Блиски Исток

Либански дневник „Ал сафир“: Турци тргују органима рањених Сиријаца?


Либански дневник „Ал сафир„: Турци тргују органима рањених Сиријаца?

Турске болнице тргују органима извађеним из повређених младих Сиријаца, објаиво је либански дневник „Ал сафир„.

09.02.2014. ВЕСТИ

Доводе Сиријце да их лече, а онда им ваде органе и остављају да умру

ФОТО Бета-АП: Доводе Сиријце да их лече, а онда им ваде органе и остављају да умру

Лист наводи пример 19-годишњег Сиријца Ахмада Абдулкарима Мухамеда, који је једна од жртава трговине органима. Либански дневник пише да је младић рањен у Сирији у јануару и да је пребачен у болницу у Антакији на југу Турске, где је преминуо после неколико дана.

„Упркос томе што је у болницу стигао са повредама главе, на видео снимку објављеном после његове смрти види се да је операција обављена у пределу стомака, што указује на могућу крађу његових виталних органа, укључујући бубреге, јетру…„, пише „Ал сафир“.

Лист подсећа и на раније извештаје разних медија о томе да су турске власти умешане у трговину људским органима рањених Сиријаца, који су стизали на лечење у болнице у Турској.

Дневник „Ал дијар“ писао је у мају прошле године да су турске власти пребацивале младе и рањене Сиријце у одређене болнице у градовима Антакија и Искендерун, где су их, после уклањања органа, остављали да умру. Преминули су касније послати у регион на сиријској граници ради сахране. Турски званичници нису коментарисали извештаје.

Либански дневник подсећа и на случај турског хирурга Јусуфа Ерчина Сонмеза, познатог и по надимку „доктор Франкенштајн“, оптуженог за нелегално уклањање органа из пацијената на Косову и Метохији. Сонмез је оптужен да је органе уклањао из заробљених српских војника током сукоба на Косову.

2 replies »

  1. КО СУ КУПЦИ ?

    Воскресенье, 9 февраля 2014, 11:37 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Либански дневник „Ал сафир“: Турци тргују органима рањених Сиријаца? Турске болнице тргују органима извађеним из повређених младих Сиријаца, објаиво је либански дневник „Ал сафир“.

    09.02.2014. ВЕСТИ

    Лист наводи пример 19-годишњег Сиријца Ахмада“ >

    Свиђа ми се