Америка

СНИМЉЕН РАЗГОВОР АМБАСАДОРА И ПОДСЕКРЕТАРА САД О ПЛАНОВИМА ДА УКЛОНЕ КЛИЧКА И ДОВРШЕ ПУЧ У УКРАЈИНИ…


Западни извори упућују на умешаност руске обавештајне службе у тајном снимању телефонског разговора између америчког државног подсекретара и амбасадора САД у Украјини. Током разговора ово двоје „финих америчких дипломата“ су се договарали како да изврше смену власти у Украјини, и како да из те игре избаце светски реномираног боксера Виталија Кличка, за кога сматрају „да није дорастао задатку“. Поред, сада већ јавно демаскираног, дипломатско-субверзивног мешања у унутрашње ствари Украјине- ово двоје „америчких оперативаца“ се током разговора изражавало веома увредљиво и о самој Европској унији…

****

Њуланд и Пјат у Кијеву

СНИМЉЕН РАЗГОВОР АМБАСАДОРА И ПОДСЕКРЕТАРА САД О ПЛАНОВИМА ДА УКЛОНЕ КЛИЧКА И ДОВРШЕ ПУЧ У УКРАЈИНИ…

7 фебруара 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

——————————
Снимак разговора:

—————-

МАЈДАНСКЕ МАРИОНЕТЕ…

Снимак разговора у форми видео клипа (4 мин.) је „дебитовао“ на ЈуТјубу 4 фебруара 2014, под насловом „Мајданске Марионете“, од стране ЈуТјуб корисника који се тако и потписао: „Марионетки Майдана“. Од тада је забележио око две стотине хиљада посета, и преузет је од многих водећих светских медија…

Према украјинском „Кијев Посту“ овај телефонски разговор је тајно снимљен непосредно после понуде председника Јануковича 25 јануара, лидерима опозиције да им буду „удељена“ места премијера и вицепремијера. Очигледно да су се њихови „амерички газде осетили прозвани да они треба да уреде будућу украјинску владу, а да то не препусте својим „украјинским лакејима“!?

———————–

АМЕРИКАНЦИ: „КГБ“ ЈЕ КРИВ…

Сам снимак разговора је урађен веома професионално и на ЈуТјубу је додатно едитован са руским титлом и пригодним фотографијама. Аутентичност снимка није оставила простор америчкој влади да негира аутентичност снимка, и током јучерашње конференције за новинаре, представник за штампу америчког „Стејт Департмента“ Џејн Псаки је снимак назвала „руским занатом“, што је иначе речник који амерички државници и „професионалци“ користе да опишу руске шпијунске активности.

У прилог „америчким сумњама“ о руској умешаности иду и следећи детаљи- Наиме асистент руског потпредседника владе Димитрија Рогозина по имену Димитрије Лоскутов је непосредно по постављању видео клипа на ЈуТјуб „твитовао“ следећу поруку: „Личи на контраверзно расуђивање од стране америчког подсекретара, када говори о ЕУ на тај начин“.

Овај „приватни иступ“ руског државника је американце још више учврстио у убеђењу да око снимка разговара „нису била чиста посла“, и да су „кривицом“ руса ухваћени на (не)делу.

———————————–

ЈЕБЕШ ЕВРОПСКУ УНИЈУ (речи једне америчке „државне даме“)

Оно што је највише привукло пажњу светских медија, јесте један моменат када је подсекретар Њуланд, услед неке своје личне фрустрације са нелагодношћу ЕУ да се отвореније умеша у украјинску „петооктобарску револуцију“ одбрусила амбасадору Пјату „Јебеш Европску Унију“…

Као што сам већ нагласио, америчка влада није могла да негира аутентичност снимка (додуше избегли су да то јавно негирају) али на конференцији за штампу су изјавили да се подсекретар Њуланд извинила „партнерима“ из ЕУ због својих „коментара“!?

14

  Виталиј Кличко и Арсеније Јацјенјук- украјински „амерички полтрони“…

—————————-

УКРАЈИНСКИ ШОЈИЋИ…

Предмет разговора америчког амбасадора (веровантно вам звучи нешто познато- „западне амбасаде постављају марионетске владе“?) и Њуландове јесу били постојећи планови да се у будућу владу уђу лидер украјинске опозиције Арсеније Јаценјук као премијер и Виталиј Кличко као вице-премијер.

Нуландова се у току разговора успротивила тој опцији, нагласивши да „мали (Кличко) нема капацитет“ за тако нешто, и да ту треба оставити у игри засада само Јаценјука.

Њуландова такође заступа став да из игре треба елиминисати и другог украјинског опозиционог лидера Олеха Тјанјибока и његове присталице. Али у разговору је бацала акценат на Кличка, чак износећи као аргумент и његове личне брачне проблеме…

——————————-

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР- „ПРЕБИЋЕ МЕ КЛИЧКО“ !?

Амбасадор Пјат, за кога се по тону и стресу гласа  током разговар видело да је у инфериорном односу према Њуланодовој, је покушао да лобира за Кличка (вероватно из страха да га овај „не пребије“ кад сазна шта му пакују његови амерички пријатељи), сугеришући Њуландовој да је Кличко можда вредан „још мало труда“.

Амбасадор Пјат је такође очигледно био забринут за потенцијалну реакцију украјинских демонстраната, кад сазнају да је из „игре“ за власт елиминисан њихов „највећи“ (и то не само симболично, већ и буквално) симбол отпора, у лику горостасног боксера Кличка.

Из овог разговара такође сазнајемо да је у целу америчку игру (ин)директно укључен и Бан Ки Мун, који  „припрема“ као преговарача (и жељену „проамеричку“ транзицију) између украјинске владе и опозиције, бившег холандског амбасадора у Кијеву Роберта Серија.

Овај разговор је Њуландова закључила следећим речима: „Дакле, било би дивно да Бан Ки Мун (УН) покрпи  ову ствар, и да знаш- Ко јебе ЕУ“…

———————-

Интересантно је да Њуландова одмах разрађује даљу стратегију притисака на Јануковича, сугеришући да доказани „русомрзац“ Џо Бајден позове садашњег украјинског председника у „улози доброг полицајца“ и да га мало нахвали у стилу „како добар дечко“ (то су речи којима се она послужила током разговора)!?

Иначе Бајден од 27 јануара позвао телефоном Јануковича најмање 4 пута (према рекорду из Беле Куће).

——————————-

85

НА СЛИЦИ: ПОТПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ВЛАДЕ РОГОЗИН И ПУТИНОВ САВЕТНИК ГЛАЗЈЕВ

———————–

МОСКВА НАЈАВЉУЈЕ ИНТЕРВЕНЦИЈУ !?

Да цела ова ситуација са отвореним америчким мешањем и подстицањем политичких немира у Украјини прети да прерасте у глобалну кризу, потврђују и последњи извештаји руских безбедносних служби.

Да се ради о веома озбиљном развоју догађаја упућује вест- да поводом руских обавештајних информација да се у оквиру територије америчке амбасаде у Кијеву врше припреме и наоружавање украјинских опозиционара за оружану побуну(грађански рат), у чију сврху се троши чак 20 милиона долара недељно- саветник руског председника Путина је запретио „директном интервенцијом Русије у Украјини“!?

Сергеј Глазјев је нагласио да такво америчко мешање у унутрашње ствари Украјине и припремање и подстицање грађанског рата, директно нарушава руско-амерички споразум о Украјини, потписан 1994 У Будимпешти, након добровољног уклањања украјинског нуклеарног арсенала.

Глазјев је нагласио да тај споразум обавезује Русију да интервенише и тако гарантује суверенитет и територијалну целовитост Украјине, нарочито када до нарушавања споразума дође од стране једне потписнице. Овде руски државник отворено оптужује САД.

Америчка амбасада је наравно спремно демантовала руске званичнике. Још само неко и да им поверује у тај деманти…

Написао Миодраг Новаковић

—————————————————

ИСТУПИ АМЕРИЧКИХ ЗВАНИЧНИКА:


—————————-

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.nydailynews.com/news/politics/state-dept-blames-moscow-leak-article-1.1604676

http://rt.com/news/nuland-phone-chat-ukraine-927/

http://www.youtube.com/watch?v=MSxaa-67yGM

http://www.youtube.com/watch?v=jW1WDbDX7wE

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-06/intercepted-phone-call-shows-u-s-role-in-ukraine.html

http://www.youtube.com/watch?v=MSxaa-67yGM&feature=youtu.be

http://www.businessinsider.com/alastair-macdonald-russia-threatens-intervention-in-ukraine-2014-2

http://www.businessinsider.com/alastair-macdonald-russia-threatens-intervention-in-ukraine-2014-2

http://www.reuters.com/

http://www.cbsnews.com/news/aid-to-russia-leader-vladimir-putin-claims-us-giving-ukraine-rebels-20-million-a-week/

4 replies »

 1. Naš DAČA je na doručku kod Obame lepo radi i trenutno je jako hvaljen i koperativan od strane Amerike.Ako dobro pročitaš lepo se vidi ko vlada u Srbiji.A to što umiremo od osiromašenog uranijuma kakve to ima veze za političke jajare…..

  ДАЧИЋ, РЕКЛИ СУ МИ НА МОЛИТВЕНОМ ДОРУЧКУ: ДЕБЕЛИ ТИ НАМ ВРЕДИШ ВИШЕ НЕГО ЦЕЛА 6та ФЛОТА
  ВЕСТИ

  ДАЧИЋ, РЕКЛИ СУ МИ НА МОЛИТВЕНОМ ДОРУЧКУ: ДЕБЕЛИ ТИ НАМ ВРЕДИШ ВИШЕ НЕГО ЦЕЛА 6та ФЛОТА

  5 Votes

  Ивица Дачић: Лепе речи за српску политику на Молитвеном доручку четвртак, 06. фебруар 2014. ВАШИНГТОН – Премијер Владе Србије у техничком мандату Ивица Дачић изјавио је данас да су његови саговорници из САД и света на Молитвеном доручку имали „лепе речи за политику коју Србија води” и истакли допринос земље у успостављању регионалног мира и … Настави читање »

  Свиђа ми се

 2. Американци су будале, главни су ционисти из Лондона и jезуити из Ватикана (Англо-Jудеjа).

  Свиђа ми се

 3. – Стекли су се услови за брзу и ефикасну интервенцију Руских специјалаца, али ако затреба и Руске Армије ! Русија мора да чува своје двориште и заштити Русе у Украјуни ! Американци су сувише безобразни проглашавајући територију целог света Америчким националним интересом и дајући себи већа права од свих тако да на тај начин чине некажњено велика зла многим државама и народима ! Овакву Америчку власт под диригентском палицом владара из сенке више не воли нико а многи их мрзе и моле се и Богу и Алаху за пропаст такве злочиначке власти !

  Свиђа ми се