Глас Косова и Метохије из дана у дан...

Глас Косова и Метохије: Божић – Лепо је видети Митровчане да се смеју. Христос се роди Север!


glas KiM

ФБ: Глас Косова и Метохије
10.01.2013.

1545800_591355217603582_1946754648_nМитровчани с намером утонули у прослављање Божића. Избегавају вести и као да се ништа око њих не дешава. Не занима их ових дана нити „свечана седница“, нит су чули баљезгања Вулинова, па да им квари апетит за мрсну трпезу, нит их занима било шта везано за Београд, који за Северњаке мора да се налази на Камчатки ових дана, толико им је небитан.

Они се виђају с друштвом, са фамилијом и кумовима. Уживају у смеху, нађу неки тривијални разлог и захвални су Богу што су живи, а и што су још у дому своме – за сад!
Не нервира их ни патријарх, мало нек нервира Србе у Српској, нит се цимају око небулоза што излазе из председникових уста. Већина неће ни да чује да је Тачи у Клини наздрављао Божићу уз грејану ракију, нит их је брига шта је лупетао Јелко Кацин!

Данас је у К. Митровици и на Северу право пролећно време. Шетала су деца с мамама и татама, па девојке с малим пудлицама, момци с хаскијима и пит буловима, парови су се држали за руке, а деде и бабе су учили унуке да возе бицикле.
Митровчанима је више пуко филм да им сваки празник унереди Београд, Брисел, Вашингтон и Приштина.
Хоће да су нормални бар 3 дана, да уживају у Божићу, да иду на богослужења и на славе код ових што прослављају св. Стефана.

Главна тема данас није била Ђаковица и јадници које је србијанска влада довукла из ц. Србије у свој град, напуштен пре 15 година, нит демонстрације шиптара, нит чудо како се Вулин извукао а Тео поред њега весело смешкао, што су људи доживели трауме на Божић само да би РТС имао шта да јави одавде…НЕ! Главна тема Северњака је Пантићев дочек Нове Године на тргу Шумадија. Да ли неко зна ко су те самозване „звезде Гранда“ које ће да завијају и шта то значи „улица отворених срца“, која будала је то смислила.

Митровчани неће да се нервирају за Божић ни око чега! Досадило им да се сви супер проводе, док они чувају границу, па су још и извређани у дневнику.
Препричавају анегдоте да сече Бадњака, пију кафе и смеју се.Лепо је видети Митровчане да се смеју.

Да из ината се супер проводе и да им Вучић, Дачић и Николић нису ни на крај памети.
А за нервозу, секирање и смишљање планова за одбрану има осталих дана у години, ако Бог и мајка Србија дају, да се ћерамо још са албанезима, док их не протерамо у албанију, где им је место!
Христос се роди Север, опуштено, излуди их својом позитивном енергијом!
За тучу има дана! а1

1 reply »