АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: Шта сам предложио Војиславу Коштуници и Војиславу Шешељу…


Посебно смо истакли да је највећа одговорност у овоме тренутку на Демократској странци Србије, Српској радикалној странци и Покрету Двери. Наше три родољубиве политичке организације, без обзира на све наше међусобне разлике, а уз помоћ других патриотских организација и истакнутих националних интелектуалаца који би несумњиво подржали ову заједничку изборну листу, заједнички би постали доминантна политичка снага у Скупштини Србије и освојили преко 20% гласова.

Бошко

Бошко Обрадовић: Шта сам предложио

Војиславу Коштуници и Војиславу Шешељу

Широј јавности није довољно познато да је Покрет Двери у више наврата у последње три године позвао на формирање заједничке опозиционе изборне листе на којој би се нашле најзначајније родољубиве политичке странке и покрети, друге патриотске организације и истакнути национални интелектуалци. Тај позив у форми инсистирања на стварању Патриотског блока и Општесрпског народног фронта посебно је био актуелан 2013. године, када је владајући режим кренуо у тоталну издају Косова и Метохије. Упркос томе што је свим српским родољубима до данас остало нејасно зашто у великом историјском тренутку одбране Косова и Метохије није дошло до формирања овог Патриотског блока, исти позив поново смо упутили и пред наступајуће ванредне републичке изборе. У Светосавском прогласу Двери, позивајући се на лик Светог Саве Ујединитеља Срба, запитали смо се како ће српски родољуби наступити на ванредним републичким изборима који нас очекују 16. марта.

Навели смо и више него снажан аргумент за неопходност сарадње: Владајући режим СНС и СПС, у директној сарадњи са лажном опозицијом оличеном у Ђиласу, Тадићу, ЛДП-у, УРС-у, Чанку, Вуку Драшковићу и Расиму Љајићу, припрема нове изборне нерегуларности, лажи и преваре у циљу прављења апсолутне већине у будућем сазиву Скупштине Србије. Овај удружени злочиначки подухват свих политичких странака које су за улазак Србије у ЕУ по сваку националну цену направљен је са циљем будуће промене Устава Србије, дефинитивне издаје Косова и Метохије и даљег разбијања Србије у Војводини и Рашкој области.  

Посебно смо истакли да је највећа одговорност у овоме тренутку на Демократској странци Србије, Српској радикалној странци и Покрету Двери. Наше три родољубиве политичке организације, без обзира на све наше међусобне разлике, а уз помоћ других патриотских организација и истакнутих националних интелектуалаца који би несумњиво подржали ову заједничку изборну листу, заједнички би постали доминантна политичка снага у Скупштини Србије и освојили преко 20% гласова. Поновили смо став Двери да је заједничка изборна листа свих родољубивих политичких опција које су за прекид преговора са ЕУ и одбрану Србије боља од појединачних наступа на изборима, јер треба сабрати и сачувати сваки патриотски глас. На овај начин постали бисмо непремостива препрека у будућем сазиву Скупштине Србије за промену Устава и даље морално, економско, социјално и свеукупно државно урушавање Србије.

Све ово је мало познато широј јавности. Оно што је, међутим, апсолутно непознато јесте да смо у међувремену све учинили да се у директним разговорима са политичким врхом ДСС и СРС заиста и дође до договора у општем националном интересу. Лично сам неколико пута разговарао са председником ДСС Војиславом Коштуницом и преко више канала слао поруку председнику СРС Војиславу Шешељу. Суштина предлога Двери у разговорима са ДСС била је хитно формирање патриотске Владе у сенци, на чијем челу би био Војислав Коштуница, док би његов заменик био неко из Двери. Влада би заседала једном седмично, имала обавезу да свакодневно реагује на актуелне потезе Владе Србије и предлаже алтернативне мере. Владу би чинили најбољи кадрови из обе политичке организације, као и независни и надстраначки стручњаци. Председнику ДСС речено је да понуда за улазак у Владу у сенци и овај заједнички предизборни блок обавезно треба да буде послата и СРС, као и другим патриотским организацијама и истакнутим националним интелектуалцима. Паралелно, преко блиских сарадника Војислава Шешеља инсистирали смо на сарадњи свих родољубивих опција на политичкој сцени Србије.

За ову иницијативу стварања Патриотског блока добили смо подршку великог броја општинских и градских одбора ДСС и СРС широм Србије, али не и врхова ове две странке. Право питање гласи – зашто је то тако? Зашто су Војислав Коштуница и Војислав Шешељ одбили да се заједнички супротставимо владајућем издајничком режиму и има ли ишта логичније и делотворније од тога у овом тренутку?

Сматрали смо својом дужношћу да у времену уништавања српске државе учинимо све што је до нас на сарадњи свих српских родољуба, занемарујући често личне политичке интересе, па чак и самостални развој сопственог Покрета. Након свега, а посебно после великог броја питања која су нам стигла са многих страна зашто нема Патриотског блока, сматрамо својом обавезом да јавност Србије и све српске родољубе са овим и упознамо.

У име Старешинства Покрета Двери,

Бошко Обрадовић

6 replies »

 1. Ови дверци само нешто с*** о ГМО. Ваљда су им само то дозволили да причају. Највише пљују радикале. Срби, гласајте за радикале да коначно станемо напредњачкој змији на главу

  Свиђа ми се

 2. Bosko ne melji, idi u patriotski blok sa svim prosrbskim strankama…
  Ako i dalje teras zeca oko grma, idi u zelenu dolinu…
  Preko 10 godina radite i sad je momenat biti ili ne biti!!!!

  Свиђа ми се

 3. Коштуница jе издаjник. Мислим да би наjправедниjи систем био србски православни национал-социjализам.

  Свиђа ми се

 4. Нејасни су пути Господњи…
  Можда Коштуница зна што Обрадовић не зна. Можда Коштуница уме што Обрадовић не уме. Можда Коштуница неће што Обрадовић хоће. Можда Коштуница не може што Обрадовић може. Ту је негде и компарација са Шешељевим намесништвом у Србији.
  Као поборник државно-правне идеје, владасвине права и др. ја себе у знатној мери налазим у ДСС. Као националиста, подржавам тај аспекат Двери и свиђа ми се идеја о Патриотском блоку или Сверспском народном фонту и сл. Међутим, као син радника и припадник сиромашног слоја (не припадам средњој класи чије су плате 80-100.000 динара) и идеолошки следбеник левог центра, ја никако не препознајем себе у поменутом десничарском и ултрадесничарском трилингу. Међутим, на нашој политичкој сцени нема организованог центра или левог центра и ту маса људи којој припадам.
  Природно је да свака птица своме јату лети. Међутим, тог јата за широке масе нема. И оно мало што се формално зове лев ица или леви центар фактички је на десној страни, само што је на путу велеиздаје државних и националних интереса. ШЂта ћеш, иома леба нема масти, има масти нема леба. А десница и ултра десница тврдокорно стоје на десном полу гледајући свој уски сталешки интерес, без намере да се помере према центру и својим програмом, предизборним слоганима и праксом мобилишу масе. Форсирајући државно и национално оитање, ова оријентација хоће да прошверцује и свој себични сталешки интерес. Дакле, средње богата или богата мањина хоће да дође до власти гласовима сиромашне већине злоупотребљавајући њена патриотска осећања. С друге стране, градски одбори ДСС и СРС су ипак репрезенти сиромашне већине и они хоће у патриотски блок и сл. Маса сиромашних бирача несебично је спремна да коригује своје социјално-економске захтеве зарад државног и националног интереса.
  Тако посматрајући, ОВО СУ ИЗБОРИ БОГАТЕ МАЊИНЕ а не избори СИРОМАШНЕ већине. Па нека изађе мањина од 7-8% бирача.

  Свиђа ми се

 5. ИДЕЈА ЈЕ ФУНКЦИОНАЛНА АЛИ НЕМОГУЋА ЗБОГ СРБСКОГ МЕНТАЛНОГ ВИРУСА – ДА КОМШИЈИ ЦРКНЕ КРАВА – ЗА ТО ВРЕМЕ ПАЛЕ ДУШЕ СЕЈУ ЧЕМЕР !

  Четверг, 30 января 2014, 15:41 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >уредник posted: “ Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

  “ >

  Свиђа ми се

  • Zar je moguce da Kostunicu stavite na celo.Pa upravo je za njegove vladavine najvise SRBA poslano u Hag.Da li ste zaboravili, da su svi siptarski zlikovci za vrijeme njegove vladavine, pusteni iz zatvora???Sta je taj gospodin Kostunica ucinio za dobrobit SRBA i SRBIJE??? Nista.E. pa ponovno nista, mislim da Srbiji nije potrebno.

   Свиђа ми се