Анализа

КЕМТРЕЈЛСИ – СВЕ РАДЕ ЈАВНО ДА НЕ БИ ИЗГЛЕДАЛО ТАЈНО!?


Приликом својих истраживања, професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас,  је установио (током лабораторијских тестова) –  да посебан тип „метал – конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболишу алуминијум“…

За разлику од класичног грипа, код пацијената изложених „кемтрејлсима“, температура тела (ако је било повишене температуре) нагло пада. Стручњаци сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијумске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…

*****

КЕМТРЕЈЛСИ – СВЕ РАДЕ ЈАВНО ДА НЕ БИ ИЗГЛЕДАЛО ТАЈНО !?


11 фебруар 2014, СРБски ФБРепортер
Пише: Миодраг Новаковић

 Evergreen ChoChem-ntrails

УВОДНА РЕЧ…

Као што горњи наслов указује, „конспиратори“ који стоје иза илегалне употребе „кемтрејлса“ више и не покушавају да прикрију постојање и употребу хемијског запрашивања којима се из „страто-сфере“ запрашују читави региони, па и чак државе.

Они сада покушавају да све то увију у форму легалности и да такво (зло)чињење оправдају неким „вишим интересима“, најчешће „борбом против глобалног отопљавања и оштећења озонског омотача“. И тако, „спашавајући нас“, они више не трују „само“ нашу животну средину, већ и све нас, укључујући и оне још нерођене…

Ја се у даљем тексту нећу фокусирати на детаљно анализирање кемтрејлса, јер је то феномен о коме постоји пуно писаних и мултимедијалних сведочанстава (од којих нека можда и јесу преувеличана или лажирана, али већина је веродостојна) и линкови на те материјале су приложени на крају овог текста.

Из истих разлога се нећу фокусирати ни на последице „ериалне примене“ кемтрејлса, већ ћу овде презентовати аутентичне и веома веродостојне документе, од којих је већина из званичних владиних извора и других кредибилних институција – која ће вам показати „КАКО СЕ ТО РАДИ“

„ICAS report“ Америчке владе из 1966. којим су ударени темељи масовној употреби кемтрејлса…

Weather Modification program US gov Nov 1966

Програм, који је најавио употребу кемтрејлса, тада у форми модификације времена, је у САД започет још средином 50их година прошлог века о чему постоје званични документи у архивама америчке владе из тог периода. Један од најважнијих и најкључнијих докумената, који је касније омогућио развој и увођење кемтрејлса као „егзотичног оружја“ (класификација америчког конгреса:  “HR 2977- Space Preservation Act” из 2001.) јесте „Национални програм Модификације времена“, из новембра 1966. под називом “ICAS report No.10a”.

Овај документ је саставио „Федерални савет за науку и технологију“ који је био под директним надзором америчког председника. Програм је упућен на усвајање „Интер-одељенском Комитету за Атмосферске науке“ у Вашингтону. У програму је учествовало више министарстава, али кључну улогу у припреми програма су имали НАСА, Америчко ратно ваздухопловство, Ратна морнарица, Министарство одбране, Министарство шума и пољопривреде идр.

У документу је дат нагласак на хемијско запрашивање коришћењем авијације, у циљу модификације невремена (“storm modification”). Очигледно да су мотиви били – стварање неке врсте метеролошког оружја које је (као што сам напоменуо у претходним редовима) од стране америчке владе 2001.  крштено као „егзотично оружје“. Ево копије заглавља тог документа, детаљније информације о садржају доступне су на доњим линковима.

МЕМОРАНДУМ О ПРОМЕНИ ВРЕМЕНА ИЗ 1966 САД

Доле наведени документ описује потребу за модификацијом „насилних невремена“ под називом „невременска звер“ (StormFury), наглашавјући потребу да на томе заједнички раде америчка министарства одбране и трговине.

ВРЕМЕНСКА ЗВЕР ПРОГРАМ АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ

У следећем пасусу (приложеној копији) се наглашава да овај програм треба да буде у „пуној оперативној употреби до почетком 1970. Наглашавају да средином 1970. треба да почне примена модификационих техника (времена) како и експериментално запрашивање одређених полигона коришћењем ваздухопловства.

ПЛАНИРАНА МОДИФИКАЦИЈА ВРЕМЕНА ЗАПРАШИВАЊЕМ ИЗ АВИОНА

У наставку приложеног документа обезбеђују се детаљи „вежбе“ за потребе војне лабораторије која је тада основана у Болдеру, држава Колорадо. Најављује се серија експеримената са земље и из ваздуха, током јула и августа 1966, код Флагстафа, држава Аризона.  Ове вежбе су одржане у сарадњи са пројектом „Редукција громова“ Америчке армије. Овде је индикативно да се прецизира употреба војних авиона са уграђеним дисперзионим системима са „хидрофоличним супстанцама ради алтернације природне концентрације нуклеуса“ кумулуса  (у атмосфери).

СПОРАЗУМ СА ВОЈСКОМ САД ИЗ 1967 ЗА ПРОИЗВОЊУ АВИОНА ЗА ЗАПРАШИВАЊЕ АТМОСФЕРЕ ХИДРОФИЛИЧНИМ СУПСТАНЦАМА

Следећи документ (ниже наведена копија) описује планове носиоца овог пројекта „ЕССА“ (ESSA- Environmental Science Services Administration) за 1967. Овде је важан детаљ да се разрађују планови модификације „орканских невремена“ методом „концентрисаног и масовног запрашивања“, у сарадњи да програмом Америчке Ратне морнарице (пројект „Невременска Звер“ (StormFury).

 US NAVY STORM MODIFICATION PROGRAM

ПОЧЕЦИ „ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ“ КЕМТРЕЈЛСА У САД…

USAF CHEMTRAILS MANUAL BANER A

1990. Америчко министарство одбране је за питомце Америчке војне ваздухопловне академије (УСАФА), у оквиру програма хемије, увело обавезан предмет – „Кемтрејлси“.

УСАФА „Кемтрејлс приручник“- Chemtrails_Chemistry_Manual_USAF_Academy_1990-OPT

Увид у УСАФА „Кемтрејлс приручник“ показује да питомци изучавају употребу “Bunsern burner“-а (у функцији продукције „кемтрејлса“?). Овај приручник демонстрира производњу две „млазнице“, где је друга млазница означена као „Кемтрејлси“ која производи хемијски индуковане „перзистентне кондензације“.

Дефиниција кемтрејлса из Оксфордског речника: „Кемтрејлси су уочљив траг на небу након проласка авиона, за који постоји сумња да садржи хемијске и биолошке елемент-, којима се намерно запрашује атмосфера, у оквиру тајних операција“

–          2001 АМЕРИЧКИ КОНГРЕС УСВАЈА ЗАКОН КОЈИ ДЕФИНИШЕ „КЕМТРЕЈЛСЕ“ КАО „ЕГЗОТИЧНО ОРУЖЈЕ“…

 • На иницијативу америчког конгресмена Дениса Кучинића, републиканца, амерички конгрес усваја закон “HR 2977- Space Preservation Act”, чија је намена да заштити животну средину у САД од штетних утицаја „кемтрејлса“. Овде је иронија да овај законски акт предвиђа заштиту од тајног програма властите владе!?

 chemtrail_1

Кредибилни северно-амерички извори о употреби кемтрејлса…

Канадски публициста Вилијам Томас је у својој књизи „Постојање Кемтрејсла потврђено“ (2001.), описао сведочанства званичника, водећих медија, стручне јавности и грађана, везано за масовну појаву „кемтрејлса“ у атмосфери Северне Америке и већине Западних земаља.

15 марта 2001. канадски радио уредник С. Т. Брендт је интервјуисао главног менаџера Контроле летења америчке федералне авио асоцијације (ФАА) задужене за надзор ваздушног простора изнад северо-источне територије САД.

ФАА манаџер је изјавио да му је од стране америчке ваздухопловне војне команде наређено да преусмери комерцијалне летове да би „ослободио коридор“ за ескадрилу „Страто-танкера“ и „летећих авиона-пумпи“ (KC-10- за претакање горива у ваздуху) америчког ратног ваздухопловства (УСАФ). ФАА манаџер је уреднику Брендту потврдио да је та ескадрила потом ушла у ваздушни простор Канаде. Током разговора са уредником Брендтом, ФАА манагер је признао да је мисија америчке војне ескадриле „летећих танкера“ била “модификација времена“.

Веома је интересантан разлог, зашто је менаџер америчке Контроле лета (ФАА) пристао на радио интервју. Наиме, ФАА манаџер је пристао на интервју са радио уредником Брендтом тек након што је његова супруга изненада оболела (постављена јој је дијагноза) од тешке астме, за коју није било генетских или других предиспозиција као ни претходне „историје те болести“ – она је добила изненадне нападе астме одмах након запрашивања Њу Хемшира од стране 30 америчких војних летећих танкера, које је 12 марта 2001. забележено од стране америчке Контроле Лета. ФАА манаџер је такође нагласио да су у том периоду и њихова деца имала озбиљне дисајне сметње, укључујући обилно крварење из носа њиховог сина (бебе), који је тим поводом био хоспитализован!

Приликом својих истраживања професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас је (током лабораторијских тестова) установио да посебан тип „метал-конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболише алуминијум“.

За разлику од класичног грипа, код пацијената изложених „кемтрејлсима“, температура тела (ако је било повишене температуре) нагло пада. Стручњаци сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијумске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…

Након што је званично документовано запрашивање атмосфере изнад канадских градова од стране стратешких авио-танкера америчког ратног ваздухопловства (УСАФ), у новембру 1999, становници града „Еспанола“ у Онтарију, предали су свом Парламенту петицију захтевајући престанак тих летова и детаљну истрагу о позадини тих активности.

кемтрејлси изнад америке

У марту 2001 америчка државна контрола лета је уредно документовала запрашивање своје територије „кемтрејлсима“ од стране властитог ратног ваздухопловства. ФАА званичник је то описао као појаву гигантских „белих“ издувних гасова, који су се на ФАА радару показали као „светлећа измаглица“ огромних размера, што се наравно десило након прелета америчких стратешких танкера.

Према овом званичнику, такви магловити (светлећи) прикази на радару су конзистентни са вештачки створеним „облацима“ насталим након запрашивања атмосфере сићушним „талк-алуминијумским“ честицама, које избацују посебно опремљени (углавном војни) авиони танкери- у оквиру програма америчког ратног ваздухопловства УСАФ под називом „Контролишимо Време“ (Owning the weather) стварајући том приликом ефекат „помрачења“ (aerial obscuration).

Менаџер за планирање и животну средину међународног аеродрома Викторија (главног града Британске Колумбије) је јавно потврдио да је запрашивање „кемтрејлсима“ део заједничке канадско-америчке војне операције (март 2001).

4-jets-spraying-chemtrails-c

9. децембра 2012. Гео-инжињеријски експерт Дејн Вигинтон је гостовао на радио станици „Прекинимо са лажима“ (End The Lie) код водитеља Медисона Руперта. Том приликом Вигинтон је потврдио да данас и званична испитивања показују веома опасан степен повећања гаса метана, који се ослобађа са дна океана, као резултат директне примене „кемтрејлса“.

Истраживања Дејна Вигинтона преноси и портал „Арктичке Вести“ (Arctic News) у свом чланку од 13. октобра 2012. Вигинтон упозорава на ерупције метана на океанском дну у северној хемисфери, које су изазване намерним запрашивањем металним „нано“ честицама (кемтрејлси) из ваздуха. Он упозорава да ако се настави са оваквим трендом, наша планета буквално неће опстати након 2050. године!? Вигинтон прецизира да је „експулзија“ метана у атмосферу са дна океана нагло повећана од августа 2010. По њему, метан се на тај начин избацује у стратосферу и мезосферу, где долази до процеса „оксидације“ метана, који потом на висини од 76 до 85 км изнад наше планете производи у великом броју „светлеће облаке“, који су осмотрени северно од Норвешке, па све до Колорада у САД.
Истовремено америчка државна свемирска агенција НАСА је потврдила да су у ранијем периоду „светлећи облаци“ били видљиви само у области Јужног пола. За њихову појаву у северној хемисфери нису имали званично објашњење!? (Истраживачка лабораторија Америчке ратне морнарице и „Свемирски програм“ Америчког министарства одбране су 19. септембра 2009. извршили намерно запрашивање атмосфере (из орбите) користећи се отпадним „честицама“ из млазница НАСА ракете “Black Brant XII”, која је у ту сврху лансирана са НАСА рампе у „Wallops Flight Facility” са намером вештачког стварања „светлећих облака“ у земљиној атмосфери!? Ово „запрашивање“, односно његови ефекти су забележени месецима након лансирања ракете и праћени су од стране америчких војних инсталација са земље и сателита у свемиру. Извор: Википедија)

Америчка државна агенција за заштиту животне средине – ЕПА, признаје да је (по степену емисије у атмосферу) количински други гас управо метан и да је његова неконтролисана емисија последица деловања „људског фактора“. По агенцији ЕПА – метан заузима 9% свих негативних емисија у САД које су настале као резултат деловања „људског фактора“.

evergreenovercities

СВЕ РАДЕ ЈАВНО ДА НЕ БИ ИЗГЛЕДАЛО ТАЈНО…

У овом поглављу ћемо документовати легализацију технологије за „производњу и дистрибуцују“ кемтрејлса. Патенти које овде наводимо су уређаји и деливери системи за дисперзију хемијских супстанци из ваздуха који су прописно заведени, регистровани и одобрени за употребу од стране америчке државне агенције за патенте.

ДИСПЕРЗИОНИ УРЕЂАЈ: U.S. Patent – #3899144 Powder Contrial Generation

Први уређај је „Контрејл генератор за прашкасте супстанце“ патентиран 1975. године од стране проналазача Доналда К. Верлеа, Ромаса Каспараса и Сидни Каца, запошљених при Америчкој ратној морнарици, под следећом ознаком: „U.S. Patent – #3899144 Powder Contrial Generation“.

Дисперзиони контрејл уређај

Уређај је описан као „апарат за производњу прашкастог контрејла са максималном радијацијском распрострањеношћу“. Званично је заведен као део програма „гео-инжињеринга“ под окриљем Државног секретара за Ратну морнарицу.

Овде треба разјаснити терминологију и тако отклонити сваку недоумицу да се овде ради о „апаратусу“ за коришћење кемтрејлса као „егзотичног оружја

–  Контрејлси су „издувни гасови“ које производе млазни авиони и који поред видљиве „водене кондензације“ садрже и штетне материје – алуминијумске честице које по америчким званичницима не прелазе пречник од 10 микрона, што је по њима безбедна доза. Међутим, то је демантовано истраживањима од 1993. од стране угледног америчког Харвард универзитета која су прецизирала да су чак и честице пречника мањег од 10 микрона претња за здравље становништва – што је у контрадикцији са званичним ставу америчких државних органа!? Научници Харварда су непобитно доказали да се смртност становништва на земљи пропорционално увећава са повећаном концентрацијом ових честица (званично „дозвољене величине“)…

–  С друге стране, кемтрејлси нису секундарни продукт сагоревања авионских мотора, као што је то случај са контрејлсима, већ се ради о веома штетним хемијским материјама које се намерно производе и засипају преко великих површина наше планете. Утврђено је да кемтрејлси садрже у себи густу концентрацију алуминијумских честица у пречнику и преко сто микрона (значи најмање десетоструко већа доза од оне коју садрже контрејлси). Професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас је током лабораторијских тестова описао те алуминијумске честице као – посебан тип „метал-конзумирајућих бактерија“ које у пракси „метаболишу алуминијум“.
Разлог зашто се професор Фолк овде користио термином „метал-конзумирајуће бактерије“ јесте у истраживањима других стручњака који  сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијумске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…

Дакле, у ова два претходна пасуса сам описао разлику између „контрејлса“ и „кемтрејлса“. Први је секундарни и штетни продукт сагоревања високооктанског авионског горива, а други је намерно и вештачки произведен штетни био-хемијски агенс, са јавно декларисаном намером манипулисања временом, и по (добро документованим) уверењима многих стручњака, са намером коришћења као метеоролошког оружја, односно за изазивање катастрофа и оно што је највише забрињавајуће, за депопулацију наше планете (нападом на имуни систем и генетским модификовањем људских организама)!?

Овде је такође веома уочљив један апсурд – Наиме, овај „изум“ је званично патентиран као „уређај за производњу издувних гасова“, односно контрејла. Свако нормалан би се запитао: ко би још патентирао „издувне гасове“ (рецимо из аутомобила). Контрејл је секундарни и то штетни продукт, и регистровање једног дисперзионог уређаја под тим називом (по мишљењу писца ових редова), може да послужи само једној сврси – а то је да се закамуфлира његова права намена. А права намена (опет, по писцу ових редова) је „дисперзија кемтрејлса“ са високе атитуде, као „егзотичног оружја“ (како су кемтрејлси иначе већ класификовани у америчком законодавству)…

————————————

ДЕЛИВЕРИ СИСТЕМ ЗА КЕМТРЕЈЛСЕ(?): „The Ultimate Chemtrailer: Boeing 747 Fire Plane Supertanker VLAT“

19. августа 2008. Амерички државни завод за патенте је регистровао модификовани Боинг 747 под следећим бројем: US PATENT #7.413.145.B2 (Evergreen Aviation 747 firefighting supertanker).

747 патент

На први поглед, опис патента (намена овог модификованог комерцијалног авиона) делује безазлено: „Метода и апаратус за гашење пожара из ваздуха, користећи се преносним против-пожарним хемијским дисперзионим системом, који може да се адаптира(?), без превелике модификације ваздухоплова, применљив на разне типове авиона, ради дисперзије постојећих хемикалија за гашење пожара. Ваздушни деливери систем је аутономан и може да се користи више пута… Овај систем је такође спреман да буде монтиран на авионска крила, у виду млазница под високим притиском, и млазница које могу да буду усмерене надоле.Овде пада у очи детаљ, да је овај „систем“ дизајниран за дисперзију „хемикалија“!?

Као што рекох, делује безазлено, али ако сагледамо „позадину овог патента“ и његову стварну употребљивост и економичност, као неке врсте „противпожарне летеће тврђаве“, онда се ту намећу и неки други закључци…

—————————

За оне који су упућени у „америчке прилике“, већ само помињање власника горњег патента – Корпорације „Евергрин Авијација“, мора да подигне обрве.

Википедија описује ову америчку корпорацију (веома блиску влади) следећим речима: „Евергрин је део Америчке цивилне ваздухопловне резерве и Асоцијације за Међународне мировне операције. Познато је да има уговоре са Америчком владом, укључујући гашење пожара за потребе Америчког шумарства. Евергрин је вршио транспорт америчких трупа у „Голфском рату 1991.“, као и хеликоптерски транспорт од нафтних налазишта у завршници ратних дејстава. Компанија такође има уговоре са Централном обавештајном агенцијом, ЦИА, за чије потребе је пребацила иранског шаха из Панаме у САД, 1980. године.“

Моје истраживање је показало да су те везе између Евергрин Авијације и америчке владе, посебено ЦИА, много распрострањеније и много више закулисане, него што је приказано у овом  кратком „Википедија извештају“-

„Евергрин“ је основан 1979. и званично је у власништву 82 године старог Делфорда Смита (великог републиканског контрибутора). Ова компанија оперише нa преко стотину база широм света, и запошљава 4,500 људи.

ever1

Интересантан је детаљ да је ЦИА уступила „Евергрину“ своју базу – аеродром у Марани, држава Аризона. Исти аеродром је током рата у Вијетнаму и специјалних операција у Јужној Америци коришћен за другу ваздушну флотилу („ЦИА параван“) познату под називом „Ер Америка“. База у Марани може да прими авион било које величине и поседују сву пратећу ваздухопловну логистику. База је под тако строгим обезбеђењем, да га неки пореде са оним у „Зони 51“ (Area51).

Следећи детаљ који јасно указује да „Евергрин“ обавља специјалне задатке за ЦИА јесте изузеће ове компаније од скоро свих „правила летења“, односно законских прописа ФАА. Наиме авиони „Евергрина“ могу да лете практично свуда без иначе неопходних дозвола, и имају право да промене унапред одређене руте и план летења.

Са овом компанијом су тесно асоцирани Филип Ледер и Џон Вилер из „Савета за стране односе“ (Council for Foreign Relations, CFR). Везано за ову двојицу, интересантан је детаљ да је један од њих – Џон Вилер физички ликвидиран 2010. године. Вилер је био један од водећих америчких експерата за биолошко и хемијско оружје и када је запретио да ће обелоданити „неке мрачне радње“ своје владе, једноставно је убијен. Његово тело је бачено на ђубриште у Вилмингтону, држава Делаваре. Све упућује на то да иза његове ликвидације стоји озлоглашена ЦИА.

Ово клупко се још више запетљава ако се зна да је Вилер био такође консултант „МИТРЕ“, америчке непрофитне корпорације која је надгледала америчку федералну агенцију за летове (ФАА), укључујући планове летења свих авиона. Добро упућени извори указују да се његова претња односила на обелодањивање коришћења „комерцијалних авиона“ за запрашивање кемтрејлсима.

Међутим прави играч, односно (након убиства Вилера) једини играч из ноторног ЦФР-а који и даље директно надгледа „Евергрин“, јесте Филип Ледер. Ледер је председавајући британске корпорације WPP, преко које иду сви „Евергрин“ контракти. Ледер је претходно радио за директора ЦИА, Леона Панету (иначе бившег подсекретара Беле Куће у време Клинтона).

——————————–

Evergreen modified 747 for ADS

Према писању „Флајт Глобала“  Евергринови 747 супертанкери су према плановима америчких владиних агенција намењени за операције деконтаминације великих градова у САД након потенцијалног нуклеарног или био-хемијског напада. Наводно су у ту сврху већ „увежбавали“ ваздушно посипање великих градова „прашкастом материјом“. Ако је ова информација аутентична, онда је „вуку поверено чување оваца“!?

Иначе, на америчким интернет форумима се још воде усијане расправе поводом масовних пожара у пролеће и лето 2012 године када је практично цела флота Евергрин „супертанкера“ нестала са америчког радара (вероватно посипајући кемтрејлсе широм света?). Сумњу у злоупотребу Боинг ваздухоплова су тада изразили многи, цитирајући јавно познате везе те компаније и агенције ЦИА.

Интересентан је детаљ да су крајем јуна 2012., у јеку највећих пожара у Колораду, Калифорнији и другим западним деловима САД, примећени учестали летови „комерцијалних Боинга 747“ и трагови кемтрејлсова на небу изнад Немачке.

Иначе, примена Евергринових „супертанкера“ у гашењу пожара у Америци је била симболична и незнатна, нарочито ако се  има у виду да је америчким прописима забрањено распршивање (из ваздуха) хемијских против-пожарних агенаса, тако да се и та симболична употреба свела на изручивање „водених товара“, које иако је количински значајно – није економски, али ни оперативно оправдано, јер Евергрин 747 „супертанкер“ може да полеће и допуњује се само са великих аеородрома, што све упућује на обичну „противпожарну камуф-лажу“…

747supertanker1252010

Везано за наводно гашење пожара (наравно, овде стоји чињеница да 747 има формални технички капацитет и за ту врсту активности) јесте једина јавно забележена међународна употреба  Евергриновог супертанктера. У мају 2010. један 747 је упућен у Израел у мисију „гашења пожара“, где званично и јесте учествовао у гашењу пожара (како су то забележили израелски медији). Авион је наводно бацао воду изнад Кармела у области Еин Ход. Интересантан је детаљ да су приликом те мисије у 747 супертанкеру боравила и два борбена пилота израелског ратног ваздухопловства, заједно са командантом израелске ратне ваздухопловне базе Неватим, бригадним генералом Еденом Атиасом!? Која је била сврха присуства овако „јаке екипе“ израелског ратног ваздухопловства, није познато. Али познајући забележену историју примене илегалних хемијских борбених средстава (попут фосфорних бомби) против Палестинаца који настањују ту област, то није тешко закључити…

ЗАКЉУЧАК…

Сврха ове моје анализе је била да, користећи се готово искључиво америчким службеним документима и кредибилним јавним изворима, документујем институционализовану (у оквиру САД) примену кемтрејлса као метереолошког оружја које неоспорно има директне везе са катастрофалним временским променама које сви ми „преживљавамо“ последњих  деценија.

Али, оно што је по мени најважније – овде сам покушао да укажем и на све остале (полу)видљиве штетне и смртоносне последице по нашу глобалну животну средину и цео људски род.

„Кликом“  на доње линкове, моћи ћете да сазнате пуно више исцрпних детаља на ову тему.

Мој фокус у овој анализи је био „демаскирање“  институционалног паравана САД (инвентора и „спонзора“ употребе кемтрејлса), чија је улога да по принципу „контроле штете“, преусмери пажњу јавности са својих илегалних активности на наводне „хуманитарне“.

Да ли сам (и колико) успео у свему томе – Закључке  по обичају препуштам Вама читаоцима…

Написао Миодраг Новаковић

ПОВЕЗАНИ ФБР ЧЛАНЦИ

Ауторитативни Западни извори о постојању и (зло)употреби „Кемтрејлса“ (М. Новаковић)

Визионарски (ексклузивне фотографије!): Систем за масовно запрашивање из ваздуха заиста постоји, то значи да несумњиво постоји и запрашивање…

СВЕ ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ: Разоткривена сврха запрашивања (chemtrails-a)

Коначно – Шведске власти признале: “Chemtrails” су стварни, а не нека теорија завере!

Писмо наше читатељке: Емисија са италијанског радија на тему CHEMTRAILS-а од 31.05.2013.

 

——————————————

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Evergreen_International_Aviation

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=6&f=G&l=50&d=PALL&S1=7413145&OS=7413145&RS=7413145

http://pdfpiw.uspto.gov/.piw?Docid=07413145&homeurl=http%3A%2F%2Fpatft.uspto.gov%2Fnetacgi%2Fnph-Parser%3FSect1%3DPTO2%2526Sect2%3DHITOFF%2526p%3D1%2526u%3D%25252Fnetahtml%25252FPTO%25252Fsearch-adv.htm%2526r%3D6%2526f%3DG%2526l%3D50%2526d%3DPALL%2526S1%3D7413145%2526OS%3D7413145%2526RS%3D7413145&PageNum=&Rtype=&SectionNum=&idkey=NONE&Input=View+first+page

https://www.metabunk.org/threads/debunked-chemtrail-plane-interior-ballast-barrels.661/

http://deadlinelive.info/2012/06/28/747-supertanker-stays-grounded-while-colorado-burns/

http://www.godlikeproductions.com/forum1/message864516/pg1

http://www.freepatentsonline.com/3899144.pdf

http://asheepnomore.net/2013/11/17/1975-u-s-navy-patent-proves-the-existence-of-the-chemtrail-program/

http://presscore.ca/2012/1975-u-s-navy-patent-proves-the-existence-of-the-chemtrail-program.html

http://asheepnomore.net/2013/11/17/1975-u-s-navy-patent-proves-the-existence-of-the-chemtrail-program/#sthash.Hl42xRa5.dpuf

Ауторитативни Западни извори о постојању и (зло)употреби „Кемтрејлса“: http://facebookreporter.org/2013/08/15/%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE/

http://saive.com/PDF/Chemtrails-Secret-Confirmed-Will-Thomas.pdf

http://chemtrailsplanet.net/2013/03/31/confirmed-the-word-chemtrails-first-published-by-the-air-force-academy-in-1990/

http://saive.com/911/DOCS/Chemtrails_Chemistry_Manual_USAF_Academy_1990-OPT.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Noctilucent_cloud

http://www.examiner.com/article/extinction-level-methane-releases-caused-by-aerosol-geoengineering-chemtrails

http://chemtrailsplanet.net/2012/12/09/extinction-level-methane-releases-caused-by-aerosol-geoengineering-chemtrails/

http://epa.gov/climatechange/ghgemissions/gases/ch4.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Methane

Емисија са италијанског радија на тему CHEMTRAILS-а од 31.05.2013.: http://facebookreporter.org/2013/08/24/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%99%D0%BA%D0%B5-%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8/

Шведске власти признале: “Chemtrails” су стварни: http://www.youtube.com/watch?v=AykLfHtM_3M

Шведске власти признале: “Chemtrails” су стварни: http://facebookreporter.org/2013/10/10/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5-chemtrails/

Разоткривена сврха запрашивања (chemtrails-a): http://facebookreporter.org/2013/10/21/%D1%81%D0%B2%D0%B5-%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D1%80%D1%85/

http://youtu.be/Ds6LUfbMDUY

Мобилни систем за биохемијско запрашивање из ваздуха: http://facebookreporter.org/2014/01/13/%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B5-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%98/

http://www.reallibertymedia.com/2013/11/exclusive-photos-of-chemtrail-dispersal-system/

http://www.youtube.com/watch?v=_gZG6LTgBi8

Real Liberty Mediahttp://www.reallibertymedia.com/2013/11/exclusive-photos-of-chemtrail-dispersal-system/

www.flightglobal.com

http://www.geoengineeringwatch.org/documents/19680002906_1968002906.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Industrial_applications_of_nanotechnology

http://sorendreier.com/evergreen-airlines-boeing-747-fire-plane-supertanker-vlat/

http://beforeitsnews.com/chemtrails/2012/06/evergreen-air-b-747-tanker-missing-in-action-not-fighting-colorado-fires-2327094.html

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/140991#.Uv1c6p09TIU

http://chemtrailsplanet.net/2012/08/22/evergreen-air-involved-in-covert-climate-modification-and-aerosol-geoengineering/

6 replies »

 1. U tekstu ima dosta dobrih dokaza, ali ima i stvari koje mogu debelo da diskredituju ovaj tekst. Zato bi autor trebao da obrati paznju na odlomke i naslove iz americke dokumentacije. Ono sto se navodi kao pocetak programa u stvari jasno objasnjava da se kreiraju modusi sa UBLAZAVANJE oluja i uragana a ne kreacija istih. Takodje chetrail udzbenik nema ni traga u sebi o toj tehnologiji tako da se ne bi trebao navoditi kao nikakav dokaz. Prvo podrobno ispitajte to o cemu pisete jer na ovaj nacin diskreditujete sebe i istinu o chemtraislima. A mozda vam je to i cilj, ubaciti malo dezinformacija i polulazibu ozbiljnu tematiku kako bi vecina ljudi rekla- teorija zavjere.

  Свиђа ми се

  • @Мишко- Ја јесам веома добро проучио све те текстове, и одлучио сам да презентујем само неке делове докумената америчке владе који указују на саме почетке њиховог програма модификације и контроле времена, што и јесте садржај горе поменутог меморандума из 1966. Овај документ ми је био значајан, пошто се у њему најављује производња (или адаптација) ваздухоплова са уграђеним млазницама за „запрашивање“ кумулуса са великих висина „хидрофоличним субстанцама“.
   Дакле, за мене је то био значајан документ зато што указује на планове коришћења војне авијације САД и у такве неконвенционалне сврхе, и то још пре више од шест деценија.
   Знамо да су касније слични „ваздухопловни деливери системи“ коришћени у Вијетнаму за избацивање „дефолијаната“ познатих као „Агент Оранж“ ради уништења вегетације на великим површинама (знамо да је последични резултат била и велика смртност и физичке мутације код становништва.
   По мени је тај сегмент био значајан да буде приказан у тексту да бих указао на ескалацију у америчким (пара)војним плановима контроле времена и употребе ваздухоплова за дисперзију хемијских субстанци, почевши још од средине 50их година. Нигде нисам тврдио да су они у то време планирали, или вршили запрашивање кемтрејлсима, али му тада јесу „ударали темеље“.

   Што се тиче хемијског приручника за америчку ратну ваздухопловну академију ,под називом „Кемтрејлси“. Слажем се да у њему у нема пуно садржаја о кемтрејлсима, осим кратког описа лабораторијског „Бурнсен“ горионика, који у „лабораторијској верзији“ може да репродукује неку врсту кемтрејлса. Али управо зато што је програм Кемтрејлса обавијен велом тајности, сматрао сам да је значајно да прикажем читаоцима да је један од субјеката који се изучава (значи део обуке) на тој војној академији управо „Кемтрејлси“. Убеђен сам да питомци те академије изучавају кемтрејлсе и њихове „деливери системе“ у много озбиљнијим уџбеницима и тајним лабораторијама, који су наравно класификовани као строга тајна и засада недоступни јавности.
   Јасно ми је да је овај приручник доспео у јавност, због свог безазленог садржаја и зато што је постао доступан у јавним библиотекама- али као што рекох, ти документи из „старијих времена“ су ми овде једино послужили као илустрација- да се америчка држава последњих шест деценија систематски бави проучавањем програма контроле времена, путем „ериалних запрашивања“ са великих висина, из специјално модификованих вахдухоплова, и да је аналогно томе предмет „Кемтрејлси“, постао део обуке америчких војних кадрова, бар у последњих две и по деценије….

   Аутор М.Н.

   П.С. У горњем тексту, у уводном делу сам урадио неке измене, које треба да отклоне сваку сумњу у моје мотиве навођења документа америчке владе из 1966. Вама, свакако хвала на „добронамерној критици“…

   Свиђа ми се

  • + Просто питање , ако није проблем објасни ! Не разумем шта „УБЛАЖАВАЈУ“ у СРБији које олује и урагане !?! … а не дадоше им ордење за спас СРБије од временских прилика и НЕприлика…+

   Свиђа ми се

 2. ДРАГИ Г НОВАКОВИЋУ,

  НАЈВЕЋА НЕСРЕЋА У ВЕЗИ ОВОГ ОБЛИКА УНИШТАВАЊА ЦЕЛОКУПНОГ ЕКО СИСТЕМА ПЛАНЕТЕ И СТАНОВНИШТВА ЈЕ У ТОМЕ ШТО ЈЕ ДОЗВОЉЕН СЛОБОДАН ПРЕЛЕТ НАТО АВИОНА НАД ЗЕМЉАМА ПОДПИСНИЦАМА ДОГОВОРА СА ЕУ – ЗА СРБИЈУ ТО ЈЕ ОДРАДИО ГЕНИЈЕ  ВУК ДРАШКОВИЋ  УЗ САУЧЕШНИШТВО НАШИХ ПИЛОТА ПЕНЗИОНЕРА.

  НА ЖАЛОСТ ОВО ЈЕ СМО ПРИПРЕМА ЗА СТВАРНИ БИО – ХЕМИЈСКИ РАТ И ПОМОР СТАНОВНИШТВА ! УОСТАЛОМ СПОМЕНИК ВИШКУ САПИЈЕНСА СУ ВЕЋ ПОДИГЛИ АРХИМАНОВИ САРАДНИЦИ ИЗ ЗОНЕ ЗАЛАЗЕЋЕГ СУНЦА И РАЗУМА ! ЦРНИ ПРОЈЕКАТ СЕ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ ФИНАНСИРА ОД ДРОГЕ !

  СА ПОШТОВАЊЕМ ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ

  Пятница, 14 февраля 2014, 13:10 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >уредник posted: “ Приликом својих истраживања, професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас,  је установио (током лабораторијских тестова)-  да посебан тип „метал-конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболизирају алуминијум“… За разлику од класичног грипа, код“ >

  Свиђа ми се

  • preleti se desavaju i iznad Rusije, pretrazite malo youtube, chemtrailsi na sve strane. nebo vise nigdje nema normalnu plavu boju koju je imalo prije par decenija. pitanje je ima li drzave na planeti koja ne dozvoljava ove prelete, pa odmah iz toga proizilazi pitanje postoje li uopste suverene drzave na ovoj planeti ili se mocnici samo zabavljaju sa nama, postavljaju nas na razne strane (usa-rusija-kina itd.) i programiraju cjelokupnu nasu istoriju i realnost. cak i da ne lete iznad necije teritorije vjetrovi nose chemtrail oblake preko granica, naravno, za njih ne postoje ogranicenja. poenta je da vazdusna kontrola i armije svih tih zemalja znaju za ove letove i apsolutno iz zaboli ona stvar za chemtrailse. meni je prosto neshvatljivo da apsolutno niko u zadnjih koliko desetina godina nije letio u ovaj chemtrail oblak i uzeo uzorak vazduha za ispitivanje. kako je to uopste moguce. kako je moguce da u Srbiji ima desetine hiljada ljudi koji su svjesni ovih pojava a nikom nije palo na pamet da uzme uzorak kise i odnese na analizu? pa cak niko ne pokusava ni pomocu superzum kamere uslika ove avione koji su nam iznad glava svakodnevno ?! sa takvim stavom mozemo samo da „laprdamo“ po internetu u vezi ovih desavanja ciju pravu svrhu ne mozemo cak ni da pretpostavimo, a eksperiment sa nama kao zamorcima se nastavlja.

   Свиђа ми се