ДЕШАВА СЕ...

Седница Скупштине АП КиМ за Сретење 2014.- Нећемо прихватити изопштавање из уставно-правног поретка државе Србије (видео)


Косовска Митровица – Седница Скупштине АП КиМ на Сретење 2014.

skupština

15.02.2014.

„Нећемо прихватити изопштавање из уставно-правног поретка државе у којој желе да се рађају наша покољења. Не прихватамо гажење основних људских и грађанских права нити насилно гурање у оквире једне нелегалне и криминализоване творевине…“ – истиче се у Сретењској декларацији коју је Скупштина АП Косова и Метохије јуче усвојила.

______
Извор видео записа: http://www.novinar.de/
Повезани текстови: ЦЕО ТЕКСТ СРЕТЕЊСКЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ

***

Председавајући Скупштине АП КиМ спречио усвајање подршке Републици Србској и Србима у Црној Гори

У амфитеатру техничке школе у Косовској Митровици одржана је свечана Сретењска сједница скупштине АП КиМ, на којој је усвојена и нека врста Сретењске изјаве, али је и од стране председавајућег Славка Стефановића онемогућено усвајање предлога СНО “СРБИ НА ОКУП” које је изнијела моја маленкост о подршци миру у Републици Србској и подршци Србској листи ЦГ?!

Igor-VojinovicВећина присутних је предлог поздравила одобравањем, али је председавајући саботирао усвајање прво образлажући то да предлог није у дневном реду и када су му Славиша Ристић и други посланици објаснили да је предлог изнет у тачки разно, онда се председавајући позвао на то да су представници СНО “СРБИ НА ОКУП” у Скупштини у својству посматрача без могућности предлагања и да будемо захвални јер нам омогућава да говоримо.

Истом Стефановићу, бившем социјалисти, а садашњем  Дверашу, није сметало када су предлоге износили гости из разних удружења попут “НИКАД ГРАНИЦА” или избјегличких организација.

Делегирани представник СНО “СРБИ НА ОКУП” при Скупштини АП КиМ