Балкан

Поучан пример из Бугарске – Како ЕУ штити и негује националне мањине (ускоро и код нас?)


Брига ЕУ о националним мањинама

 

Дмитриј СЕДОВ | 16.02.2014 | 14:00
Фонд стратешке културе

Добро је позната брига ЕУ о националним мањинама. О томе да националне мањине треба штитити и неговати, а такође и материјално помагати, можете чути од сваког еврочиновника. Ето, узмите као пример такву националну мањину као што су Цигани.

У Европској Унији су одавно схватили да Цигани више не воле путовања са шаторима по градовима и селима, грабећи са собом ситну живину и веш из села око пута. Они су израсли до нивоа солидних чланова друштва, па је штета од њих постала много већа. На пример, Цигани су лидери у крађи аутомобила, трговини наркотицима и проституцији у низу европских престоница. А у европској лепотици Прагу која је одавно постала мета за немачке туристе, елегантни италијански жиголо момци на Карловом мосту који ломе срца старијих Немица заједно са њиховим торбицама, такође су чланови циганске дијаспоре.

Преокупирана таквим стварима Европска Унија тражи излаз и налази га. Као што је познато, милион грађана Бугарске су по националности Цигани. Какав ефекат производи циганска национална мањина у Бугарској очигледно превише не забрињава Брисел, али кад је овај милион грађана почео да мили по целој европској територији, то је већ изазвало забринутост. Украдених аутомобила и продате дроге има много више. И тако, стиже решење!

Cigani u Bugarskoj

Европска Унија у Бугарској отвара берзу рада за Цигане! Њих није брига што  незапосленост у Бугарској по регијама варира између 30 и 60% од радно способног становништва. Нека незапослени Бугари лутају куда хоће, јер од њих нема никакве опасности за Европу. Али Цигани – то је већ нешто друго.

Када су становници Бугарске угледали у Софији, Варни и другим градовима, окачене рекламе “Берза рада за Цигане”, они су се помало зачудили. Мислили су да ће се ступањем у ЕУ њихов живот побољшати, а оно је испало обрнуто. Њихов живот се силно погоршао, али је зато Циганима постало боље.

Међу Бугарима се чак појавило мишљење да је то фашизам и геноцид према Бугарима као народу. Но, то је заблуда. Они последњих година једноставно много мање читају новине, па не схватају хуману политику Европске Уније. А кад би они више читали новине, тада би схватили да се такав хуманизам практикује код свих нових чланица Европске Уније.

Заиста, како не схватају сву далековидост Европске Уније. Они су веома сумњичави према тврдњама да ће циганске берзе рада утицати на ниво криминала у Европи.
__________
Графичка опрема: СРБски ФБРепортер
Фотографија: Вестникатака.бг (скрин-шот)

4 replies »

 1. Постоjе броjна сведочанства да су се цигани такмичили са усташама у монструозним убиствима Срба у Jасеновцу. Терали су логораше да копаjу jаме у коjе су их после бацали, а после су се заjедно опиjали и силовали Србске девоjке.

  Свиђа ми се

 2. Пита мали цига оца шта jе то демократиjа. То ти jе кад ми не радимо ништа, примамо социjалу, имамо бесплатну струjу, воду итд. Мало просимо, мало крадемо и то jе демократиjа. Али тата што се остали не буне. Е сине то jе онда расизам.

  Свиђа ми се

 3. А ОНДА ЋЕ ИХ СВЕ ПРЕСЕЛИТИ У СРБИЈУ ЗАЈЕДНО СА НУКЛЕАРНИМ ОТПАДОМ !

  Воскресенье, 16 февраля 2014, 14:43 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „Брига ЕУ о националним мањинама  

  Дмитриј СЕДОВ | 16.02.2014 | 14:00 Фонд стратешке културе

  Добро је позната брига ЕУ о националним мањинама. О томе да националне мањине треба штитити и неговати, а такође и материјално помагати, можете чу“ >

  Свиђа ми се

 4. Цигани су пореклом из Индиjе. Припадали су подкасти париjа, односно били су изопштени из кастинског система. У Србиjу су дошли у 16 веку са Турцима као башибозук. Вршили су монструозне злочине над Србима-набиjали на колац, черечили, силовали и друго.

  Свиђа ми се