АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Само за оне са јаким желудцем – Вулин: Од данас смо на Косову “легални”?


Градоначелници јужно од Ибра положили заклетве “Косову”. Вулин: Од данас смо на Косову “легални”?

СРБски ФБРепортер: Читање између редова
Коментари редакције СРБског ФБРепортера наведени су у заградама и обележени другом бојом
?????????????????????????

ГРАЧАНИЦА – У четири општине на Косову и Метохији јужно од Ибра са већинским српским становништвом данас су одржане конститутивне седнице скупштина општина на којима су новоизабрани градоначелници и одборници верификовали мандате и положили заклетве.

/… на којима је издајнички шљам, избачен на површину на силом наметнутим шиптарским изборима, обећао лојалност и заклео се на верност „неависном Косову“/

Конститутивне седнице скупштина општина одржане су у Грачаници, Ранилугу, Новом Брду и Штрпцу.

У Клокоту, како је Тањугу изјавио градоначелник ове општине Срећко Спасић, конститутивна седница није одржана због недостака кворума, јер нису дошли одборници Самостална либералне странке и три албанска одборника.

Конститутивној седници Скупштине општине Грачаница у Дому културе присуствовали су сви одборници, као и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин. “Ово је велики дан за Србију и све грађане јер су од данас градоначелници у српским општинама легални и легитимни представници Срба на Косову”, рекао је Вулин Танјугу.

/Јулин је превазишао сам себе – гола издаја је за њега велики дан за Србију. Можда би требало и да се слави као државни празник? За њега су „градоначелници“ „легални и легитимни“ јер су „изабрани“ на шиптарским квазиизборима које је расписала Јахјага! И још рече да те ситне душе представљају Србе на Косову – само не знамо где их то представљају, у чијим институцијама, и у чијем уставно-правном поретку!/

“Нови градоначелници у српским општинама су од данас легални представници Срба за Београд, за Приштину и за Брисел”, рекао је Вулин, поручујући Албанцима да са Србима треба да раде и граде заједничку будућност .

Вулин је рекао да ће одмах по конституисању и осталих скупштина приступити формирању Заједнице српских општина (ЗСО).

/На северу новоизабрани издајници још увек „балансирају“ са симболима на позивницама за конституисање шиптарских скупштина. Како би одржали причу о својој победи, о свом значају, о свом патриотизму, и како би оне малобројне своје присталице и даље држали у том уверењу, цифрају се ко „банатска млада“…. али када решење буде стигло из Брисела, оберучке ће га прихватити – и представљати се као до сада невиђене патриоте!/

Конститутивној седници Скупштине општине Грачаница присуствовали су сви градоначелници јужно од Ибра изузев градоначелника из Штрпца, као и заменик нелегалног премијера косовске владе Слободан Петровић.

У Партешу конститутивна седница биће одржана у четвртак, 26. децембра.

Танјуг

***

На захтев Владе Србије и молбу ЕУ одложене седнице СО на северу КиМ

kosovo-sever1

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Седнице скупштина општина Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић које су заказане за данас, како су саопштили градоначелници ових општина, биће одложене на захтев Владе Републике Србије и молбу Европске Уније.

/ ах… „на захтев Владе Републике Србије и молбу Европске Уније“ – како то лепо звучи кад се прочита на дневнику!  Вулин је овим потезом покупио кајмак обмањујући (да не кажемо спинујући) још једном српску јавност коју иначе власт намерно држи у мраку и којој се на кашичицу саопштава само оно што ће као укусан залогај да прогута! Обичан Србин који седи отворених уста поред телевизора, добија следећу информацију – Влада РСрбије држи под својом сигурном руком ситуацију на северу, све је у реду, садашња власт је спасилац (нешто као Робин Худ), ево чак и Европска Унија моли да се та седница одложи, толико су се уплашили од општина које ће Срби да формирају на северу! И Србија је неки фактор, бре… иако Дачић јуче рече супротно./

Спор око садржине позивница за свечану седницу на којој је требало да се потврде мандати и одборници потпишу свечану изјаву решаваће председник Владе Републике Србије Ивица Дачић са представницима Привремених институција самоуправе на Косову у Бриселу почетком 2014. године, стоји у саопштењу.
“На позив за седницу Скупштине општине уредно су се одазвали сви албански одборници и зато нас изненађује претња Приштине да неће признати легалност одржаних скупштина. Сада је потпуно јасно да Приштини не одговара Бриселски споразум, да Влада Републике Србије није признала једностране одлуке Приштине и да се албански званицници плаше формирања Заједнице српских општина,”- наводи се у саопштењу.

/… Црно је бело, бело је црно! У ствари – на позивницама на северу КиМ нису била обележја „државе Косово“ која по правилима те државе (на чијим изборима су и изабрани поменути „представници“ (!)) морају бити на сваком документу… то је бре „озбиљна држава“ која неће да дозволи да се тамо неки Срби цифрају и одбијају послушност на коју им се Дачић заклео Бриселским споразумом. И – уместо да сви медији у овоме виде фијаско целе ове ујдурме око шиптарских локалних избора на којима је Вулин обећавао брда и долине а сад не може ни седницу да одржи без одобрења Приштине, Вулин и господа „градоначелници“ су завртели супротну причу и оно што је њихов пораз проглашавају за победу… /

Све дужности које припадају локалним скупштинама и градоначелницима поменутих општина обављаћемо у складу са законом јер нас на то обавезују наши грађани који су нам указали поверење и истовремено упозоравамо међународну заједницу и Приштину да нећемо прихватити ниједну одлуку која се тиче наших општина а која у међувремену буде донета без наше сагласности, истичу градоначелници са севера Косова.

/…у складу са којим законом? Зашто не доврше реченицу до краја – „Све дужности које припадају локалним скупштинама и градоначелницима поменутих општина обављаћемо у складу са законом ДРЖАВЕ КОСОВА“!
… о поверењу грађана боље да и не причамо – свима је познато да је поред невиђеног притиска, присуства дугих цеви, претњи и уцена, на „изборе“ изашао скоро занемарљив број Срба са севера, али то не смета овим човеколиким бићима без части и образа да ову лаж износе као истину у коју су ваљда и сами поверовали/

“Ми, легитимни и легални представници наших грађана наставићемо да дајемо пуну подршку Влади Републике Србије да у целости спроведе Бриселски споразум и формира Заједницу српских општина која очигледно представља велику опасност по сепаратистичке тежње Албанаца на Косову и Метохији,”- стоји на крају саопштења градоначелника Лепосавића, Северне Митровице, Звечана и Зубиног Потока.

/… овај део је зааиста само за оне са најјачим желудцем који су издржали читање до краја/

Танјуг