ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Драган Станојевић: у Кијеву изгледа – затишје пред буру


stanojevic250
Станојевић Драган, Кијев, Украјина
9.12.2013.

У току је чишћење Кијева, од снега и не само… Централни део града, зграде око администрације Председника и Владе су већ очишћене, наравно од снега и не само… Остао је само мајдан неочишћен…

Пре неколико сати су специјалци посетили централни офис Тимошенко, имао сам прилику да кроз прозор пратим „неочекивану посету“, брзо и ефикасно…

Kijev-Ukrajina2
Председник Јанукович ће се састати за округлим столом са свим претходним председницима.
Треба имати у виду да су они сви „заинтересована“ лица и по теорији Дејана Лучића представљају једну интересну групу…

Зет Кучме, представник те одређене „групе“, је власник највећих фабрика за производњу цеви, Русија му је увела квоте за увоз…
Јушченкова жена је секретар Мадлен Олбрајт…
Кравчук је познат по Русофобском деловању…

Све мој до мојега… мислим председници (пошто се налазим у Украјини). А изгледа да нису само овде мој… до мојега.., а сутра стиже из Европе још мојих… до мојега… настави ће се….

***

Данас је у Кијеву изгледа затишје пред буру.
Почео је велики снег, појавило се полицијско и специјално обезбеђење, које одсеца полако митингаше око владиних зграда.

Опозиционери дају сензационалне изјаве, наводно су Руски специјалци стигли у Кијев који су немилосрдни и који имају задатак да растуре демонстрације! Ништа ново нема у томе да овдашњи медији у сваком свом проблему траже Руски траг.

Управо сада иду некакве турбуленције по раду, сви се боје провокација и питање је ко ће је први направити. Али за сутра се најављује долазак Европских комесара! Што значи да данас ипак неће бити неких акција, јер не би имао ко да дочека „госте“.

Видео снимак протеста од 6.12.2013.

2 replies »

  1. Ма какве руске јединице,има Украјину од 50 000 000 лјуди ко да брани,али се протура да су Руси,да би могли да се умешају Јенкији,Немци,Британци…….!!!..

    Свиђа ми се

  2. Ljudi ja znam da policiju niko ne voli,al ovi ga preterase pa ga rasturise.U Americi i svetu bi ih polupali i poubijali ko zeceve kad bi prvog dodirnuli ,a kamoli gadjali kamenim kockama i prskali suzavcima.Ovoliki prag tolerancije nisam video nigde u svetu da postoji.

    Свиђа ми се