ДЕШАВА СЕ...

Локални избори РСрбије на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу


Локални избори РСрбије на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу

Локални избори у београдској општини Вождовац, у Оџацима и Костолцу одржавају се данас и на њима право гласа има нешто мање од 200.000 грађана. У два града и једној београдској општини грађани данас да бирају локалну власт.

15. 12. 2013. ВЕСТИ, агенције

izbori_620x0

14:02 Костолац: До 13 сати гласало 26 одсто бирача

На локалним изборима у Костолцу до 13 сати гласало је 3.015 грађана, односно 26,05 одсто од укупног броја бирача, изјавио јеагенцији Бета председник изборне комисије у том граду Милојко Лалић. Лалић је рекао да је то уобичајен оџив у тој општини и изразио уверење да ће до краја дана оџив бити изнад 50 одсто.

13:25 ФБ Zoran Krasić:
Поштовани грађани Вождовца, Оџака и Костолца, ако Војиславу није тешко да робија 11 година у Хагу, немојте ни вама да буде тешко да изађете из својих кућа, одете до свог бирачког места и свој глас дате јединој патриотској опцији, кандидатима са листе Српска радикална странка – др Војислав Шешељ. Хвала.

шешељ избори

АЈМО РАДИКАЛИ!!!

13.25Костолац: До 13 сати изашло је 26,05 одсто уписаних бирача, речено је у Општинској изборној комисији.

13:13 Оџаци: Туча на два бирачка места
На бирачким местима у месним заједницама Бачки Грачац и Богојево у општини Оџаци интервенисала је полиција, јер је дошло до туче, речено је агенцији Бета у сомборској полицији.

tuca vesti13.00 Оџаци: Туча на бирачком месту у Богојеву. Полиција интервенисала.

12.40 – Вождовац: До 12 сати изашло осам одсто уписаних бирача. Председник Општинске изборне комисије Зоран Лукић каже да је мала излазност последица ледене кише.

12.25Због туче прекинуто гласање на сат времена на бирачким местима бр. 4 и 5 у Бачком Грачацу. Појачано присуство полиције.

12: 20 Милица Ђурђевић

избори Заветници

12:05 У Оџацима до 11 сати изашло око 20 одсто бирача На изборима има уочених ситнијих неправилности, али још увек не можемо рећи поуздано о чему је реч, казали су у ОИК-у. 11.46 Оџаци:  До 11 сати изашло 20,4 одсто бирача, речено у Општинској изборној комисији.

11.25 Костолац:  До 11 часова изашло 1.881 грађана, што је 16 одсто уписаних бирача, каже председник Општинске изборне комисије Милојко Лалић.

10:25 Вождовац:  У прва три сата мала излазност Прва три сата гласања на локалним изборима на општини Вождовц обележила је мала изласност, рекао је данас за агенцију Бета председник изборне комисије Зоран Лукић. Он је навео да су Београђани који живе у подавласким насељима – Рипњу, Јајинцима и Зуцама, имали проблема да изађу на биралишта због поледице на путу. „Алармиране су зимске службе Београд пута, посута је со, и сада грађани могу да гласају,“ поручио је Лукић. Он је рекао да ће прецизније податке излазности имати у 14 и 17 часова, а да се први прелиминарни резултати избора могу очекивати око 22 часа.

10.15 Вождовац: До 10 сати изашло 3,6 одсто упистаних бирача, каже председник изборне комисије Зоран Лукић.

07.00 – Отворена су бирачка места за гласање на локалним изборима на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу.

*** Вождовчани ће бирати 56 одборника између кандидата са 13 изборних листа, житељи Костолца 21 одборника са седам листа, а Оџака 27 представника локланог парламета који се налазе на 10 листа. Бирачко право на Вождовцу имаће нешто мање од 157.000 грађана у Костолцу око 11.500, а у Оџацима око 27.000. Сви они ће моћи да гласају од седам до 20 сати. На 86 бирачких места моћи ће да гласају за кандидате Српске напредне странке (СНС) ,“1389″, Демократске странке Србије (ДСС), Нове странке, Социјалдемократске партија Србије (СДП), Либерално демократске партије, (ЛДП), Српске радикалне странке (СРС), Београдске иницијативе, Двери, Уједињених региона (УРС), Коалиције око Социјалистичке партије Србије (СПС) и Деморактске странке (ДС). Европска демократија и Ниједан од понудених одговора, такође ће бити опција за коју ће Вождовчани моћи да се одлуче. У Костолцу ће се гласати на 11 бирачких места седам у граду и четири у селима Кленовник, Петка, Острово и Стари Костолац. Гласаће за ДС, УРС, Иницијативе за промене, СНС, ЛДП, СРС и коалицију око СПС-ПУПС-ЈС. За житеље Оџака биће отоворено 31 изборно место, седам у Оџацима, а остала у Српском Милетићу, Бероњама, Бачком Грачацу, Богојеву, Каравукову, Раткову, Бачком Брестовцу и Лалићу. Моћи ће да се определе између СПС, ДС, Савеза војвођанских Мађара, коалиције око СНС, СДС, СРС, УРС, Патриотског блока – ДСС и Двери, ЛДП-а и Групе грађана Задружни блок.