ДЕШАВА СЕ...

Емир Кустурица – Која је то спонтана гладна маса која у једном дану сруши или запали четири најозбиљније институције у једној држави?


КУСТУРИЦА: Бошњачки „народни бунт” је изрежиран против Српске

15:22 16.02.2014. ФАКТИ

УПОЗОРИО ДА УНУТАР БОШЊАЧКОГ ЕШАЛОНА ВЛАДАЈУ РАЗНЕ ОБВАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ

em_kustur

  • Која је то спонтана гладна маса која у једном дану сруши или запали четири најозбиљније институције у једној држави? Која је то спонтана гладна маса која успева да запали зграду Председништва која симболички спаја три народа по Дејтону?

РЕДИТЕЉ Емир Кустурица упозорио је да је вишедневни народни бунт у Федерацији БиХ апсолутно изрежирани концепт против Српске, за стварање унитарне БиХ, односно хитне потребе рушења Дејтонског мировног споразума.

Кустурица је, учествујући у данас у емисији „Седмица” Радио Београда, рекао да је прича о социјалним разлозима за бунт „више прича за Дикенса” него за њега.

Знамо да сви, осим Руса, живе од 250 евра, а да притом носе Армани и да успевају да издржавају породицу зато што су још увек једном ногом на селу”, рекао је Кустурица коментаришући вишедневне протесте у више градова Федерације БиХ последњих дана.

Тврди и да унутар бошњачког ешалона владају разне обавештајне службе који ту, како је рекао, међуобавештајну борбу завршавају на необичан начин.

„Која је то спонтана гладна маса која у једном дану сруши или запали четири најозбиљније институције у једној држави? Која је то спонтана гладна маса која успева да запали зграду Председништва која симболички спаја три народа по Дејтону? Спајало их је и у време Тита”, рекао је Кустурица запитавши, најзад, која је то гладна маса која запали Архив у коме изгори све што се тиче Аустроугарског периода?

Демонстрације у градовима Федерације БиХ су се 7. фебруара претвориле у рушилачке и тада су запаљене четири зграде кантоналне владе, у Сарајеву седишта федералне владе и Председништва БиХ.

Говорећи о обележавању 100-годишњице од почетка Првог светског рата, Кустурица је рекао и да ће најкасније за 10 година у свим градовима Републике Српске и Федерације почети потписивање петиције којом ће се тражити ревизија процеса против Гаврила Принципа и младобосанаца који су осуђени за Сарајевски атентат 28. јуна 1914. године.

2 replies »

  1. Само блесави срби су још затровани ћопавим аутроугаром брозом и његовим „братством и јединством“. Требало би створити посебну научну институцију која би изучавала материју по принципу „дјеловања титиоизма на поблесавању срба“. Или створити вакцину против вируса типа брозомор и под хитно вакцине увести као обавезне. Ево тај вирус типа брозомор стваран је у БиХ кухињи, боље рећи у ФБиХ гдје се комбинује са ранијим вирусом ретроактивног дејства типа србофобиус. Ови вируси су направили епидемију у ФБиХ почевши од 07. фебруара али срећом мало је обољелих у Српској а немам ни податак колико је обољелих у Србији.

    Свиђа ми се

  2. Архив су запалили да би уништили документа коjа говоре да цела Босна и Херцеговина припада Србима.

    Свиђа ми се