Биљана Диковић

ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (3)


ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (3)

За одговоре на три питања о тренутној политици актуелне партократије у Србији питали смо Србе из Србије, али и из дијаспоре, и те одговоре објавићемо као фељтон у наставцима…

Свакако да је један од циљева стварање услова за још брже испуњење Бриселских налога и легализацију Бриселског споразума као већ завршеног питања. С обзиром на потпуну контролу медијског простора, свакодневно спиновање јавности, замену теза и врло умешно манипулисање са јавности, може се очекивати да ће се ове мере, које значе потпуни суноврат свих области живота у Србији, приказивати као успеси, а највећи непријатељ српског народа као нови Месија. …” Божидар Делић, ГЕНЕРАЛ Србске војске у пензији, политичар, родом из Ђаковице – Косово и Метохија.

30.01.2014. за ФБР Биљана Диковић

bozidar delic

Божидар Делић, ГЕНЕРАЛ Србске војске у пензији, политичар,
родом из Ђаковице – Косово и Метохија.

1. Да ли су Србији потребни избори, који се иначе морају платити из буџета, односно од новца сиромашног србског народа у овом тренутку, и зашто?

Божидар Делић: Србији нису били потребни избори. Нису, ако је ишта од онога што месецима слушамо преко ових строго партијски униформисаних медија. По њима стање у Србији је добро, постоји стабилна скупштинска већина, Влада је сложна и добро ради, ова реконструисана као и она пре ње. Нешто ту није у реду. Грађани би требали да схвате да су цело време лагани: и по питању инвестиција, реформи, великих успеха и сл. Они мало боље обавештени су начисто да Влада није остварила ни једно предизборно обећање.
У ствари у целом, готово двогодишњем периоду – један човек, ППВ се питао за све. Он је био Премијер поред премијера, он је одлучивао о свему па је на крају одлучио да буде избора. Готово да сам сигуран да се осим са неким страним званичницима није консултовао ни са ким у Србији, чак ни са Председником Србије, оснивачем те напредно-назадне странке.

Зашто на изборе. Тешко стање у Србији, настало делом и његовом личном заслугом, биће још теже, драматично теже. Како време пролази убрзано би се урушавао његов рејтинг вође, боље речено фирера (исти стил руковођења) и његове странке и већ кроз неколико месеци не би могао рачунати ни на приближну подршку коју има данас. Опозицију уопште, па ни нас радикале нико ништа није питао, али ми по природи нашег положаја у политичком животу морамо увек бити спремни за изборе када нам их наметну.
А што се тиче народа и трошења пара из буџета, е то је последња ствар о којој би Вучић размишљао.

2. Да ли је ово расписивање избора сада, од стране владајућих партија само покушај да се “промене места и неподобни кадрови” уз промену правне регулативе, односно легализација прекршених чланова Устава Србије и измена у смислу правног признавања отимања Косова и Метохије као међународно признатог дела територије државе Србије?

Божидар Делић: Сматрам да ће као резултат избора настати ситуација да се Вучић реши појединих коалиционих партнера или да им сузи простор деловања, пошто ће он бити тај који ће одређивати правила, позиције, рејтинг и задатке. Решиће се и неких из својих редова који нису „његови“.

Највећа опасност је План да се мења Устав Србије. Најважније промене би биле везане за КиМ и његово елиминисање из Устава, а самим тим на неки начин и правно легализовање велеиздаје. Но, пошто је велеиздаја учињена по овом Уставу, одговорност за исту неће застарити све до момента када патриотске снаге дођу на власт у Србији. А то време ће сигурно доћи.

Проблем је што Вучићеве газде и налогодавци траже да то неко(он) учини у Србији, да то правно(Уставом) дефинише, што би по њима значило готову ствар. Но, промена Устава носи и друге опасне преседане. Вучић не може сам обезбедити двотрећинску већину за промену, па ће разни мешетари условити своју подршку променама и уступцима који ће свакако бити против интереса српског народа, а можда чак бити увод у нова цепања државне територије и друге драстичне ствари у односима са националним мањинама.

3. Да ли ће тиме бити легализован као правно важећи Бриселски споразум и самим тим народном вољом “оверити” велеиздаја?

Божидар Делић: Свакако да је један од циљева стварање услова за још брже испуњење Бриселских налога и легализацију Бриселског споразума као већ завршеног питања. С обзиром на потпуну контролу медијског простора, свакодневно спиновање јавности, замену теза и врло умешно манипулисање са јавности, може се очекивати да ће се ове мере, које значе потпуни суноврат свих области живота у Србији, приказивати као успеси, а највећи непријатељ српског народа као нови Месија.

* ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (2)
* ДА ЛИ СУ НАМ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ И ДА ЛИ ЈЕ ТО “ОВЕРА ИЗДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ”? (1)

1 reply »

 1. OCIGLEDNO, JE DA JE KOSOVO ,PRODATO, TU NEMA NIKAKVE DILEME
  IZBORI, SADA U OVOM MOMENTU NISU BILI NIKOM POTREBNI, OSIM VUCICU, KAAKO BIH MOGAO DA SKLONI SVE SVOJE PROTIVNIKE, I NESMETANO, RADI STA, MU PADNE NA PAMET,
  ON I DACIC SU URADILI SVOJ POSAO I PRODALI I VERUJEM ZA DEBELE PARE I KOSMET I SRBE NA KOSMETU, SADA SAMO OSTAJU VELIKA PREPREKA, JOS TRI STVARI
  KOJE CE OBELODANITI IZDAJU I TO NA LEGALAN NACIN,
  PRVO, MORA DA POBEDI NA IZBORIMA, A KOLIKO JA VIDIM I SLUSAM, TO MU UZ POMOC, ZAPADA I SVOJIH POLTRONA, NIMALO NECE BITI TESKO.
  DRUGO, POSTAVLJANJE, ZA MANDATARA, OD STRANE PREDSEDNIKA DRZAVE, ILI AKO IMAO VECINU U SKUPSTINI, POSTACE PREMIJER, E TADA DOLAZI TEZI DEO POSLA ZA NJEGA, SASTAV VLADE, STO KOD NAS TO IDE TEZE, MADA NE SUMLJAM, DA CE VUCIC, DA AKO TREBA, ICI DO TIH GRANICA, A STO ME NEBI IZNENADILO DA U VLADU PRIVREMENO UDJE I SA ILI DSS, NDS, ILI DS, U KRAJNJOJ SOLUCIJI U SLUCAJU DA NEMA POTREBNU VECINU, ON CE URADITI VLADU I SA MANJIM STRANKAMA,
  TRECE, OBECANJIMA DA CE DA DAJE POLOZAJE STRANKAMA POLOZAJE U SAVETIMA, BANAKA, POSTA, JAKIH PREDUZECA I USTANOVA OD DRZAVNOG ZNACAJA.
  CETVRTO, SASTAVLJANJE USTAVA, KOJE SADA VEC I NIJE TESKO, SA TIM DA SE U NOVOM USTAVU NE UPISE DA JE KOSMET, SASTAVNI DEO SRBIJE, STO BIH GA ODMA PO PODPISIVANU I LEGALIZIVALI.
  PETO. USTAV TAKAV KAKAV SE NAPRAVI, MORA PROCI SKUPSTINU, A U KOGA SU UZDE, TAJ KONJE OKRECE GDE HOCE, UVEK CE SE NACI MESETARI, KOJI CE , ZA MAKO PARA, ILI NEKU VISKA FOTELJU DATI SVOJ GLAS,
  SESTO, DA SKUPSTINA I IZGLASA TAJ NOVI USTAV, NA KRAJU MORA PREDSEDNIK, DA PODPISE, USTAV, TEK KADA SE TO SVE URADI, PREDSTOJI OBELODANJENJE IZDAJE ILI PODPUNA PRODAJA KOSOVA LEGALNIM PUTEM.
  PO MOME, MISLJENJU ZA TOMISLAVA NIKOLICA, BIH NAJBOLJE BILO DA SE VRATI ODAKLE JE I DOSAO, MAKAR I KAO OBICAN CLAN ILI DA, DA MOMENTALNU OSTAVKU KAKO BIH IZBEGAO, PODPISIVANJE, TOG SRAMNOG AKTA, IZDAJE

  Свиђа ми се