ДРУШТВО

Слађанина Колумна: Морам да поставим питање свим родитељима – да ли су свесни да им телевизија и интернет васпитавају децу?


Морам да поставим питање свим родитељима да ли су свесни да им телевизија и интернет васпитавају децу? Прво, наши младићи су туга једна. За моје схватање мужевности мушко је снажно и психички и физички и није сека перса која се свакодневно купа у кремама и парфему. Како жене замишљају савршенога? Оне би и јаре и паре два у један и папучића и тиранина и роба и господара. Е па не може.

Слађанина Колумна: Морам да поставим питање свим родитељима да ли су свесни да им телевизија и интернет васпитавају децу?

Аутор: Слађана, колумниста СБског ФБРепортера
23.01.2014.

Серија или реклама за наркотике

Filmska_klapnaПре неки дан сам се завалила у фотељу да одгледам нама познату домаћу серију Фолк и остала сам затечена не знајући шта да мислим. Хајде да кажемо да није важно што је главна глумица углавном полуодевена и што је на неки начин  промотерка фолка, али кеса кокаина на столу у једној од сцена мене је асоцирала на рекламу за дрогу.

И ко ће да реагује на то? Хоће ли наставити да је приказују без обзира на компромитујући садржај или је баш то поента да из године у годину померамо границе неморала док једнога дана не почнемо да снимамо риалитије у којима ће уживо бити убистава и крви до колена. А са друге стране имамо празна села и пусте куће, разбијене породице, напуштену децу.

Може ли ријалити да замени стварност и серија реалан живот?

Морам да поставим питање свим родитељима да ли су свесни да им телевизија и интернет васпитавају децу? Прво, наши младићи су туга једна. За моје схватање мужевности мушко је снажно и психички и физички и није сека перса која се свакодневно купа у кремама и парфему. Како жене замишљају савршенога? Оне би и јаре и паре два у један и папучића и тиранина и роба и господара. Е па не може.

Девојке су прича за себе, оне би желеле да живе ријалити, без рада, одговорности и обавеза. Читам у новинама да им није проблем да задовољавају младе Албанце у Великом Трновцу за неколио десетина евра и фармерице. Чега се паметан стиди тиме се луд поноси.

Када ће да стигну громови и олује у то место министре Дачићу? Ви сте веома храбар Србин што сте недавно доказали бриселским парафом. За разлику од Вас ја немам толику кураж, ја бих дозволила да ме евроунијати разапну на Крст али потпис ставити не бих смела. Знате зашто? Зато што се веома бојим Бога, али како сте Ви показали на делу да Вам се фућка и за Бога и за Веру и за отаџбину и за пар хиљада Срба мање више, онда  за Вас Трновац не би представљао никакав проблем, као ни за господара и деспота Србије Вучића Друговенчаног. nightlive

Насупрот Србкињама, Албанке веома радо и долазе и остају у Србији али не као наложнице већ као венчане супруге и тако стигосмо до тужнога резимеа који Ви сами изведите јер ја нећу да не би било и дегутантно и сувишно.

Јасно је да је живот на селу тежак мада  није немогућ, све зависи од околности и од тога колики интерес држава има да од свога народа прави робље. А Тито је управо то учинио. Знам да би ми многи разбили главу да кажем гласно нешто овако. Прва моја свекрва и зато ћу да аргументовано објасним на шта сам мислила.

Тачно је да је Србија изгубила доста народа у ратовима и да је била више пута рушена до темеља а народ сиромашан и гладан. Онда су дошли комунисти и све изврнули наопачке они са дна пењу се горе и обрнуто.Ти који су дошли горе нису имали знање ни културу а ни визију већ су пратили господара, а господар је као сваки деспот богато наградио послушне а сурово казнио непослушне и завео страховладу. Потом је васпитао млади нараштај да му се диви као Богу и да за другога не зна, а сада тај млади нараштај не зна ништа друго да ради сем да му мртвом кличе и да се моли у себи да он устане из гроба, што наравно никада неће да се деси.

Почетак индустријализације био је почетак краја Србије

Човек, који нема свој дом и свој посед је бескућник мада ни сам није свестан тога док не освану црни дани попут ових садашњих. Шта мисле да раде сви они који живе у граду без посла и перспективе. Могу да продају оно што имају укључујући и себе или да краду и просе. Многи су изабрали, али мало њих, ону резервну варијанту звану кућа и дом на селу. Уколико уведу 12 часовно радно време порашће стопа незапослености још више.

Не знам који је факултет завршио мало дете Лаза, али он нама не жели добро. Добар домаћин би распоредио на свакога по мало а не само на појединце. Србима светла будућност доноси селективан рад здравих, али наглашавам само изузетно младих здравих и издржљивих радника док за остале неће бити места.

И знајући западну лихварску филозофију живота они се неће приженити Србијом без мираза а и мираз и невиност су нам давно узели. Остала су ова ванбрачна деца ево их седе у Влади а да ли ће и за њих нека бановина да се нађе то ћемо још да видимо јер ЕУ је велики швалер и много је непризнате деце расула по белом свету.

2 replies »

  1. I, ja ću da odgovorim, mnogi roditelji su Izdajice Srbije, izdajnici su najprezreniji soj ljudi u istoriji čovječanstva, zločinci uživaju više časti od izdajnika koji svojim postupcima najdublje narušavaju Božije i ljudske zavjete. Već je jedna generacija stasala u izdajstvu Srbije od 2000 godine, i tu je rak rana Srbije koja je već samo ostatak. Dakle, ako većina od 2000 godine podržava Izdajstvo, većina Srba izdajnika odgaja svoju djecu u najprezrenijem duhovnom raspadu, a duh je otac kulture, i raspad morala i etike odgaja djecu.

    Свиђа ми се

  2. То су те вредности запада и зато нас наши властодршци гураjу у ЕUrupu да нешто не пропустимо. Ових дана нас обасjава светлост (или можда мрак) коjу нам доноси вУЧКо нови Тито

    Свиђа ми се