Анализа

Зекина сатира – Жеље Божић Бате за 2014. годину


Жеље Божић Бате за 2014 г.

zec
Пише: Зека
zekaonica.blogspot.com

Томи bozic_bataНиколићу

Томи желим да га његов рођени син ове године воли више него Вучића. Једино ако код њега  у фамилији није на снази она стара “Вучић се воли више од маме и тате“.Такође му желим да када буде поново проглашен за  почасног грађанина негде у Србији, ухапси све присутне у сали да не би неко случајно кинуо или не дај Боже писнуо да се не слаже са тиме.

 Александру Вучићу

Да га сва туђа деца воле више од својих родитеља. Да нам Аца остане и отац и народна мајка. То што је Србима са Косова постао очух и маћеха није битно. Он се лепо извукао, препустио је Србе са Косова Тачију да би им он постао и отац и мајка. Ацики желим да доведе још по неког Лазара, Штроскана и Гузенбауера не би ли му припомогли да Србију доведе до дефинитивног краја, да Аца на крају остане задњи да ужива или да евентуално угаси светло па да на тај начин Србија постане чудо у које ће после да се населе Ацини Арапи који ће да гаје краставце које свет још није видео и који ће се у струно-пољопривредној литератури звати “Ацини краставци“!

Ивици Дачићу

Да се састаје са Тачијем сваки дан. Можда да добију заједнички офис у Бриселу. Ваљда је то и рационалније, тако се не би велики пријатељи растајали а сарадња би била још тешња и плодоноснија. Лепа Кети би као ментор, обојици, имала апсолутну контролу. Мало код једног, мало код другог и сви срећни и задовољни а Дачић поготову. Најзад је поред свога брата Тачија и дан и ноћа лепа Кети бди над обојицом

Александру Вулину

Да напокон обуче бело одело јер је он постао Ганди који је под претњом Кфора, Косовске Полиције и српских жандарма, успео да приведе пар процената Срба да гласају на изборима које је организовала шиптарска држава. То је Вулин прогласио за свој велики успех у демократском смислу. Вулину желим да што више манастира и цркава обиђе на КиМ. Можда успе да просветли преостале Србе исијавајући свој комунистичко-јуловски дух у комбинацији са шиптарским менталитетом.

Млађану Динкићу

Да напокон пронађе паре са Кипра за које каже да не зна где су. Лола једна, много се мотао по Кипру да би на крају схватио да појма нема зашто је и ишао на Кипар. Можда би на крају крајева требао да се пребаци у музичке воде, да свира и пева по свадбама и да се напокон мане министровања, српске економије и тражења “непостојећих“ пара.

Драгану Ђиласу

Да се врати на место градоначелника Београда да не би пропао као слободни бизнисмен начисто. Београд је већ пропао па није ред  да се то и Ђиласу деси. Како се Човић вратио па дрма Привременим Органом тек да не заборави како је то бити дрматор.

Кркобабићима

Дуг и срећан живот јер  без њих нема ни пензионерима срећног живота. Народне кухиње раде, пасуља, купуса и макарона има у изобиљу па тако најсиромашнији пензионери не морају да брину за своју будућност. Још када се буџет испрси за четири хиљадарке, могу да купе и да додају у пасуљ и по које парченце меса. Биће ова Нова Година богато дочекана са именима Кркобабића на уснама а неки пензионери вероватно имају њихове слике које целивају као иконе.

Драгану Палми

Да набави још неког мамуна за свој Зоо Врт. Бар мајмуна има около колико му душа иште. Било би пожељно да нађе некога који уме да свира Моцарта  на виолини. Тако би избегао да стално путује до Беча а Зоо Врт у Јагодини би сигурно постао светска атракција, ма… светско чудо!

Зорани Михајловић

Да Руси изграде Јужни Ток али да буде невидљив да не би Зока морала да објашњава својим западним газдама о каквим се то цевуљагама ради, зашто се постављају и да није тачно да ће да наруже природне лепоте Србије. Још ако смени Бајатовића то би вероватно била круна Зокине министарске каријере. Мада чисто сумњам да ће јој то успети, мали је жилав и отпоран а и садашња фотеља му сасвим одговара. Чак је већа од Зокине а рекао бих и прилично скупља.

Драгољубу Мићуновићу

Да се неко досети да му купи штапове и да га пошаље на пецање. Можда му се то допадне па и остане тамо.

Војиславу Коштуници

Да нам, напокон, растумачи појам “неутралности“ који је, изгледа, само њему јасан. Сви около припадају негде а само Србија “неутрална“. Можда да тркне до Путина да и њему објасни јер видим да руски амбасадор Чуркин такав појам уопште не разуме.

Николи Селаковићу

Да заврши до краја оно што никада није ни започео, тј. да му успе реконструкција, реорганизација министрства и целокупног правног система. Није ред  да Вучко хапси тајкуне, дилере дроге и остале народне непријатеље а да их судије пуштају и да им се извињавају због непримереног понашања полиције и Вучка. Још врате пасош Мишку  да би могао да се шврћне до Лондона а његов партијски шеф остане у чуду, бледог лица и запањеног погледа. Он се трудио да ухапси Мишка и гарантовао му дугогодишњу робију а Мишко у Лондону цепа виски и смешка се Николином шефу у брк.

Борису Тадићу

Да се врати на чело ДС и да дефинитивно жуте докосури до краја, али прво да се извини свим Србима а може и Хрватима. Поготову Хрватима да се извини зато што им се дуго није извињавао.

Tањи Мишчевић и Бранку Ружићу

Да нагаре црвени Ферари и целих 300 на сат, само да пазе како да савладају опасне кривине које их чекају на путу у милу им ЕУ. Може да се деси да наиђу на неки ексер па да после не буде куку леле и ко се за шта ухватио када слупају Ферари.

 Њ.С. Патријарху Иринеју

Да опере Папи ноге а Папа њему и не мора, јер се зна под чије би скуте Иринеј. Хвала Богу да сви Срби не мисле тако као и велики број свештенства па има све шансе да Срби остану православци.

Такође, желим му да пресели Пећку Патријаршију у Београд да не би ишао на Косово да служи литургију сам себи јер је сва прилика да ће се Срби иселити са Косова после задњих избора. То што је и Иринеј агитовао да Срби гласају на шиптарским изборима нема везе, али ће имати везе када се Срби иселе из шиптарске државе коју је он сам признао.

Србима са КиМ

Браћи са КиМ желим да остану и опстану на древној српској земљи, да живе у слози између себе, да не слушају оне које су их издали. Да ли ће издржати зависи и од нас у Србији, да помогнемо када треба, да будемо свесни да је наша колевка на Косову и да Срби без колевке и нису Срби.

Свим Србима Света желим сву срећу, здравља и да се мање делимо. Да будемо хомогени и сложни као народ.

САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА!