КОЛУМНА

Слађанина Колумна: Није брат само онај кога ти мајка роди…


Ми Срби сви имамо исту мајку, мајку Србију, што значи да смо сви браћа и сестре. А брат или сестра се не баца у руке крвника. Не код часних људи.

Слађанина Колумна: Није брат само онај кога ти мајка роди!

 

Аутор: Слађана, колумниста СБског ФБРепортера
13.01.2014.

„Људи да ли је ово могуће?“ Сећате ли се ове чувене реченице Миљана Миљанића када смо побеђивали на светском првенству у фудбалу? Jа ћу ту исту реченицу да употребим за наш пораз у  политици.

До скорo сам била верни читалац листа Печат и сматрала сам их одговорним и оданим српском народу. Сада сам променила своје мишљење и стекла утисак да је њихов циљ да разводне ово мало отпора који српски народ показује.
Како? Тако што ће да гурају ДСС у први план а они су назови опозиција.
Да ли је ДСС био на власти? Колико је мени, а надам се и вама познато – јесте.
Ко је срушио Милошевића и убедио Србе својим неокаљаним угледом да гласа за њега? Коштуница.
Ко је измислио креманско пророчанство док се смејао нама глупим и лаковерним Србима. Бранислав Лечић.
Зашто је он то урадио? Да би припомогао Србима да се одлуче. Још увек се сећам моје заове када је сва одушевљена са сјајем у очима рекла – Људи, стигао је спасилац. Коначно ћемо бити слободни. И кремански пророци кажу да ће бити рођен у селу које има име као коштица и још сличних глупости. Поента је била да је већина поверовала. Лечићу, Лечићу, ко лаже тај и краде .Па је онда тај преварант и лажов постао министар културе, а необавештени је постао председник.
Топчидер! И коначно ко је убио ону децу? Још се није сазнало, а највероватније никада и неће. Остаје њиховим родитељима да плачу, а нама осталимо да захваљујемо Богу што нису наша и да не шаљемо децу у војску.
Е, ту смо! Да не шаљемо децу у војску, а ко ће да брани границе Србије? Можда наша деца треба да гину у Сирији или Авганистану али за Србију никако.
Колубара – силне проневере нико ухапшен. Као нису знали.
Нећу да набрајам више. Мени не треба председник који је необавештен, за Вас незнам. Ово је лично моје и само моје мишљење које сам желела да изнесем јавно.
Даље, Крстимир Пантић. Слажем се да је поступио нечасно, али да ли је само он крив?
Хајде да рекапитулирамо догађаје: Да ли су косовски Срби изашли пред Скупштину? Јесу.
Да ли су молили и вапили за помоћ? Јесу.
Где је био народ Србије? Имао је паметнија посла.
И због чега онда сваљујемо кривицу на једнога човека када смо у глобалу сви подједнако криви ко за кукавичлук ко за небригу.
Зар Србија није наша отаџбина, зар генерације нису гинуле за њу?
Зар ми не треба да будемо поносни на Србе који су прешли пешице Албанију по снегу?
Народе то је велики подвиг и треба имати срце лава за то. Покушајте сада, да Вас видим можете ли! Ја не могу и зато сам поносна што сам Српкиња. Поносна сам  на крв која тече мојим венама и дала сам реч да се моји мртви неће застидети мене и да се ја нећу застидети себе када станем пред лице Бога да му положим рачуне.
Косовска вила

Написах стихове нашим херојима из два светска рата:

Под земљом сведоци леже
славне прошлости наше
њихове беле се кости,
њих се и мрвих плаше.

И зато пишем ове редове да бих умирила своју савест јер ме кукавичлук спречио да станем раме уз раме са мојим српским народом са Космета и да по цену прогона и бола понесем терет који и они носе.

Какви смо ми то људи када нам битке и почињу и завршавају се на Нету? Никога не  осуђујем хоћу да кажем да пре него напуните Арену или неки од Тргова на коме гостују познати певачи, сетите се да у истом том броју дођете на митинг за Вашу браћу.

Није брат само онај кога ти мајка роди. Ми Срби сви имамо исту мајку, мајку Србију, што значи да смо сви браћа и сестре. А брат или сестра се не баца у руке крвника. Не код часних људи.

Србији су потребни нови људи. Ова гарнитура се вртела деценијама и резултат њихове договорне политике су дугови и губитак територија.

Предлажем да донесемо такав закон који нам омогућава да се убудуће сачувамо од лажи и издаја. Предлажем да за наредну гарнитуру тражимо да јавно потпише да ће се држати стриктно свога предизборног програма. Уколико то не испуне да имамо пуно право да их сместимо у затвор. Тако ће престати да лажу, краду и да нас завитлавају у здрав мозак.Зашто да не једу мало и сами оно што су закували. Пошто нас приватници могу да мењају, муче, малтретирају, држе на „стен бају“, хајмо ми њима да демонстрирамо на примеру као то изгледа. Шта има везе. Ми смо већ ветерани у несрећама.

И да се вратим на почетак. Како је могуће да мој коментар (да није Крстимир крив него потписник бриселског споразума и комплетна Влада) буде обрисан са сајта Печата као непожељан? Нека читаоци просуде ко је у праву. Јадни и несрећни Крстимир је подлегао својим слабостима. Немојмо га осуђивати толико. Није он крив што је слабић и кукавица и што га је било лако уценити. Ја да сам била на његовом месту не знам шта бих урадила. Са једне стране савест, са друге страх и одмазда и одбацивање од стране Србије. А Ви?

***

13.01.2013
Коментар на текст:
Пантић (сетио се!): Отимају нам део територије, вређају нам достојанство и интелигенцију, а Вулин једно прича а друго ради
Доста више!!!! Има ли памети у нас Срба? Имате ли у главама ИШТА ОСИМ СИВЕ СМЕСЕ?
То што нисмо на овај Божић печени и поједени не значи да нећемо бити на следећи. Ја ово више не могу да схватим.
Не кривим Пантића. Урадио је онако како је могао и знао и колико му је његово ситно чојство дозволило, али шта је са нама, са свима осталима који критикујемо, а не радимо ништа.

Хајде да исправимо његову грешку ако је погрешио. Ја незнам зашто нама Србима треба памет из Европе, а наша нам не треба, што само по себи значи да ми не знамо да одлучујемо. А како не знамо да одлучујемо онда не треба ни да нас питају као што нас и не питају јер човек који понос нема он не заслужује ни државу да има.

Човек који иоле мисли он планира унапред. Хајде да размотримо могући сценарио.

1.Рецимо: Предали смо Космет. Он није више у саставу Србије.
Да ли је то крај предаји српских територија? Шта ћемо са сдивљацима у Прешеву, Бујанвцу, Медвеђи? Mислите ли да ће да ћуте? Хоће мало сутра.

2. Ајмо да заборавимо на косовске Србе, теоретски и да се концентришемо на централну Србију.
Шта ћемо са тајкунима који се хапсе чисто да им дупе види пута од затвора и назад. Ко је вратио паре до сада? Колико је мени познато – НИКО. Де се деде Оливер Дулић? Биће да се стара о остатку Војводине коју планирају да одвоје такође. А Санџак? Шта ћемо са њиме да радимо. А са Арапима? Шта ако одлуче да гаје ГМО? Враћамо се на почетак.

Уколико се супротставимо и одбијемо шиптарске захтеве, хоће ли ЕУ уместо пријема да нам пошаље опет Нато алијансу? Па и Сирија је ризиковала, па шта? Увек постоји ризик чак и када ходаш улицом да треснеш и да сломиш врат. Али пошто нема смрти без суђеног сата, у чему је онда разлика да ли ће да нас убијају натенане, а мени се чини да им је то циљ иначе нас у старту не би бомбардовали, или ће да нас потепају одмах.

Ако Вама није јасно да је њима циљ уништење и нестанак Срба са историјске позорнице онда нека вам је све ово што сам до сада рекла алал.

1 reply »