Дискриминација

Незванично – списак 19 Срба са КиМ којима прети хапшење


08.02.2014. СРБски ФБРепортер

Након последњих хапшења на Косову и Метохији поново је актуелизована тема  о тајним списковима за хапшење Срба о чему се говорило.

Један од тих спискова је раније објављен на шиптарском сајту Љајмешћип.

Spisak————————————————-

Подсећамо да су шиптарски блогови „блиски НАТО“ 2011. и 2012. објављивали поверљиве НАТО извештаје са још неким списковима припадника МУП на КиМ.  Постоји могућност да су та лица такође на неком тајном списку за хапшење. У прилогу су наведени линкови до шиптарских електронских медија у чијим објавама се помињу и следећа имена (Напомена: доњи списак је екстракт имена из наводног НАТО извештаја под називом „Пандорина Кутија“, чије фотокопије су објављене на доњим линковима- пошто шиптарски сајтови публикују специфичне податке о тим особома, укључујући информације о кретању и локацијама где су ове особе наводно доступне, одлучили смо се да њихова имена презентујемо и на нашем сајту, као форму „јавног упозорења“ )

1 Драгољуб Делибашић
2 Вучина Јанићијевић
3 Милорад Радевић Мишко
4 Љубо Касаловић
5 Горан Живковић
6 Џумрет Хасани
7 Љиљана Докнић
8 Даница Радојевић
9 Наташа Гњатовић
10 Љубиша Краговић
11 Живојин Ђурић
12 Живан Несторовић
13 Љубиша Секуларац
14 Ивица Здравковић
15 Станиша Милојевић
16 Момир Касаловић
17 Србо Миленковић
18 Малиса Лепосавић
19 Богољуб Вукојевић
20 Радомир Милић

_________________

http://www.lajmeshqip.com/dossier/dossier17/ekskluzive-dosja-pandora-mup-i-serb-ne-kosove-pa-maska

http://www.lajmeshqip.com/kombetare/12-vite-pas-kasaphanes-ndaj-shqiptareve-ne-mitrovice-krijminelet-serbe-te-shnderruar-ne-politikane

http://www.lajmeshqip.com/dossier/dossier12/nato-v-kapiten-dragani-eprori-i-policise-serbe-vepron-ne-kosove

——————————
Објављено: 7. фебруар 2014 Правда

Приштина планира хапшење 40 Срба?

ПРИШТИНА – Према информацијама које цуре из Еулекса и такозване косовске полиције, уследиће хапшење још четворице виђенијих Срба са севера Косова. На удару су бивши полицијски функционери и политичари којима Приштина приписује иста кривична дела као и Оливеру Ивановићу и Драгољубу Делибашићу. Наводно постоји и шири списак на коме се налазе имена чак 40 Срба, преносе Вести.

Приштина планира хапшење 40 Срба?

Потпредседник наводне Владе Косова и министар правде Хајредин Кучи изјавио је за Радио телевизију Косова да ће бити процесуирани сви такозвани чувари моста, па чак и они „који су им воду доносили“.

Неки од бивших полицајаца и функционера МУП-а Србије на Косову конкурисали су за прелазак у КПС и пошто нису примљени то им је био сигнал да се против њих нешто спрема, па су се склонили са КиМ. У Приштини сада жале што нису ангажовали те Србе, јер би им „били на оку“ и лакше би их ухапсили.

– Ово је прва фаза, сада „обрађују“ 1999. и 2000. годину, потом ће уследити хапшења осумњичених за организовани криминал, па оних који су палили пунктове и на крају, кад потпуно преузму контролу севера Косова, и све оне који су им на списку за почињене ратне злочине, а таквих је око 1.200 – каже извор „Вести“ са севера Косова.

Извор: Вести онлајн

1 reply »