Америка

Марковић: Англо-америчка елита ради на разбијању јединства православних народа како би спријечила утицај Русије (ВИДЕО)


Америчка олигархија, тврди Ковачевић, стоји иза оба свјетска рата. „Та олигархија је провоцирала и финансирала Први свјетски рат, али и Други свјетски рат. Сам Хитлер је био повезан са неким круговима и лобистима.
Они имају моћ да контролишу цијели свијет. Послије Другог свјетског рата су створили државу националне безбједности, којој је једини циљ рат, отимање, глобална доминација“

***

Марковић: Англо-америчка елита ради на разбијању јединства православних народа како би спријечила утицај Русије (ВИДЕО)

петак, 27 децембар 2013.
Аутор:

SONY DSC

 

Америка ради на разбијању јединства православних народа, Срба и Црногораца, како би спријечила утицај Русије на Балкану, оцијенио је Саша Марковић.

Синоћ је у Књижари Матице српске промовисана књига „Манифест против империје“, аутора Саше Марковића. О књизи су говорили проф. др Дарко Танасковић, проф. др Филип Ковачевић и Саша Марковић – аутор.

Новинар Марко Милачић, који је био модератор вечери, казао је да књига „Манифест против империје“ говори о карактеру америчке империје, као и о историјским околностима које су довеле до англоамеричке доминације у свјетској политици.

SONY DSC

Aнгло-америчка елита стоји иза оба свјетска рата

Проф. др Филип Ковачевић казао је да књига „Манифест против империје“ на добар начин показује шта се догађа у свијету.

„Књига презентује и критикује мејнстрим. Западна цивилизација пропада зато што је окупирана од стране англо-америчке елите, лобија“, рекао Ковачевић.

Он je мишљења да  Америка никада није ни била демократија.

„Они који су се овоме супроставили изгубили су животе. Нико није смио зауставити олигархију“, рекао је Ковачевић, наводећи бројне америчке предсједнике који су изгубили животе, или се за неке тако сумња, у покушају да се супроставе владајућој олигархији.

manifest-promocija2

Америчка олигархија, тврди Ковачевић, стоји иза оба свјетска рата.

„Та олигархија је провоцирала и финансирала Први свјетски рат, али и Други свјетски рат. Сам Хитлер је био повезан са неким круговима и лобистима.
Они имају моћ да контролишу цијели свијет. Послије Другог свјетског рата су створили државу националне безбједности, којој је једини циљ рат, отимање, глобална доминација“, нагласио је он.

SONY DSC

Говорећи о начину на који би могао бити промијењен концепт америчке глобалне доминације, Ковачевић је указао успон земаља БРИКС-а, међу којима се истичу Русија, Кина, Индија и Бразил, које, како је истакао, све више „мрсе конце“ америчкој спољној политици.

Као могуће тачке отпора контролисаним мејнстрим медијима, Ковачевић је истакао алтернативне и прогресивне медије, активизам на друштвеним мрежама, и извјештавање путем блогова.

manifest-promocija7

Ко промаши Америку, промашио је све

Професор Дарко Танасковић казао је да је Америка у центру свјетских геополитичких дешавања, те је стога неопходно пажљиво анализирати њену улогу у свјетским збивањима. Додао је да су последња дешавања Сирији и Украјини указала на велики повратак Русије на глобалну свјетску сцену, те да се у скоријој будућности може очекивати и већа улога Кине .

,,У вријеме, показало се, наивног увјерења да је, после слома нацизма и фашизма, тврдокорно стаљинистичко једноумље последњи вид тоталитарног мишљења и дјеловања који заробљава и угрожава савременог човјека, Данило Киш је поручио да промашити стаљинизам значи промашити све. Неколико последњих деценија увјерава нас да би се Кишова мисао данас могла, и морала, основано парафра-зирати: Ко промаши Америку, промашио је све“, казао је Танасковић.

SONY DSC

Он је казао да „темељна, аналитички продорна и синтетички убедљива“ студија Саше Марковића „Манифест против империје“ пуним поготком погађа Америку.

„На основу опсежне и разноврсне литературе, теоријски поуздано, а методолошки доследно, аутор доиста исписује прави манифест против онога што је у нашој средини Драгош Калајић назвао ‘Америчко зло’. Истовремено, Марковићева студија није књига мржње према Америци и Американцима. Јер и ова, некад за цијели свет обећавајућа велика земља наде и њени анестетизовани грађани такође су жртве последњег у низу и досад свакако најперфиднијег вида империјалног тоталитаризма, алибијски заодјенутог у племените идеале демократије и људских права, а безочно спровођеног и наметаног масовном медијском манипулацијом, финасијском алхемијом глобалног домашаја, бездушним санкцијама и непрестаним ратовима“, истакао је он.

Према његовим ријечима, ова сугестивна дијагноза синдромске природе разорне глобализације на амерички начин долази у прави час.

„На злослутно метастазирање разорне глобализације на амерички начин почињу се законито јављати и перспективно дјелотворна системска антитијела којима свијет одбрамбено реагује. Уочавање те тенденције уводи Империју у искушење посезања за крајњим средствима, о чему је судбински важно посједовати јасну и објективну представу неоптерећену било каквом политичком или академском ‘коректношћу’, с истином као јединим мјерилом и путоказом закључивања“, казао је Танасковић.

manifest-promocija9

Америка не жели помирење Срба и Црногораца

Аутор Саша Марковић казао је да САД не желе помирење Срба и Црногораца, православних народа, како би био спријечен било какав утицај Русије.

„Америка је уништила Либерални савез, требало је наћи лажне копије Либералног савеза. Либерални савез је покушао помирити Србе и Црногорце, а то је оно што Америка не дозвољава, а прије свега не жели помирење та два православна народа да би био спријечен било какав утицај Русије“, нагласио је он.

Америка организовала напад на Свјетски трговински центар

Марковић тврди да је највећи отпор Америци унутар саме Америке, додавши да су зато амерички грађани „анестетизовани“.

„Америка покушава да ратовима сачува своју доминацију. 11. септембар је нови Перл Харбур. Нови рат који се води на новим основама. НАТО је кренуо у нову експанзију. Амерички народ не прихвата Америку као империјалну силу. Зато су амерички грађани „анестетизовани“, казао је он.

Према његовим ријечима, америчка олигархија је организатор наводног терористичког напада на „куле близнакиње“, јер им је био неопходан нови непријатељ како би спровели своје геополитичке планове и држали под контролом грађане САД-а.

„Америчка олигархија је организовала нападу на сопсствену државу како би увели закон који био укинуо сваку слободу која је америчким Уставом загарантована грађанима. Након терористичког напада, 2001. године озакоњена је класична полицијска држава, а то је право да се неко ухапси и без икаквих разлога држи затворен, а то ће бити тако све док предсједник не одговори супротно“, казао је он.

Англо-америчка елита, тврди Марковић, неће одустати своје доминације.

„Ја не видим да ће англо-америчка елита одустати од своје доминације. САД припремају јавност и савјетнике на вријеме да неће бити најјачи.
Империја која свима намеће демократске стандарде и себи додјељује улогу да буде њихов арбитар, суштински никада није била демократија, увијек је била олигархијског уређења са уском елитом која је вукла најважније политичке конце“, казао је Марковић.

SONY DSC

Успон Русије

Он је истакао да  Америка полако губи доминацију над одређеним дјеловима свијета, додавши да је то тренутно незаустављив процес.

„Она губи доминацију у средишту Евроазије, гдје видимо успон Русије и покушаје Њемачке да се отргне из америчког загрљаја који траје од II свјетског рата на овамо. То би сигурно и довело до приближавања Њемачке и Русије што је ноћна мора америчком вођству. Заокруживање контоле басена Медитерана говори о америчким геостратешким приоритетима. У том контексту требамо посматрати и наш геополитички простор који се налази под окупацијом империје“, закључио је Марковић.

1 reply »

  1. + Волео би књигу набавити али у одбрани Православља и то да буде на званичном писму Земље у којој живим , мислим на Србију… молим на Ћирилици. (без увреде ) ова ме не интересује .+

    Свиђа ми се