Борац Републике Српске

Памет у главу! Протести у тој тамо некој Тузли су протести против њихове владе и немају ништа са нашом владом и са Србима у Републици Српској!


Браћо и сестре Срби!

Најављено окупљање сутра у Бања Луци као подршка онима у Тузли и њиховим протестима није ништа друго него атак на суверенитет и интегритет Републике Српске, преношење бошњачких проблема у наше двориште и покушај изједначавања и подметања да је тзв. БиХ јединствена.

Protest-radnika-Tuzla-2

Протест у Тузли

Протести у тој тамо некој Тузли су протести против њихове владе и немају ништа са нашом владом и са Србима у Републици Српској. Ако нама не ваља наша власт ми ће мо је сами рушити и нећемо сигурно тражити помоћ од оних који су нам нанјели толико зла кроз вјекове. Приче о солидарисању нису ништа друго до провокације које би могле довести до немилих сцена које би приписали опет нама Србима. Као по обичају.

Ово је један вид покушаја агресије на нашу светињу крвљу Србском створену. Крвљу Србском малтерисану, а костима Србским грађену, РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

RSrpskaТо не смијемо никада да заборавимо а и не можемо јер нема куће из које неко некога није оплакао. Балијски проблеми су балијски и нека их сами рјешавају код себе. Србски проблеми су Србски и ми ћемо их сами рјешавати и тачка. И нама није златно, али своје бранићемо и своје двориште сређивати ћемо сами. Не дао Бог да нам они тамо, ни име им не могу споменути, требају да своје средимо.

Не излазите на протесте и ако можете минирајте их на свакакав ненасилнички начин… На начин који ће нас подићи високо изнад њих. Плакатама који им показују гдје треба да буду. Игнорисањем, подсмијавањем, и бар свако од нас је довољно паметан да тај протест буде њихово ругло којег ће се сами стидјети. И јаја долазе у обзир али без капи крви јер то они и хоће. Да се ми са нашом браћом полицајцима који су нам били саборци или су дјеца наших сабораца сукобимо. То никако!

Њихов протест је протест у тој тзв. федерацији и тако има да буде. Ако протест буде успио у Бања Луци онда ће се писати и причати не као о протесту подршке него о протестима широм БиХ. Република Српска се неће ни споменути. Памет у главу!

За ово се нисмо борили браћо и сестре! Сваки гроб Србски ће да нас куне! Нема са њима ништа и тако мора да буде.

Република Српска Србима!

33 replies »

 1. Истина јесте да се, уколико насједнемо на варијанту демонстрација попут ових у ФБиХ, може протумачити као неодрживост ентитетског уређења БиХ. Памет у главу. Ја сам за смиреност, треба да видимо како ће све ово проћи у Федерацији. Уколико буде добро за народ, можемо и ми да урадимо исто. Само треба бити хладне главе. Неред и паљевине не долазе у обзир. Можда је доста тога изграђено у РС помоћу чека без покрића, али рушење и паљење не смије да се деси. Кад тад власт се мијења. Треба ли да будемо извргнути руглу као они криминалци у Београду кад су палили Скупштину и крали умјетничке слике и тепихе (`Еј!!!). Не треба да нам се деси друга „Ферхадија“ и да на тај начин осрамотимо институције РС. Ја лично никако не волим садашњу власт код нас. Јавно бих их бичевао, као у Средњем вијеку. Демонстрације ДА, отказиванје послушности тренутној власти ДА, али никако деструкција!!!

  Свиђа ми се

 2. Да одговорим овом Србину из Републике Српске. Ето ја сам аутор овог текста и могу се сложити да је некоме глуп а некоме није. Нити ја имам посао нити сам финасијски збринут. Нити сам за 54 мјесеца рата и четири рањавања добио ишта од Републике Српске осим пензије од 220 марака. А била ми је 480 и то су ми узели и инвалиднину од 120 марака. Изокретати моје рјечи показује које је колико глуп. Писати оно што теби одговара је доказ неписмености. Нити сам ја рекао да ми у Републици Српској нисмо опљачкани нити сам ја рекао да ми живимо лијепо. Врло добро знам како ко живи. И мој брат је инвалид и има двоје дјеце и знам како је њему и како је мени. Зато немој да лупаш глупости. Кад нисмо до сад устали против Додика и осталих смрадова прије њега него смо ћутали, онда се питам да ли давањем подршке муслиманима у федерацији рјешавамо своје проблеме. Они нека се боре за своја права како они знају и баш ме брига за њих и тачка. Знам шта сваки мисли о Републици Србској. А ми у Републици Србској треба сами да изађемо и да те наше политичаре научимо памети али сами кад се организујемо. То је бит. Кренути за демонстрацијама у федерацији руку под руку запад ће дочекати објеручке па ће сутра рећи овако не ваља сви се буне заједно треба укинути ентитете и смањити администрацију. Рећићете да неће, ако тако кажете ви сте онда глупи. Ја сам увјек писaо и позивао на права Србина у сваком виду. И знам да сам у праву. А ако неко жели да да подршку балија, ма лијепо нека оде у Тузлу, Сарајево, или баш ме брига гдје па нека тамо протестује. Ми ћемо Срби сами се организовати без ичије лажне подршке и рјешити ствари у својој Републици Српској. А ви можете да да причате бајке и хватате на причу сви смо исти, нисмо и нећемо никад бити. Можда исто живимо или не живимо али нисмо исти, и тачка.

  Свиђа ми се

 3. Ljudi, ne lupajte gluposti. Svaka čast vama Srbima koji uživate u Republici Srpskoj. Ja koliko znam plate se od ljetos smanjuju, a socijalni mir se kupuje stranim kreditima. Podrzite mirne proteste I ne obraćajte pažnju na ove fašiste.

  Свиђа ми се

  • А ја кажем, људи из Српске, не правимо посао за муслимане у Српској, не правимо им унитарну БиХ, не правимо им судство и устав БиХ по којем више неће бити Срба. Свакако да ће доћи на ред и политичка мафија у Српској, али на онај ред којег ћемо ми режирати, одредити моменат и начин организовања. И нећемо звати у помоћ никог из федерације да нам увале некаквог тројанског коња, лажну солидарност у име „братства и јединства“ а по том брисање Српске.

   Свиђа ми се

 4. Ma neće banjalučani da protestvuju,to je sve dodikova bagra,zaposleni u državnim isntitucija i njima dobro,ovo ostalo se boji da ne izgubi i ono malo što ima!
  A jbg-a kad nema više banjalučana sve jke sad to glamočki opanak!

  Свиђа ми се

 5. Srvi iz Srbije nemaju pojma kakva je situacija u BiH. Mi iz R.Srpske znamo da je jedini pravi cilj Bošnjaka mijenjanje Ustava u pravcu brisanja entiteta i stvaranja cijelovite BiH. Razmislite dobro na čijoj ste strani sestre i braćo Srbi iz Srbije.

  Свиђа ми се

 6. Само могу рећи браво за Тузланце ,ја сам као Српкиња са њима! Нисам ни за какво „братство и јединство“ -то је после свега шта се догодило иакључено ,али ако је Вама у Републици Српској добро ,не ометајте нас Србе из Србије да имамо своје мишљење. Ето Вам Додика, даћемо Вам Вучића , и све наше политичаре па напред у бој за ЕУ!

  Свиђа ми се

 7. Autoru ovog jako glupavog teksta poručujem: ako ti je dobro, ako imaš para i radno mjesto, možeš da plaćaš račune, živiš bez bojazni za budućnost, ti onda nemoj da protestvuješ! Uspi sebi rakijicu i uživaj u životu! Ali onda nemoj ni nama ostalim poštenim Srbima koji nemamo nikakve perspektive, nemamo radna mjesta, nismo socijalno zbrinuti, opljačkani smo od strane vlasti koja je kriminalnim i korumpiranim akcijama uništila svu privredu i šansu za napredak, nemoj nama da soliš pamet o patriotizmu! Ko ti daje pravo da nama soliš pamet kako smo manji Srbi ako protestvujemo iz istih razloga kao narod u Tuzli??! Glup si jer ne uviđaš da su i ti u Tuzli i mi u Banjaluci zapravo bijednici koji ne mogu da sastave od prvog do prvog, prevareni i namagarčeni od strane onih za čiju dnevnicu pišeš ovakve glupave tekstove. I vrati se u 5. osnovne i nauči jednačenje suglasnika po zvučnosti, nepismen si. Jel nešto nije jasno??!

  Свиђа ми се

 8. Svi ste vi obične Pi*ke,kad kupujete auta u federaciji jer su jeftinija,i kad ugradjujete plin u Bihaću jer je jeftiniji i kvalitetniji,onda nisu to balie,nego jarani,kad ljetujete po hrvatskoj onda to nisu ustaše…
  Ovo nema veze nikakve sa tim ko je ko,nego da se vlast probudi,i prepadne ne bi li počeli da rade za narod,kad već žive od para kojih im mi dajemo kroz poreze i sl.

  Свиђа ми се

  • Кад се користиш сексуалним изразима онда ти који си неки к…ц а ми п..е, да би нас ј..о на коментарима прво се извуци из америчког дупета који те штити док му требаш а онда ће те изасрати за сва времена. Ми п…е идемо у федерацију на куповину као што и ви идете по Српској по другим набавкама и то нико не спори. Него би ти да Српску претвориш у беговину а Србе рајом и да ликујеш новом османском царству. А то шта се дешава у тузли и другим градовима јесте босанска чорба која је скухана у Бриселу да је покуса унитарна БиХ, да нас ј..е један предсједник муслиман, да правите џамије на сваких пола километра све до сновиђења за зелену трансферзалу.

   Свиђа ми се

   • Čovječe božiji ja sam Srbin,i zaboli me za sve to.Mrzim nacionalizam i takve stavove,patriotski volim svoje i tim se ponosim!
    Kažem samo da stanje U RS-u je gola ku…ina,ljudi gladuju,ne rade,a i oni što rade su slabo plaćeni,mamini i tatini sinovi,ratni profiteri i korumpirana vlast na svim nivoima truje i uništava normalnog čovjeka,i potiv toga se treba boriti,bez obzira pod čijom zastavom stajao…

    Свиђа ми се

   • Шака, кад стављаш коментаре прво осмисли шта желиш да кажеш. У овом другом коментару си одређенији шта хоћеш. Само ти скрећем пажњу још једном, социјални проблем је примаран узрок демонстрација, било гдје, и он је оправдан. Али, да се уловимо у нешто опсаније које може прерасти у међунационалне сукобе. Иза демонстрација стоје моћни западни кругови, боље рећи иза рушења и палења али не и за мирне демонстарције. У Српској тренутно сада то не треба јер би се у супротном уплели у коло растурања ентитета а тиме и Српске. Упознај се на медијима ко стоји иза подршке демонстрацијама у Тузли а које смо видјели данас у Бањалуци. То је НВО ОШТРА НУЛА, финасирана из Турске и Хелсиншки парламент које финансира запад.Њихов основни план је унитарна БиХ, један суд за све, муслиман предсједник, оптужница за све борце Српске из задњег рата и коначан исход протјеривање Срба из Српске по узору на хрватску Олују. Све се припрема плански и етапно. Однекуд треба почети а то је социјално незадовољство. Немам намјеру да овим штитим власти у Српској који се богате на рачун народа али стојим иза тога да се не смије олако увући у процес нестајања Српске.

    Свиђа ми се

 9. Мени је отац а и мајка одавно мртви.Тако да немам никакве користи од њих.Друго јасам ратни војни инвалид,борац прве категорије са ратним стажом од 54 мјесеца.Оболио сам од карцинома и пун ми је ку..ц и Додика и свих политичара.Најрадије би им се крви напио.Али балије нека сређују своје проблеме сами и код себе.А ми ће мо своје.Е то је моја порука.Свака заједничка акција води нас у тзв.братство и јединство у којем ми Срби губимо главу.

  Свиђа ми се

 10. vlada u RS i vlada u Federaciji – ista gamad. Treba izaći na proteste radi svoje države, sad dok je sve uzdrmano, iskoristiti! Kad nismo imali petlje uraditi to prvi, možemo sad! A i jednom i drugom narodu je loše, ista ekonomska situacija, nezaposlenost, korupcija.. Bar u ovakvoj situaciji ne treba gledati nacionalnost, nego udružiti se i srušiti vlast postojeću! Svi samo pričaju o nezadovoljstvu uz kafu sa komšijama i prijateljima a ništa da poduzmu. Dokle više kriviti samo rat i drugu naciju. Sad vas braća Srbi sa vlasti je… u zdrav mozak, dušu vam kradu.. Izaći i SRUŠITI!!

  Свиђа ми се

  • Јелена, не срушити него мјењати владу. Мјењати српску владу на српски начин а не на тузлански начин. Ако пратиш какав је кухарски рецепт припремљен у Бриселу биће ти јасно одакле почиње коло унитарне БиХ. А унитарна БиХ за 1,5 милиона срба значи свежањ на штапу и правац Србија или даље. Мало више информисаности и ширине разумјевања није на одмет.

   Свиђа ми се

  • a koga bi to ti dovela na vlast umjesto ove sadasnje? sds, pdp, krsmanovica i ostale? cavica, koji je reko da smo pobili 8 hiljada muslimana u srebrenici? njih hoces da dovedes na vlast tim rusenjem koje podstices? i da onda svaka stranka vuce na svoju stranu, a strancima ekstra, dovoljno da kupe dvije manje stranke koje su u vlasti da rade sta hoce!
   ni ja nisam zadovoljan, ali imaju izbori, pa ne daj da te kupe za 20 km, nego glasaj po svojoj savjesti i za onog kome vjerujes! a ako oces na proteste, putuj u tuzlu, sarajevo, bihac, mostar, dje ti volja pa protestvuj do mile volje!

   Свиђа ми се

 11. Овај текст је писао неки патриопаћеник од 14 година којем све плаћају родитељи који су вјероватно на некој државној функцији у РС (по његовом “СрБској“…).
  Протести иду ка циљу да се на власти налази 1 предсједник, као у свакој земљи која је у успону, од наше врховне владе БиХ нема ништа, ја као Србин бих радије живио у земљи коју води један поштен Муслиман него 3 мјешовита лопова.

  Свиђа ми се

 12. ti sto si piso ili si dobio naredjenje s vrha ili ti je otac neka faca u rs pa imas od cega da zivis…ova vlas treba da se rusu i u f bih i u rs…a ako hoces i u citavoj bih nista dobrog oni nama donijeli nisu

  Свиђа ми се

 13. боли мене она ствар за федерацију , ал какво је стање у мојој Српској , да ли тече мед и млијеко код нас , наравно не Српска има ок 1 500 000 становника колико људи је на биро без посла , опаметите се политичари Српске . Видио би да ли Додик и Босић и остали политчари могу да живе са 500 км а да имају четверочлану породицу . Све што су наши генерали и једини пресједник Српске Караџић створили ви сте господо уништили .

  Свиђа ми се

  • Народ који је слабо иформисан о посљедицама распада југослвије јесте податан за обраду и манипулисање. Такви су муслимани. Ове демонстрације у Тузли може бити пандорина кутија из које се лако може извући зао дух мржње према србима и тако разулареност усмјерити у жељеном правцу на Српску. Креатори из кухиње зла већ праве планове. Власт у Српској је проблем Српске и народ у Српској то треба рјешити а не поводити се са стихијама из федерације.

   Свиђа ми се

 14. Све је јасно одакле долази и из које кухиње зла. То претакање „солидарности“ у Српску већ је припремио запад са НВО плаћених по њиховом рецепту. Ако се деси слично томе у Српској требају све српске патриотске снаге да се супроставе свим средствима подвалама из Федерације.

  Свиђа ми се

  • Upravo tako.Vec odavno se najavljuje rusenje Republike Srbske.Ovo u Tuzli nije slucajnost, treba malo da se zatalasa u federaciji, da bi se neredi prenijeli na Srpsku, da nebi bilo bas skroz upecatljivo da zlikovci idu na rusenje Srbske.Izgleda da je prljavi novac stigao i do nas.Oprez narode,neprijatelj se ponovo povampirio!!!

   Свиђа ми се

 15. Нажалост у Републици Србскоj владаjу лопови и ратни профитери коjи су муслиманима продавали оружjе, док су Срби гинули. Власт треба сменити, али без подршке балиjама.

  Свиђа ми се

  • Ma najbolje opet ubaciti kost nacionalizma..nikad tu nece biti mira ni bolje dok ljudi vi tamo ne shavatite jednom da vam ista krv tece venema bio , Huso, Pero ili Vukadin..bio u RS ili U tamo nekoj Bosni.Svi ste u istim govnima kako jedni tako I drugi..iskoristite ovu situaciju za vase bolje sutra..Huso, Pero I Vukadine…

   Свиђа ми се

   • Хвала armina на савјету. Хвала ти на „братству и јединству“ које су само блесави срби хтјели очувати у Југославији а ти би опет на почетак Каква крв и трице, муслимани и хрвати су пиони у корист запада ради извршења њихових циљева. Ове демонстрације у федерацији су у почетној фази социјалног карактера а у даљој видјећемо у шта ће израсти. Биће на крају да су ћетници криви за све.

    Свиђа ми се