ДЕШАВА СЕ...

Вулин: Ефекте бриселског споразума видећете ове године (ко преживи – причаће…?)


Вулин: Ефекте бриселског споразума видећете ове године

Срби на окуп 27/12/2013.
Коментари редакције СРБског ФБРепортера наведени су у заградама и обележени другом бојом

БЕОГРАД – Министар задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да ће 2014. бити година политичке еманципације Срба на Косову у којој ће се видети стварни ефекти Бриселског споразума.

/Да видимо шта каже Википедија: Еманципација је ослобађање од положаја зависности и стицање слободе и самосталности појединца, друштвене групе или институције. Често се повезује са стицањем статусне и акционе независности етничке, расне, верске или полне групе у савременом друштву. У ширем контексту користи се и као синоним за напредак у идеолошким, политичким, социјалним и другим подручјима људског живота.

Значи након што их је свим силаама гурнуо у чељусти квазидржаве Косово, Вулин обећава Србима на КиМ да ће се ове године ослободити зависности (од кога) и стећи „слободу“ која само што није стигла… Кад боље погледамо, Вулин не лаже кад каже да ће стварни ефекти бриселског споразума бити видљиви ове године – не сумњамо да ће бити и те како видљиви и ПОГУБНИ за српски народ на КиМ!/

“То ће бити година у којој ће се разговори наставити, када ће заживети Заједница српских општина, нове локалне власти и у којој ће се видети какви су стварни ефекти Бриселског споразума”, казао је Вулин новинарима у Палати “Србија”.

Vulin deda mraz

/… наставља даље Вулин у стилу Деда Мраза… /

Према његовим речима, приоритет Канцеларије за Косово и Метохију је економски развој и политичка стабилизација.

“Наш приоритет је да постојећи капацитети у привреди буду поново стављени у функцију, већина фабрика већ постоји, али их треба обновити”, рекао је он.

“Све што произведе Косово и Метохија централна Србија може да откупи, а да не осети, а на тај начин запошљавате људе”, навео је Вулин и додао да је претходних месеци отворен погон у Звечану и да је 50 жена добило посао.

/Вулин се прави да „не зна“ да је на прелазима између КиМ и Србије успостављен прави режим царина и да шиптари на сваки могући начин ометају проток сировина и робе између КиМ и ц.Србије… хвали се погоном у коме је запошљено 50 жена и обећава брда и долине…/

Упитан о писању појединих медија да на инаугурационој седници локалне скупштине у Грачаници није било обележја Косова, а да је била истакнута застава Републике Србије, те је због тога процедура поништена, Вулин је рекао да није новост да ће Приштина радити на успоравању формирања заједнице српских општина. Вулин је казао да је сада то питање решено.

Новоизабрани градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић изјавио је раније данас да су он и одборници скупштине те општине и други пут потписали изјаве о преузимању дужности на захтев Министарства за локалну самоуправу Косова.

/само је  „случајно заборавио“ да каже на који начин је то питање решено – Зато преносимо коментар са ФБ странице Глас Косова и Метохије који то објашњава – „ДАНАС У ГРАЧАНИЦИ НОВИ КРАДОНАЧЕЛНИК БРАНИМИР СТОЈАНОВИЋ ИЗ ГИ СРПСКА, МОРАО ЈЕ ПОНОВО (ПО ДРУГИ ПУТ) ДА ПОТПИШЕ СВЕЧАНУ ЗАКЛЕТВУ, АЛИ ОВОГА ПУТА НА ДОКУМЕНТУ ТЕКСТА ЗАКЛЕТВЕ СТАЈАО ЈЕ И ГРБ ТЗВ. РЕПУБЛИКЕ КОСОВО. БРАНИМИР ЈЕ ТО ПОТПИСАО, ЈЕР МУ, ИЗГЛЕДА, ГРБ РЕПУБЛИКЕ КОСОВО НИЈЕ СМЕТАО, ПА СЕ ПИТАМО, ГДЕ ИМ ОДОШЕ ТЕ ПРИЧЕ ИЗ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ О СРБИЈИ И СРПСКОЈ!!!“/

1453499_586392934766477_399724318_n

шиптарска-заклетваТанјуг
Фото: Глас Косова и Метохије, Срби на окуп, фото-монтажа: СРБски ФБРепортер