АКТУЕЛНО

Сви српски непријатељи на једном месту, на шиптарској изложби у Београду (фото/видео)


Сви српски непријатељи на једном месту, на шиптарској изложби у Београду (фото/видео)

***
КОМЕНТАР –  ФБР уредник Биљана Диковић:

Да ли уопште можете да замислите изложбу У
ЦЕНТРУ ПРИШТИНЕ са темом: „ШИПТАРСКИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА НА ТЕРИТОРИЈИ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ОД 1912. ДО ДАНАС – ЗЛОЧИНЦИ СУ ЈОШ НА СЛОБОДИ“ којој на отварању ПРИСУСТВУЈЕ у својству тзв. председника владе косове ХАШИМ ТАЧИ, његов први човек РАМУШ ХАРАДИНАЈ, а да МЕСТО ДОГАЂАЈА ОБЕЗБЕЂУЈЕ КПС и РОСУ?
НАРАВНО да НЕ МОЖЕТЕ, ТО ЈЕ НЕЗАМИСЛИВО И ШИПТАРИМА НЕНОРМАЛНО И НЕИЗВОДЉИВО.
СРБСКА ЖРТВА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ ЈЕ НЕМЕРЉИВА, БОЛНА И ДУБОКО У СВЕСТИ ОВОГ НАРОДА. КО ЈЕ ДОЗВОЛИО ОВУ СРАМНУ ИЗЛОЖБУ И ОВАКО ИСКОРИСТИО ПОЛИЦИЈУ ДА ОБЕЗБЕЂУЈЕ ДОГАЂАЈ ТАЈ НЕ МИСЛИ ОВОМ НАРОДУ ДОБРО, СИГУРНО… СЕЦЕСИОНИСТИ, ТЕРОРИСТИ И СЕПАРАТИСТИ, УБИЦЕ И ТРГОВЦИ ОРГАНИМА САДА СУ ОД ОВОГ НЕСРЕЋНОГ ДАЧИЋА „ДОБИЛИ НОБЕЛА“… ВЕЋИ ИМ НЕ ТРЕБА… У ЧИЈЕ ИМЕ ИВИЦЕ ДАЧИЋУ?
НЕПОШТОВАЊЕ СРБСКИХ ЖРТАВА СТРАДАЛИХ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, 
ДИРЕКТАН ЈЕ ШАМАР ПОРОДИЦАМА СТРАДАЛИХ, ОНИМА КОЈИ ЈОШ УВЕК ТРАГАЈУ ЗА СВОЈИМ БЛИЖЊИМА. ПИТАМО СЕ КО ТО РАДИ НА ПРЕТВАРАЊУ НАЈВЕЋЕ ЖРТВЕ У ИСТОРИЈИ – СРБЕ – У ЗЛОЧИНЦА? КО ОРГАНИЗУЈЕ И У ЧИЈЕ ИМЕ, У ИМЕ ЧЕГА, ИЗЛОЖБЕ О ШИПТАРСКИМ ЖРТВАМА, А У ИСТО ВРЕМЕ СЕ САКРИВАЈУ И УНИШТАВАЈУ ДОКАЗИ О СТРАДАЊУ СРБА? КО САКРИВА ДОКАЗЕ О ЗЛОЧИНИМА У НДХ, ЛОГОРИМА, ЈАМАМА…

СТРАШНО ЈЕ то што се СВАКО СТРАДАЊЕ СРБА УМАЊУЈЕ, БРИШЕ У ИЗЈАВАМА И РАДЊАМА ПРЕДСТАВНИКА ВЛАСТИ… ИСТИНА О СТРАДАЊУ ЈЕ ВЕОМА ВАЖНО НАЦИОНАЛНО ПИТАЊЕ У СРБА, А оваквим ИЗЛОЖБАМА, ФИЛМОВИМА, ИСТОРИЈСКИМ ЋУТАЊЕМ ИСТОРИЧАРА СКОРО ПА ВЕК ТА ИСТИНА СЕ МЕЊА НА ШТЕТУ ЖРТВЕ, НАРОДА, СРБА… ТАЧНО ЈЕ ДА СУ ПОГИНУЛИ МНОГИ ДИВНИ ЉУДИ, РОДОЉУБИ, и они у униформи ПОЛИЦИЈЕ И ВОЈСКЕ и они БЕЗ УНИФОРМЕ, НИ КРИВИ НИ ДУЖНИ.. И сада, када неко треба да води рачуна о томе да се бар не дозволи ВРЕЂАЊЕ ЖРТАВА И ЊИХОВИХ НАЈБЛИЖИХ оваквим и сличним догађајима, ОНИ РАДЕ СУПРОТНО, А ТИМЕ БРИШУ ЖРТВУ СВОГ НАРОДА, НАРОДА ОД КОГА СУ ИЗАБРАНИ ДА БРАНЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ, ИНТЕРЕСЕ СРБА И СРБИЈЕ, И ТО ЈЕ СВАКАКО ВЕЋ ПРОТИВУСТАВНО ДЕЛОВАЊЕ ТАКВИХ ЉУДИ У САУЧЕСНИШТВУ СА ОНИМ КО ЈЕ АУТОР ДОГАЂАЈА…

И КАДА НЕКО ДИГНЕ ГЛАС ПРОТИВ ТАКВОГ ПОНАШАЊА, КО ВИДИ ШТА СЕ ДОГАЂА (КАД ВЛАСТ ВЕЋ О ТОМЕ НЕ ВОДИ РАЧУНА УОПШТЕ), ОНИ ГА ПОЗИВАЈУ НА „ИНФОРМАТИВНИ РАЗГОВОР“, КАО ШТО СУ ДАНАС ПОЗИВАЛИ ПРЕДСТАВНИКЕ РОДОЉУБИВИХ ПОКРЕТА СРПСКИ ЗАВЕТНИЦИ, СНП НАШИ И СРБСКИ ОБРАЗ.

Младен Позив

(Младен Обрадовић СРБСКИ ОБРАЗ: „Држали су ме до 19:00 у полицији само да не бих могао да одем на погану изложбу! фото: позив)

Ово је очигледан пример да у СРБИЈИ СЛОБОДА ГОВОРА И МИШЉЕЊА НЕ ПОСТОЈИ И БОЈИМО СЕ ДА ЋЕ у будућности БИТИ И РЕПРЕСИВНИЈЕ РЕАКЦИЈЕ…већ спремно сваку реч РОДОЉУБЉА ПРОГЛАШАВАЈУ „ДЕСНИЧАРСКИМ ФАШИЗМОМ“… ОВО ЈЕ ПРАВИ МЕДИЈСКИ И КУЛТУРНИ РАТ ПРОТИВ СРБСКОГ НАРОДА, КО ТО НЕ ВИДИ ВЕЋ ЈЕ ПОД ДУБОКОМ АНЕСТЕЗИЈОМ НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА И СПАСА МУ НЕМА…

фото: Милица Ђурђевић

фото са ПРОТЕСТА РОДОЉУБА: Милица Ђурђевић

***

Срби на окуп 18/12/2013

Изложба “Богујевци – визуелна историја, омаж свим породицама и жртвама рата” отворена је у 18 сати у Културном центру Београда.

Пред почетак изложбе која представља „уметнички пројекат Албанаца Фатоса, Јехоне и Саранде Богујевци који су као деца преживели масакр у Подујеву“, окупило се више од 100 грађана у знак бојкота, а испред Културног центра стајало је мноштво припадника полиције, жандармерије и јединица за специјалне операције.

Отварању изложбе присуствовали су премијер Србије Ивица Дачић, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић и драматуршкиња Биљана Србљановић.

– Ова изложба би требало да буде у свим градовима бивше Југославије јер носи поуку. Изјављујем саучешће овим младим људима и желим да кажем да сви злочинци треба да одговарају за оно што су урадили, да буду осуђени, а неки већ јесу – рекао је Дачић.

Окупљенима се обратио и Чедомир Јовановић речима да је Дачићево присуство од великог значаја.

– Присуство премијера показује у ком смеру иде Србија, али она мора још многе ствари да промени како би био неки напредак – рекао је лидер ЛДП-а.

Нешто пре 18 сати испред Културног центра окупило се више од 100 суграђана, углавном присталица родољубивих покрета, али су нешто након 19 сати почели да се разилазе.

Како је “Блиц” сазнао са лица места, окупљени су узвикивали “Живео Вучић”, “Живела велика Албанија” добацујући како “Дачићеви људи могу да уђу на изложбу, а они не”.

Након скандирања, “протестанти” су уздигли три прста и почели да певају химну “Боже правде” док је полиција покушавала да их удаљи од улаза.

Окупљени су тврдили да иза њих не стоји никакав покрет већ да су обични грађани који не дозвољавају да се Срби понижавају. У рукама многих од њих биле су фотографије српских жртава које су „делили у круг стављајући их испред полиције“, али и беле папире на којима пише “ово су мучки убијени Срби чији џелати слободно шетају српском земљом”.

Пред отварање изложбе, полицијске снаге биле су распоређене у и испред Културног центра Београда, и дуж Кнез Михаилове улице.

Како је јавио репортер “Блица”, на изложбу су могли да уђу само они који су на списку, полиција и редари су легитимисали на улазу, а неколико старијих грађана редарима су добацили да се склоне са улаза и питали зашто „њих неће да их пусте унутра“.

Из Културног центра Београда, који је организатор ове изложбе, најавили су „јаче полицијско обезбеђење“, и медијима изјавили да се надају да ће све проћи без инцидената…

Према мишљењу историчара Милоша Ковића овај догађај је провокација, и с обзиром на терор над Србима на Косову и Метохији, према његовим речима, овакве изложбе треба да се услове организовањем изложби о страдању нашег народа.

– Треба представити страдања од 1999. до данас, да не кажем од 1878, или из 1912, или изложбе о прогону Срба са Косова у Југославији. Такав догађај требало би организовати не само у Приштини, него и у Тирани која је данас центар Албанаца са Косова. Нисам сигуран да је то могуће – рекао је историчар Ковић.

Полиција је вечерас, уочи отварања изложбе „удаљила педесетак“ припадника родољубивих покрета и организација који су протестовали. Окупљене су са степеница испред Културног центра Београда опколили полицајци са опремом за разбијање демонстрације и, без употребе силе, једноставно их померили ка некадашњем ресторану ”Руски цар”.
Осим повика “Издаја, издаја” и “Косово је Србија”, током удаљавања те групе није било других инцидената.

На изложби су приказани „видео снимци живота обичне албанске породице на Косову у тренуцима пре него што је њених осморо чланова било убијено, дневна соба у којој су живели, фотографије и предмети који им значе. 28. марта 1999. године у Подујеву припадници Шкорпиона убили су четрнаест чланова две породице, међу њима и двогодишње дете. Петоро тешко повређене деце је преживело, међу њима и Саранда, Јехона и Фатос. Данас су у Београду, спремни да отворено разговарају“.
“Кроз све ово покушавамо да покажемо како је рат утицао на нашу породицу”, рекао је раније за Б92 Фатос Богујевци.

Питање које се отвара је да ли би Срби могли да у Приштини организују изложбу о убиству дечака на Бистрици у Гораждевцу, о масакру српских жетелаца у Старом Грацком или масакру српске деце у кафићу „Панда” у Пећи.

– Овај догађај је провокација. С обзиром на околности и терор над Србима на КиМ овакве изложбе треба да се услове организовањем изложби о страдању нашег народа. Треба представити страдања од 1999. до данас, да не кажем од 1878, или из 1912, или изложбе о прогону Срба са Косова у Југославији. Такав догађај требало би организовати не само у Приштини, него и у Тирани која је данас центар Албанаца са Косова. Нисам сигуран да је то могуће – рекао је историчар Милош Ковић.

ПОСРБЉЕНО, извори: Ало/НСПМ-Б92/Танјуг/ФБР

***

У Београду ванредно стање због шиптарске изложбе. Најављено и присуство премијера Дачића

Срби на окуп 18/12/2013 у 17:45 часова /

Према најавама, изложби ће присуствовати и премијер Србије Ивица Дачић. На изложби ће бити приказани видео снимци живота обичне албанске породице на Косову пре него што ће њених осморо чланова бити убијено

БЕОГРАД – Велики броји припадникка Министарства унутрашњих послова (МУП) налазе се у центру Београда, због најављеног упада десничара на изложбу Богујевци/Визуелна историја рата која се отвара у Културном центру Београда у 18 сати. Док је изложба, која се бави злочином који су 1999. починили припадници “Шкорпиона” над члановима породице Богујевци, за једне позив на разговор, за друге је провокација. Десничарске организације најавиле су упад у просторије КЦБ у Кнез Михаиловој.

policija-srbije-specijalci

Према најавама, изложби ће присуствовати и премијер Србије Ивица Дачић.

ФоНет/Б92

***

Шиптарску провокацију-изложбу где се џелати крвавих руку до рамена преко саме изложбе производе у јадне мале и сироте жртве. Ниједна невина жртва није била предмет протеста. Срби су народ који се не радује и не ликује злоделу појединца било које вере и нације, али овој провокацији требало је  рећи НЕ.  Мало оних који су дошли на протест је главно обележје догађаја. Нажалост, Срби су највеће жртве којима нема ко да направи изложбу. Још једна победа свенесрпских снага, домаћих и страних!

Погледајте видео (http://youtu.be/tUpP72m0KNg)

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

7 replies »

 1. Treba da se stide ovi nesposobni i sto su odgovorni za sve ovo sto nam se desava.Ne treba da vode drzavu ovakvi uzorci jer ponizavaju Srbstvo u celini i gzae ono sto su nasi dedovi i pradedovi cuvali.Sramotite se

  Свиђа ми се

 2. Стално сам тврдила да ћемо опет ратовати. Гомила се мржња у народу притајена.Ми смо као народ изгубили цара на Косову и од тада до дана данашњег немамо вођу.И у мени гори због ових изрода. Они немају ни стида ни срама осим жеље за моћи и за материјалним благом.Није решење сипати отров овако као ми преко Нета.Хајде да урадимо нешто конкретно, хајде да се сви удружимо који исто мислимо да изаберемо најбоље и да бар пружимо отпор шљаму.Више немамо шта да изгубимо сем живота, а у држави којом они руководе није срећа бити жив.

  Свиђа ми се

 3. I svi lepo diskutujemo na fb, a niko da se pokrene i pocne PROTESTE!!!! A i ta policija – koji su to Srbi? I oni bi mogli odbijanjem poslusnosti da pokazu da su ljudi, da su pripadnici nase nacije! Ne, mi drzavu nemamo. Imamo izdajnicku vlast, koja ce neslavno okoncati – jer ova veleizdaja se debelo placa.

  Свиђа ми се

 4. Докле ћемо да трпимо ово као народ!! ДОКЛЕ!?! Ево у највеће се данас хвалио тачић са осталим хвалисавцима из такозване „специјалне“ јединице САЈ, како су много јаки(НАСЕРЕМ СЕ НА ВАШУ „СНАГУ“ ПРИПАДНИЦИ САЈ-а),продали сте, понављам поново ПРОДАЛИ СТЕ СВЕ!!! Полицајце,војнике,лекаре,ватрогасце, цивиле и целу Србију која је крварила више пута, био је у праву генерал Живојин Мишић(ХЕРОЈ,а не као ВИ пизде продане из данашњег МУП-а и ВС)када је говорио: „Да ли су умирали најбољи, да би данас владали најгори“. Ето шта браните, најгори шљам и цркотине комуњарске безбожничке, за пар бедних хиљаду динара(надам се да ћете се лепо „најести“ тих неколико хиљаде динара), док су Ваши другови оставили кости доле на Косову. Пљунули сте у лице свима онима који су изгубили да би Србија сутра прогледала и била ослобођена, гурате народ назад по наређење зарад неког „мира“, тај ВАШ „мир“ има једног дана да Вам изађе на нос!!

  Свиђа ми се

  • Sve ste lepo rekli, Milose, osim sto „komunjare“ sa ovim svinjarijama nemaju nikakve veze.
   Zasto prozivate ljude kojih davno nema? Valjda je to postala (ruzna) praksa da oni budu dezurni krivci za sve! Ako mislite na dacica, mozete mu prilepiti sve etikete, ali komunjara on nikada nije bio niti ce kad biti. Pa oni su male bebe za ovog monstruma kome je jedino VLAST vazna!!! Zato i gazi preko leseva svih na Kosovu stradalih. Rekoste i sami, jednog dana (nadam se ubrzo) ce im sve „izaci na nos“. Tuzno, da tuznije biti ne moze.

   Свиђа ми се

 5. Ovo je neverovatno ,sramno i ponizavajuce za ceo srpski narod.Ovo su
  strasne provokacije koje vlada koju je narod birao svakodnevno priredjuje
  svome narodu.Ono sto sam vise puta rekla ,pocinje polako da bude istina
  Dolazi vreme kada mi Srbi u sopstvenoj drzavi necemo smeti da pisnemo ni
  protiv siptara ni ostalih srbomrzaca da ih sada ne nabrajam.Kakva
  ponizenja.Dali mi uopste imamo vise svoju drzavu,

  Свиђа ми се