Биљана Диковић

ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО „ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“? (1)


ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО „ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“? (1)

За одговоре на три питања о тренутној политици актуелне партократије у Србији питали смо Србе из Србије, али и из дијаспоре, и те одговоре објавићемо као фељтон у наставцима…

„Цена коју ћемо платити за улазак у Сједињене Европске Државе је страховита. И тај пут биће „оверен“ после ових избора, јер очигледно је да наш народ не схвата какав му се ментални и духовни геноцид спрема…“ – Александар Вељић, председник Друштва за очување сећања на Холокауст, потпредседник Српског центра екологије (СРЦЕ), писац и историчар.

30.01.2014. за ФБР Биљана Диковић

a-veljic

Александар Вељић, председник Друштва за очување сећања на Холокауст, потпредседник Српског центра екологије (СРЦЕ), писац и историчар.

1. Да ли су Србији потребни избори, који се иначе морају платити из буџета, односно од новца сиромашног србског народа у овом тренутку, и зашто?

Александар Вељић: Апсолутно непотребни, а да смо паметни, као Исланђани, да из својих редова изнедримо посланике и зауставимо овај суноврат народа и државе. Међутим, народ ће, по навици, да гласа за ове мејнстрим партије, које ништа добро нису донеле већ 20 година и наш суноврат ће да се настави. Просто ми је страшно да постоје буџетске резерве за изборе, али зато нема тих резерви за лечење деце којима је потребна лекарска нега у иностранству. Велики број људи је већ скоро потпуно гладно. Плате на факултету у Косовској Митровици су преполовљене професорима. Али, постоје резерве у буџету за њихове изборе. Човек не може а да не остане згрожен над свиме тиме.

2. Да ли је ово расписивање избора сада, од стране владајућих партија само покушај да се „промене места и неподобни кадрови“ уз промену правне регулативе, односно легализација прекршених чланова Устава Србије и измена у смислу правног признавања отимања Косова и Метохије као међународно признатог дела територије државе Србије?

Александар Вељић: Све је то што сте навели, а бојим се још и више од тога. Бојим се да је то увод у диктатуру која ће надмашити Слободана Милошевића, будите убеђени. Мислили смо да нам се такав режим више неће догодити, али се прибојавам да ће овај бити још црњи. Јер, наставиће се запрашивање народа са неба, урушавање његовог здравља, засејавање ГМО семена у земљу, бацање народа у наручје фармакомафије, донеће се робовласнички Закон о раду, српско село, кичма опстанка народа, биће додатно на удару, а народ сатериван у нездраве градове, натрпан један другоме изнад глава, и под чврстом контролом шта и колико једе, шта и колико зарађује, и тако даље. Такође, како су мађарски нацисти овог месеца прешли српску границу и нико их у томе не спречава, то значи да је Војводина већ сада под тихом окупацијом неонациста, који су у прошлом веку искоренили половину становништва Бачке. Можда ће нова власт да озакони и ту тиху окупацију и да капитулира пред нацистима.

3. Да ли ће тиме бити легализован као правно важећи Бриселски споразум и самим тим народном вољом „оверити“ велеиздаја?

Александар Вељић: Свакако, али они то неће рећи да је велеиздаја, него пут у нашу светлу европску будућност. Цена коју ћемо платити за улазак у Сједињене Европске Државе је страховита. И тај пут биће „оверен“ после ових избора, јер очигледно је да наш народ не схвата какав му се ментални и духовни геноцид спрема. Тако да ће наш народ сам, под притиском да му нема другог спаса, да „овери“ одлазак Косова и Метохије, ћутке да овери окупацију Војводине и, на крају, када буде схватио да је самог себе уништио својим изборима, биће касно. Тада ће они смислити нешто ново да опет замајавају народ и тако у круг.