АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Овај напад новог Вермахта на Украјину осуђен је на пораз као и онај Хитлеров пред Москвом и Стаљинградом


Доброћудни и слабије упућени у велике игре геостратегије чуде се како је могуће да Кафкијанци у Бриселу стално подижу лествицу за улазак у ЕУ онима који богораде, клече и коцкају се националним суверенитетом за чланство у ЕУ, а негде бива да Брисел цвили, моли па и прети чудацима који неће да уђу. О Србији и Украјини је реч.

***

Два плус два

16. 12. 2013.
Пише: Дејан ЛУКИЋ, Вести

dejannamostu
Крупна се игра заиграла око Украјине, улог је много скупљи од саме Украјине и сваке аналогије са Балканом и Србијицом на њему. Има их који већ говоре о Другом светском хладном рату.

А Јанукович у Кијеву сео и израчунао, сабрао човек два и два, изашла му – Русија, па зауставио срљање у Споразум о придруживању ЕУ.

Украјина је пред банкротом, требаће јој најмање 160 милијарди евра у следећој декади да би избегла крах. ЕУ сиромаши, нема тих пара, милијарде је већ спискала на Грчку, Ирску, Португал, Шпанију … како би одржала илузију о најбољем од свих светова, од Платонове државе до данас. ЕУ нема тих пара да „шљиве зачепе где су тикве прошле“. ЕУ има шарену лажу, врбов клин такозваних приступних фондова – капљу у мору украјинске невоље.

За разлику од залутале Тројке на Балкану где шарена лажа нема алтернативу, у Кијеву су хладном главом израчунали да је алтернатива шареној лажи Царинска Унија (Русија, Белорусија, Казахстан) где има све више пара и све више енергије без које би се Украјина смрзла већ ове зиме, а и сама ЕУ за коју следећу зиму.

И Америка, са својим ЕУ јуришним одредом у Европи, показује знаке благе панике. Америчком империјализму и ЕУ крипто-фашизму не иду више ствари од руке, како је планирано у Пројекту „Америчког столећа“ – довођење НАТО фашизма у Подмосковље.

Русија је на време спречила агресију Империје на Сирију која је била испланирана да буде пут за избацивање Ирана-виа Ирак-као реметилачког фактора у прилазу Империје јужним, енергијом богатим, фланковима Русије…

Русија је, фактички, ставила вето на толико форсирано чланство Грузије у НАТО пакту. Турска је морала да подавије реп и одустане од субверзија, за рачун НАТО – чија је чланица – на јужним, муслиманским просторима Закавказја.

На амерички неуротични вапај да јој изручи Сноудена, Москва је рекла „отрешитељноје њет“… И ево сада Украјине планиране да буде нова варијанта „СС вафен „дивизија у походу Империје на Русију са европске стране, а у гломазном пројекту у коме се ломи и сама будућност болешљиве ЕУ, економски изнемогле Украјине и све јаче Русије.

Ово сада у Кијеву је само лажна, монтирана слика истине о стварној игри око Русије, опсена простоте за необавештени свет на Западу. Украјина је подељена на западни, католичко-унијатски и источни, руски део. Анкете показују да је већина Украјинаца – од тога апсолутна већина на истоку земље – за Русију; чак и када се не би грејали на руском гасу. Ови што вриште на улицама Кијева јесу мала мањина Украјине. Ово су демонстрације – стижу долари – за антируску, за евроатлантску, католичку и унијатску, мањинску Украјину.

Зато Европска унија шаље, дипломатски непристојно, арогантне бриселске службенике да на улицама Кијева подбадају гомилу и зато вришти на Јануковича који се дрзнуо да величанственој ЕУ каже, макар и условно „њет“.

ЕУ у којој Немачка игра улогу новог фирера, одиграла је на погрешну карту мањинске Украјине и показала да суштински понавља Хитлерово „Дранг нах Остен“ (продор на Исток), само другим средствима, у другим временима. Хитлер је успео да са панцер дивизијама стиге до пред Москву, ЕУ неонацизам нема панцере, али има их Путин.

Овај напад новог Вермахта на Украјину осуђен је на пораз као и онај Хитлеров пред Москвом и Стаљинградом. А што се тиче Јануковича, иако му срце није срасло са Москвом, бар је, доносећи одлуку, знао да два и два у збиру дају Русију. Само негде другде, у конфузним главама – да их не помињемо – два и два не мора да буду четири, него како Кети Ештон каже.

2 replies »

  1. Potpuno se slazem sa vasim dopisom!!! Naravno nasi lazni prijatelji na zapad dali su Termin za pregovore sa EU-Srbija, samo sto su se uplasili da i srpski narod krene prema Nasoj Rusiji.
    Verujem da ce nam nasi neprijatelji ptavljati jos mnogo sramnih uslova. Poz Svetislav

    Свиђа ми се