БАРИКАДЕ

Трећи дан на Јарињу – радници Лоле из Лешка траже од Владе Србије да им одблокира рачун (видео)


Трећи дан на Јарињу – радници Лоле из Лешка траже од Владе Србије да им одблокира рачун

treci dan protesta

15.02.2014 СРБски ФБРепортер

Радници лола ФОТ Лешак наставили су данас протест на прелазу Јариње који траје већ трећи дан за редом. Једини њихов захтев је да Влада Србије интервенише како би се одблокирао рачун њихове фабрике да би она могла да настави са производњом. Важно је истаћи значај ове фабрике за опстанак Српског народа на северу КиМ.

И данас је раднике Лоле чувао велики број припадника КПС-а од којих су многи бивши припадници МУП-а Србије, али сада на новом задатку – да спрече протест Срба којима ова фабрика живот значи. Радници су поседали на једну саобраћајну траку и у једном тренутку полиција је почела да их износи са магистрале, што је изазавало негодовање радника и повике „Срам вас било! Ударио Србин на Србина“.

***

Протест радника Лола ФОТ Лешак на Јарињу…

Protest Lola

ЛЕПОСАВИЋ,13.02.2014.
СРБски ФБРепортер

Као што је саопштио Миломир Перовић, председник Синдиката фабрике “Лола” ФОТ Лешак, синдикат ове фабрике је на прелазу Јариње организовао протесте који се на том месту одржавају већ други дан.

Видео: ТВ МИР Лепосавић

Пошто полиција није дозволила радницима да блокирају саобраћај на магистрали, протест је одржан у виду шетње од старог до новог прелаза Јариње и назад.

Радници ове једине успешне фабрике на северу КиМ принуђени су да на овај начин искажу свој протест због тога што им је држава Србија (тј. пореска управа Чукарица) блокирала рачун.

Наиме, Лола ФОТ Лешак је фабрика металних откивака (регистрована у ц. Србији) која има око 200 запослених што значи да од њеног рада зависи близу 1000 људи (Срба са севера КиМ) који су успели да у невероватним условима блокада, барикада, царина ипак одрже производњу у својој фабрици и обезбеде да фабрика Лола све време успешно послује. (Иако зараде нису исплаћене већ три месеца, у овој фабрици производња и даље тече)

Невероватно звучи чињеница да власт у Србији, уместо да помогне свом народу на северу КиМ, још му ОТЕЖАВА живот, на тај начин што последњим успешним фабрикама блокира рачун због дуга пореској управи! У време кад многе фирме дугују милијарде динара држави и није им блокиран рачун, успешној фабрици са севера КиМ се блокира рачун због 40 милиона динара дуга због чега радници три месеца нису примили зарађену плату.

У условима условне слободе на северу јужне србске покрајине, слободе која је ограђена жицом, пресечена царином, коју „чувају“ војници КФОР-а и ЕУЛЕКС-а (!), слободе у којој сваког дана ухапсе понеког Србина… овакав однос државе према овом (можда последњем успешном) српском предузећу поприме размере смишљеног прогона. Треба ли напоменути до чега ће доћи ако oви људи услед овога буду приморани да услове за опстанак својих породица потраже на другом месту?

Током шетње (која је трајала од 12 до 14 часова), радници Лоле су се кретали једном коловозном траком у пратњи полиције КПС- а тј. у пратњи бивших припадника МУПа Србије којима је данас био први радни дан у служби Републике Косово!

У једном тренутку шетња је личила на сцену из наше прошлости када је непријатељ српске родољубе спроводио у логор. Треба ли рећи да је логор право име за гето у коме су ови људи приморани да живе и раде у свакодневну стрепњу за безбедност својих породица).

На северу КиМ незадовољство расте… Осим радника Лоле, у незавидном положају нашли су се приватници, трговци, радници пореске управе, суда, МУП-а и сви они којима, укидањем институција, држава Србија (тј актуелна власт која спроводи Бриселски споразум) укида право на живот! Због свега овога реално је очекивати да ће овај протест наићи на подршку Срба на северу КиМ и да ће наредних дана бити све масовнији…

(Снимци које су учесници протеста направили мобилним телефонима)

2 replies »

  1. Спреми се вУЧКо народ долази да те казни за велеиздаjу, и тебе и остале издаjнике Србског Народа!

    Свиђа ми се