и таквој Србији устати па још донети и декларацију на Сретење, представља барјак на кога су устали сви да га оборе у блато и сваку прљавштину али га једна рука, огледана у Скупштини АП КиМ, држи и уздиже изнад свих по мери ошишаних глава, укаљаних образа и крвавих очију.

Непоходно је приметити да су ова Декларација али и сваки други предлог Скупштине АП Косова и Метохије увек једногласно прихваћени или одбијени што говори о можда незапамћеној политичкој пракси и јединству народа које се истински одражава кроз њихове представнике у овом политичком телу. Сходно томе оно се углавном не признаје од страних од оних који су за задатак добили или себи поставили разбијање српске државе и уништење тог истог народа.

Стални дописник портала Новинар.Де
Иван Максимовић, Косовска Митровица, СРБИЈА

***

Сретењска декларација Скупштине Косова и Метохије (цео текст)

Припремио: Иван Максимовић
16.02.2014, Новинар.де

 Oвa декларације јесте потврда важења Устава и закона Републике Србије на целој њеној територији па тако и простору Косова и Метохије за који је ова Скупштина надлежна. Због свог става да се пре свега поштују закони државе Србије у којој и живимо, ова Скупштина наилази на многе проблеме како од домаћих власти  тако и у деловима Србије под дугогодишњом страном војном управом.
skuptstina

Изгласавање на Скупштини АП КиМ је увек једногласно.

***

СРЕТЕЊСКА ДЕКЛАРАЦИЈА
СКУПШТИНЕ
АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА

Осим Скупштине Аутономне покрајине Косово и Метохија, данас на територији Косова и Метохије више не постоји ниједна институција која може отворено, свечано и са пуним правом да обележава Дан државности Републике Србије. Разлог је једноставан: све друге институције Републике Србије су укинуте или се укидају, мимо Устава и закона, вољом представника владајуће већине који тренутно воде државу. Сама Скупштина Аутономне покрајине Косово и Метохија, као једина институција српског народа на Косову и Метохији која поштује Устав и законе Републике Србије, постоји и опстаје само захваљујући чврстој вољи јединих легитимних представника огромне већине народа на просторима општина Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Косовска Митровица – а и других у којима глас народа тренутно не може да се чује. То је воља народа који је, пре тачно две године, скоро једногласно гласао да остане у оквиру Републике Србије, и да не прихвати наметање закона било које друге творевине.

Сматрамо да нема бољег начина да се обележи Дан државности Србије него да се јасно истакне воља и жеља да се поштује Република Србија и њени закони, и то на целој територији Републике Србије – упркос свим спољним и унутрашњим притисцима. У данима када се Устав немилосрдно крши, како на територији Косова и Метохије, тако и у свим осталим крајевима Републике Србије, ми, посланици Скупштине Аутономне покрајине Косово и Метохија окупили смо се да  у име свих грађана Републике Србије који су нас бирали на последњим локалним изборима који су на овим просторима организовани по законима Републике Србије још једном изразимо своју вољу  и доносимо

Сретењску декларацију од 2014.године, у којој јасно, гласно и непоколебљиво изражавамо своју решеност да останемо привржени уставном поретку Републике Србије и да својом вољом не прихватимо изопштавање из уставно-правног поретка државе у којој смо се родили и у којој желимо да се рађају наша поколења. Такође изражавамо чврсту решеност да не прихватимо гажење наших основних људских и грађанских права, као ни насилно гурање у оквире једне нелегалне и криминализоване творевине. Наша права су загарантована не само међународним конвенцијама о људским правима и Уставом Републике Србије већ и Резолуцијом 1244 СБ УН, која не препознаје никакву творевину звану “Република Косово”, и која предвиђа стварање суштинске аутономије у оквирима Републике Србије као наследнице Савезне републике Југославије.

Упозоравамо грађане и јавност да даље спровођење тзв. бриселског споразума има за циљ да, мимо њихове воље, у потпуности изврши интеграцију Срба и осталих неалбанаца у систем тзв. Републике Косово, а самим тим и њихову асимилацију. Најновија хапшења и објављивања спискова за хапшење нису ништа друго него психолошко-пропагандни рат који се води у циљу дестабилизације севера Косова и Метохије и застрашивања преосталог српског становништва, како би одустало од отпора и прихватило интеграцију у једну незакониту творевину у којој не желе да живе. Даљи уступци државе Србије Приштини могу да имају само један циљ, а то је да Срби и остали неалбанци трајно напусте Косово и Метохију.

Одбацујући још једном тзв. бриселски споразум који су актуелне власти у Србији закључиле са представницма албанских сепаратиста на Косову и Метохији, као неуставан и антидржавни акт, устајући у одбрану Устава, позивамо све грађане Србије којима је Србија у срцу, у знак сећања на дизање Првог српског устанка да не изневере двовековне плодове те херојске борбе српских витезова и јунака  започете на Сретење 1804. године под водством вожда Карађорђа Петровића. Честитајући свим грађанимаРепублике Србије Дан државности, позивамо их  да у овим тешким временима по нашу отаџбину сачувају муком и крвљу наших предака васкрслу државност Србије на Косову и Метохији, да не будемо сви заједно запамћени као припадници срамног поколења које се српског Косова и Метохије добровољно одрекло.

Косовска Митровица, Република Србија,
о Сретењу 2014. године

Декларација је усвојена једногласно на другој, свечаној седници ове Скупштине одржаној фебруара 2014. године у Косовској Митровици.

1 reply »