Биљана Диковић

ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (5)


ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (5)

За одговоре на три питања о тренутној политици актуелне партократије у Србији питали смо Србе из Србије, али и из дијаспоре, и те одговоре објавићемо као фељтон у наставцима…

Шта год да уради та будућа власт, Бриселски споразум, не може бити правно легализован јер то је папир који је донет у супротности не само са важећим Уставом Србије и српским позитивним законским прописима, већ и са међународним правним нормама и Резолуцијом 1244. С тога ће он, пре или касније, бити оборен, јер никаква политичка воља, наручене анкете, ни манипулације, не могу оспорити чињеницу да је то нелегалан, па самим тим и ништаван документ, на шта је реаговано код надлежних органа (ДСС и Скупштина АП Косова и Метохије). Ово не може променити чак ни ситуација да већина бирача сада пожели да се одрекне Космета!“Драган Милашиновић, уредник националног сајта ЦЕОПОМ-Истина!

30.01.2014. за ФБР Биљана Диковић

Dragan Milasinovic

Драган Милашиновић, уредник националног сајта ЦЕОПОМ-Истина!

1. Да ли су Србији потребни избори, који се иначе морају платити из буџета, односно од новца сиромашног србског народа у овом тренутку, и зашто?

Драган Милашиновић: Избори су веома потребни Србији, без обзира на њихову цену, с обзиром да је садашња владајућа већина свој изборни резултат остварила на превари бирача, односно на манипулативном процесу.

Ово посебно важи за СНС који је прошлу кампању водио као умерено национална странка, а након избора спроводио најекстремнији евро-атлантизам.

С тога, странке на власти имају легалитет, али немају легитимитет. Будући да Србију очекује још неколико „жаба“ попут косовске, природно је да сада хоће да учврсте власт.

Али, то је и прилика за српске грађане, пре свега Србе, који су најугроженији у данашњој Србији, да врате само-достојанство и кроз листиће кажу оно што говоре на улици. Ово је, можда, последња шанса да се народ и држава спасу тоталне пропасти, тим пре што се појавила јасна алтернатива – Русија! – која је данас, довољно јака, довољно богата и довољно православно и словенски оријентисана, да нам помогне.

2. Да ли је ово расписивање избора сада, од стране владајућих партија само покушај да се “промене места и неподобни кадрови” уз промену правне регулативе, односно легализација прекршених чланова Устава Србије и измена у смислу правног признавања отимања Косова и Метохије као међународно признатог дела територије државе Србије?

Драган Милашиновић: Ови избори нису покушај промене места владајућих партија, већ покушај формирања аутократске власти једне партије и неколико сателита. Отуда ће, ако изборни резултати то дозволе, Вучић покушати да формира власт без СПС-а, а владајућу коалицију сачињаваће странке које се залажу за комадање Србије кроз регионализацију, промену Устава и улазак у НАТО. То показује повампирење Вука Драшковића, успостављање контаката између Чедомира Јовановића и Вучића и многи други показатељи.

Сигурно је да ће та власт промене Устава вршити у смеру прихватања косовске издаје, али ми се морамо помирити са чињеницом да, у овом тренутку, и српски народ, а поготову СПЦ, својим пасивним ставом помажу одрицање од Космета које врши власт.

3. Да ли ће тиме бити легализован као правно важећи Бриселски споразум и самим тим народном вољом “оверити” велеиздаја?

Драган Милашиновић: Шта год да уради та будућа власт, Бриселски споразум, не може бити правно легализован јер то је папир који је донет у супротности не само са важећим Уставом Србије и српским позитивним законским прописима, већ и са међународним правним нормама и Резолуцијом 1244. С тога ће он, пре или касније, бити оборен, јер никаква политичка воља, наручене анкете, ни манипулације, не могу оспорити чињеницу да је то нелегалан, па самим тим и ништаван документ, на шта је реаговано код надлежних органа (ДСС и Скупштина АП Косова и Метохије). Ово не може променити чак ни ситуација да већина бирача сада пожели да се одрекне Космета!

* ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (4)
* ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (3)
* ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (2)
* ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (1)