Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић: Велимир Абрамовић о свету, Србији, Николи Тесли, тајним друштвима и философији Новог поретка (2)


Биљана Ђоровић: Велимир Абрамовић о свету, Србији, Николи Тесли, тајним друштвима и философији Новог поретка (2)

Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера, пред вама је разговор који је 2011. године урадила новинар Биљана Ђоровић са Велимиром Абрамовићем.
Професор др Велимир Абрамовић  рођен је 1952. у Београду, Србија. Објавио је 1967. збирку песама “Емсеп”, издавач “Нолит”, Београд; 1981 збирка песама “Мале песме”, издавач “Спектар”, Загреб; 1985. Докторска дисертација: “Проблем непрекидности у природној философији Лајбница и Бошковића”, Универзитет Кирил и Методиј, Скопје; 1989. је  професор “Теорије филма” на Универзитету уметности у Београду; 1990. професор “Концепције Времена, Простора и Материје у философији и природним наукама” у Центру за мултидисциплинарне студије Универзитета Београд. Године 1992. оснива и главни уредник је научно-философског часописа “Теслиана”; 2001. оснивач приватне философске школе “Институт за Науку о Времену” у Барајеву, Србија; 2003. уредник је научног и философског часописа Делпхис, Москва; 2004. постаје стални члан Руског Интердисциплинарног Темпоролошког Семинара, Државни универзитет Ломоносов, Москва. Од  2004. до 2007. је  декан факултета “Академија уметности” у Београду. Године 2009. објавио је Монографију о Николи Тесли “Светлост која се никада не гаси” у издању Православне речи из Новог Сада.
У оквиру руског Интердисциплинарног темпоролошког Семинара, који обухвата заједнички рад 17 катедри на Ломоносову и бави се природом времена у најразличитијим аспектима, октобра месеца 2011. године професор Велимир Абрамовић одржао је предавање на тему „Објашњење математичке методе и побијање физичких закључака Ајнштајнове електродинамике тела у кретању“, популарно назване Специјална Теорија релативности. Ово је већ друго Абрамовићево предавање на Ломоносову. Прво је одржано 2003, такође у октобру, под насловом „Увод у онологију времена“. То је  уједно било и прво предавање на Ломоносову икада одржано на српском језику, уз превод.

Разговор никако не пласирамо као промоцију било чега, већ сматрамо да је веома важан због тога што даје неке нашој јавности непознате информације о Србији, новом времену које се већ увелико догађа у свету, у свим областима… Поставићемо га у форми фељтона у неколико делова а да бисте га лакше читали и разумели информације које даје…

ПОВЕЗАНО:

12.12.2013. Разговарала: Биљана Ђоровић, за ФБР приредила Биљана Диковић

Velja

Професор др Велимир Абрамовић


6. Зашто Космос дозвољава да велики људи, као на пример, наш Никола Тесла, живе тако кратко?

Реч је о космолошком закону који делује независно од људи. Хоризонтални морал је релативан, њега смо ми измислили на основу сопствених осећања, добро–лоше, пријатно–непријатно, потребно-непотребно. Космички морал је имперсоналан и вертикално устројен. Физички посматрано, добро је апсолутно непокретно и бесконачно, или јасније,апсолутно добро је континуум у коме нема никакве промене, а апсолутно зло је свако кретање, јер нема промене које је искључиво за свакога на свету добра. Хришћанска подједнако као и комунистичка идеја била је примена људског морала на космос и све је то завршило у насиљу, корупцији и хипокризији.

Знам да се Тесла суочио са проблемом физичке бесмртности човека као једном чисто биолошки датом жудњом живог система за самоодржањем, за коју је сматрао да је могуће задовољити техничким путем и превазићи смрт. Модерним језиком изражено, смрт се може репрограмирати.

У ствари, Теслина лична духовна еволуција је само онтогенетски модел за филогенетску еволуцију човечанства, јер је правило да ембрион само убрзано пролази кроз све фазе развоја врсте. С друге стране, врста се рађа, развија и умире, као и свака њена јединка.

И ако ће се тек показати да је најдубљи научник у целокупној новијој историји, Тесла веру није могао да изгуби, али је сигурно изгубио многе илузије, којима су робовале његове научне колеге, као на пример, да је материјални свет различит од духовног. Дух претходи свему. А шта је Дух, ако не главни и једини предмет целокупне науке, и то одувек.

Али, када ме већ питате за Теслу, ево и неких размишљања о нашој српској стварности, која је уско повезана са будућношћу човечанства и почетком нове цивилизације, као и са суштином Теслине свечовечанске историјске мисије.

У савременој Србији се појављују пробуђени појединци, који припадају растућем светском духовном братству. Нове браће у Србији већ има много и све је више.То су нови монаси научне религије која тек долази. Парадоксално изгледа, али је истина, да су Милошевић и НАТО бомбардовање нагло пробудили ову потпуно оригиналну српску духовност, деценијама ментално блокирану доктрином комунизма – архетип златног пресека, основну полугу моћи мистичне математике.

Разни уображени европски народи, Италијани, Французи, Немци, имали су амбиције непокривене судбином; Цезар, Наполеон и Хитлер жарко су желели да освоје Свет, али  узалудно. Свет је, а да то нико озбиљно није схватио, чак ни приметио, толико је то савршено природно урађено – званично освојио Никола Тесла 1898. године патентом даљинског управљања, уводећи закон садејства резонантних кола, закон који сви на свету својевољно поштују. Тесла је тиме показао да завођење природних закона у друштво не изазива отпор, него љубав, јер је у питању највиши степен уређености. Пре тога, он је људима поклонио још један точак, напреднији од механичког, а то је електромагнетски точак нашег доба – обртно магнетско поље, и упозорио нас: сада знам како ради космос. Трећи и последњи његов точак који је остао да се схвати је временски. Тесла нам га је оставио као свој главни лични знак, као заглавље на писмима: спирални вртлог.

Насупрот Европљанима, сведеним на чуваре свог Европског музеја, Срби као најстарији европски народ, имају живу судбину непокривену амбицијом, и то судбину коју данас у потпуности одређује баш Никола Тесла. Зашто? Зато што је он родоначелник нове Глобалне научне религиозности, која спаја Дух, Душу и Технологију, (Дух + мисао = математика; математика + стварност = наука; наука + техника + свест = технолошки комунизам у облику машинског робовласништва), и која ће баш из Србије прећи у својину целог човечанства. Реч је о Теслиној временској физици, идеји науке планетарног уједињења.

Сваком правом светском езотерику очигледно је да Српски народ има судбину да духовно уздигне човечанство, и цело човечанство се према Србима тако и понаша – строго неправедно. С друге стране, као народни колектив, Срби су се ослободили заједничког интереса и немају са собом више никакву намеру. Дубље гледано, то је и разумљиво. Данашње српство, као некада јеврејство у доба Христа – је облик надисторијске самосвести човечанства и према томе не може да се развија и сазрева; биће српства није људско-историјско, непроменљиво је и делује само по себи, као космолошко начело. И то је сада јединствена појава на планети, али ће превладати као опште начело светског друштва.

Сва браћа, сви заједно и свако понаособ јавно раде на истој идеји, свако на свој начин. Шта раде? Поново утемељују пробуђену српску архидуховност у корен глобалне цивилизације, како је то некада већ било у историји, када су се подунавски неолитски Срби (доносећи са собом миленијумски стару математику сфере и златног пресека, и од свега најважнију – тајну полупречника) као бели Богови појавили у подручју између двеју река, древној сумерској Месопотамији. Српска езотерична цивилизација, заснована на природној математици, претходи сумерској за око три миленијума. Редослед датума најмање је битан, сви догађаји се и онако збивају само у константној садашњости. Оно што је заиста важно је да се у истој геомагнетској зони и на истом терену као пре девет хиљада година јавила у људима изворна космичка математика – мистични основ научне религије неопходне за планетарно уједињење.

 Тесла

7. Ваше метафизичко србовање запараће уши многим невладиним организацијама, које се, као и  осавремењена домаћа Црна рука, труде да Срби постану народ као и сви други нормални светски народи. Зашто нервирате своје непријатеље, то није лепо?

Ја сам професор и морам слободно да подучавам, за то примам пензију. Невладино чиновништво је реалполитикантско и не схвата суштину српско-историјског процеса. Посебно напомињем да читаоци морају да знају да је овај разговор магијски запис на папиру и не може се читати само разумом. Реч се у мозгу претвара у светлост и због чега Јудеохришћани тврде да је стварање отпочело речју, одвајањем светлости од таме, то јест одвајањем једне врсте вибрација од остатка бесконачног Континуума. 

Моје свесрпске духовне сестре и браћа, од којих многе и не познајем лично, увелико већ пишу књиге, које ћете читајући свесно, примити подсвесно. Садржај таквих стваралачких речи не одзвања у ушима као обичан језик већ делује симболиком неуролингвистичке душевне алгебре, и стога непосредно улази у архетипско несвесно човечанства. Ако би такве књиге читали и они који уопште не знају српски, свеједно би их након довољног броја читања прихватли као да су разумели сваку реч. Како је то могуће? Разлог томе је дубина сазнања коју нам књига, као у основи природни светлосни запис, обичним језиком само преноси.

Најдубља светска езотеријска језгра данас често намерно користе српски да евоцирају предсанскртску синтаксу, коју је најстарији народ Санскрћана, заправо индоевропских пра-Срба, са Памирске висоравни спустио у долину Инда, одакле се ова архинеуролингвистичка српскаматрица раширила по читавом Свету, да би данас кроз надахнуту свесрпска бића, наново пробуђена засијала у савременом Београду и поново прорадила невиђеном снагом.


8. Приближите нам своје мишљење и објасните и научно на којој ће се од свих тих многобројних истина заснивати Светска цивилизација?

Светско друштво поспешено технологијом комуникација убрзано настаје на новим концептима изведеним из Темпоралне научне парадигме, из разумевања идеје и природе времена са последицом технолошке контроле интерних времена у физичким и биолошким процесима.

У ствари, све досадашње посебне, неглобалне цивилизације, биле су засноване на простору, а ова прва глобална, која сада настаје, заснована је на времену. Разлика је тако дубока као разлика између магије каменог доба и метафизичког аспекта технички неуспелог освајања Месеца, на који се људи, на жалост, још увек нису спустили.

Време је не само централни проблем философије и науке око кога ће се коначно ујединити ове две области људског истраживања, већ је Време уједно и оно које ће науку учинити више духовном, а религију више научном.

            Сматрам да Време може постати предмет науке, ако се испуне два услова:

            а) прошири појам егзистенције на бездимензионалн ентитет, дакле на –време, које је непросторно, као и на физичке законе, који су исто тако непросторни,као и на математичке објекте и операције, чија је основна природа – временска (на овај начин признаће се реалност ноуменалног света, не само дефокусираног у људском сазнању, већ практично избаченог из савремене науке;

            б) примени метода строге двосмерне физичке интерпретација математицких појмова (сада је у науци обрнуто, тј. физика се само функционално репрезентује математички, у ствари се математиком физички свет само описује, и зато немамо свест о реалности математичких операција и физичког времена, и ако је њихова природа једна иста).

Исходиште уједињења светских култура мора бити најдубљи ниво савремене Науке где је могуће постићи јединство спознајом Времена као темељног исходишта природе, спознати јединство свега по закону универзалне непрекидности, те главне особине Јединствене Бесконачности, која је у исти мах, и прва и последње научно спознатљива основа света.

Подручје где се различите културе сударају је домен феноменалног, онога што се на овај или онај начин појављује. Реч је о простору и материји, јер се време не појављује нигде. Оно је надчулно. Управо због те кључне особине, научно спознато Време ујединило би разлике у простору и материји на свесном духовно-културном нивоу, као што још несвесно човечанство данас већ спонтано уједињују сумерска и старогрчка математика, телекомуникациони системи и компјутерска технологија, Сумери, Тесла и Питагора.

Философија је мост између науке и религије. А изградња амбиса око моста посао је највећих зидара… Амбиса нема, то што нам изгледа као ништа је вечна садашњост, једино право физичко време; човек се роди, живи и умире у садашњости, јер као што сам већ рекао, прошлост и будућност нису физичка времена, то су слике.

др Велимир

9. Најзад, шта је за вас Време, али најкраће речено?

Ево мог категоријалног система за Време:

            Онтолошко Време је : Бесконачност (нема границу);

            Геометријско Време је: Тачка (нема делове, није простор);

            Аритметичко Време је: Нула (број без количине);

            Психолоско Време је: Свест (континуитет; услов интеракције – синхроницитет)

            Физичко Време је: Садашњост(вечна, увек је сада)

            Време, схваћено и формулисано као главни природни закон, субституише ‘Силу’, јер и онако у Космосу владају Принципи, а не ‘интензитет’, укључен у савремени појам силе, односно енергије. Природни закони су независни од ‘интетнзитета’ и зато се морају се философски одвојити чулно опажљиви ефекти процеса од научних принципа, то јест мора се одвојити људско вредновање од вредносно неутралних природних закона; ево драстичног примера: један рат се може посматрати као људска патња, али исто тако и као декомпоновање и компоновање биофизичких система по природним законима, односно енергетска размена различитих потенцијала, неопходна да би се постигао енергетски еквилибријум, тј. да би после њега уследио период мира.

У сваком случају, садашње глобално Људско друштво је комплексни систем који се заснива на непродубљеној и нејасној науци, пре свега физици, а затим и биологији.

Моје заиста дуго истраживање недвосмислено је показало да је Време основни проблем, тј. проблем Времена је у основи свих специјалних дисциплина људског Духа.

Српска духовна реч спаја сва времена свих цивилизација у континуум божанске стваралачке речи савремене светске цивилизације са санскртско-српским лингвистичким кореном. Санскрит и српски језик имају идентичну синтаксу, односно, логички кључ значења.


10. Да променимо тему једним незгодним питањем за наше психологе и психијатре, који Теслу тумаче на разне начине, психијатар Владета Јеротић по Фројду, а психолог  Иван Настовић по Јунгу. Шта ви замерате Фројду, шта Јунгу или зашто је Тесла живљи и важнији данас него јуче?

Тесла је у потпуности надпсихолошки људски карактер и због тога несхватљив психолозима. Многи психоаналитичари још увек тврдо сматрају да су психа и механизам психе – једно те исто. То су научили од Фројда, који је суштински нетачно веровао да се дете рађа као интелектуално и емоционално неисписана плоча, (лат., табула раса), и да је, у тополошком смислу, људска психа смештена у централном нервном систему и нервима.Насупрот Фројдовом материјализму, Јунгова дубинска психологија посматра душу као духовни орган, и прави јасну разлику између Духа, душевне субстанције којом Дух управља и интелектуалног програмирања, које је секундарно.

Због својих позитивистичких ставова, Фројд није проникао у тајну психоза, нити је у том правцу уопште нарочито напредовао, као например, његов несрећни ученик, троструки самоубица хрватског подријетла Вилхелм Тауск, (отров, пиштољ и вешање – све одједном, да буде сигурно), чије радове је, по аманету оца, спалио његов син, осим једног већ објављеног – о схизофренији, Машина која делује; самоубиство, сматрао је Тауск, природни је начин реинтеграције поцепане личности.

Читавог живота Фројд је остао врло подозрив према космосу. У свом чувеном есеју Нелагодност у култури, као главног непријатеља живог човека, (имплиците и његовог личног), Фројд именује саму природу, која над човеком има апсолутну моћ и убија га, кад год она то хоће. Из ове чињенице, Фројд, међутим, не извлачи прави закључак, а тај је, да се бавећи појединцем, нужно и најдубље бавимо космосом уопште, и да је разрешење људске ситуације могуће само схватањем опште хармоније природног поретка ствари и свесним уклапањем у тај поредак, а да су методе супротстављања и надпамећивања природе осуђене на неуспех.

            Да појасним: у модернистичкој позицији борца који покушава да надвлада Космос, научник бије битку са бесконачношћу, али се та битка не може добити. Схватање научног позива као ратне вештине и улога научника као ратника против природе учинили су да западна цивилизација белог човека овако убрзано дотрајава, предвођена обездуховљеним и немоћним свештенством научника, до те мере лишеним сваке етике, да многе од њих тај појам више и не занима. И као што је раздвајање цркве и државе у француској буржоаској револуцији довело до бурног развоја економије, тако би и раздвајање државе и науке у наше доба довело до наглог развоја фундаменталних истраживања и усвајања нове парадигме планетарног друштва, једног новог облика опште религиозности, који би изашао из науке и технологије. Не треба посебно напомињати да су управо Тесла и његово дело прави темељ за такву, научно-религијски засновану, глобалну цивилизацију; управо Тесла, и највише Тесла, повезује људску душу и технологију са Светим Духом, или вавилонско-античко-грчки, са Питагориним Светим законом (гр., Хиерос Логос).


11. Шта кажете на чињеницу да је Фројд у светској универзитетској заједници прећутно озваничен, а Јунг, исто тако прећутно – није?

И ако ни сам није био егзактни научник, Јунг је ипак имао дубљи приуступ људској души од Фројда.
Помало занет сопственим учењем и прецењујући моћ психоанализе као методе лечења, па чак у старости и митологизирајући своју личност у полемици са Мојсијем, Фројд је остао нижи дијалектичар који размишља у нивоу сукоба неосвешћеног појединца са друштвом, односно његовим институцијама. Зато га је свесрдно пригрлио идеолог надреализма Андре Бретон, иначе политички на страни Лава Троцког и његове формуле друштвене среће – перманентне револуције, и зато Ј.П.Сартру и није било нарочито тешко да произведе своју егзистенцијалистичку легуру марксизма и психоанализе, док су Карин Хорнај (Неуротична личност нашег доба) и Ерих Фром (Бекство од слободе) развили само неке од аспеката Фројдове основне дијалектичке схеме међусобно зависних (контрарних) супротности либида и танатоса.

Убеђен да његова психоанализа може одлучујуће корективно да делује на појединца, тако да га ослободи фамилијарног оптерећења и душевно оправљеног и освешћеног уклопи у социјетет, односно омогући му да се самореализује преко институција друштва, Фројд је јако запустио метафизичку компоненту и нереално расподелио одговорност за устројство света, сваљујућипревелики део кривице на људску индивидуу. То је фундаментални недостатак Фројдовог учења и у том погледу је оно битно инфериорно у односу на Јунгово, чији ставови имају космолошки извод, јер Јунгов архетип је и душевни орган Духа. Друга је ствар што се и Јунгу теслијански може пребацити да није изградио математичко-физички модел архетипа, чиме би његово бесумње делотворно учење од истинитог наслућивања постало експериментално проверљиво и научно егзактно.

Успех примене магијских, па и кабалистичких процедура, (Кабала је алгебра душе), пресудно зависи од личности мага или кабалисте, што дословно важи и у психологији, као и у психијатрији, лишеној хемије, електрохемије и хирургије. Нарочито у психологији, пресудно је уживљавање психолога у душевну посебност пацијента, емпатија, и она је главни услов успеха, баш као што је и по теорији глуме Станиславског емпатија главни циљ рада глумца на себи и редитеља на глумцу. Зашто? Ако нема емпатије, немогућ је психички пренос одговарајуће исцелитељске, односно глумачке енергије, изостаје дејство. С друге стране, с обзиром да је мозак електромагнетски осцилатор и емитује светлост, емпатија је, у основи, електромагнетски облик структурног стапања две или више личности чији је резултат међусобно поверење које се потом више не доводи у питање јер има и спиритуалну и физичку основу.

rep---Laboratorija_620x0

12.  Где се географски налази данас најмоћнији центар Света?

Географски центри светске културе кроз историју шетају и у наше доба, након унутрашње трансформације Совјетског Савеза, отселили су се у Азију. Зато се и први јавни симптом процеса оздрављења човечанства ове, 2010 године, појавио у Астани. То је сазивање Светског форума духовних култура у Казахстану, а не у Европи или Америци. Зрелост ове идеје претходно су, још пре десет година, провериле будистичке ламе, одржавши Светски фестивал свете музике на свих шест континената, под покровитељством Далај ламе. 

Као што рекох, постоји људски морал и космички морал. И управо овај други, космички морал, даје смисао Теслиној одбрани Ј. П. Моргана кога још увек неправедно оптужују да је зли финансијер коме је новац био важнији од напретка човечанства. У аутобиографији Моји изуми Тесла сасвим јасно каже да је његов пројекат на Лонг Ајленду – где је планету Земљу умрежио у јединствен резонантни систем са својом кулом Ворденклиф – био одложен природним законима, док човечанство не сазри до степена да може да прихвати управљање целокупном енергијом планете, када ће, напомиње Тесла, исти пројекат бити тријумфално обновљен. То објашњава што је он без и једне речи протеста прихватио рушење своје куле Ворденклиф намерно ритуално обављено на празник америчке независности 4. Јула 1917 године, у 11 сати ујутру. Тесла је управо био изашао из воза у Чикагу, где је дошао на позив адмирала америчке војне морнарице, кад му је уручен телеграм да му је кулу срушила америчка војска. Очигледно знајући тачно о чему се ради и да је у питању извршење одлуке светске владе, званично основане амандманом на амерички устав 1913 године,(одлуке, с којом се Тесла, као тада, а и сада, најуваженији члан светске владе, већ унапред био сложио), он се на ову вест није ни осврнуо.

Наставиће се…

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић

10 replies »

 1. Apsolutno razumeo izlaganje i podrzavam u svakom smislu.Hvala Abramovicu sto otvoreno deli svoje znanje sa nama slobodno.Cenim njegovu strast u toku izlaganja i na osnovu nje bih zakljucio istinu i nezavisnost kao pozadinu svega.Pozdrav za Bilju i moram dozvoliti sebi komentar njenog nastupa kao voditelja u radio emisijama-ponekad ste preopsirni u toku pitanja a ponekada vam se sudaraju pitanje i odgovor ili preplicu.Pohvaljujem trenutke gde se prepoznaje visi stepen koncetracije gde briljirate.Hvala

  Свиђа ми се

 2. Модерни жрец,човек широке и дубоке научне учености.
  И духовно врло,врло болестан човек. Али и опасан.
  Срећом по Србе,ми смо народ полуписмен и загледан у земљу.
  До даљњег. Док нас не поробе сасвим.
  Тек онда ће бити прилике да се исправе вратови,а глава управи ка Небу.
  Овакви људи најављују долазак доба „духовне“ просвећености.
  Доба уочи доласка антихриста,или доба самог антихриста.
  Али Хришћани чекају Христа,а не некаква доба,звана златни пресеци.
  Ни руског цара,ни српског краља,ни просветитеље и учитеље разних пресека.
  Јер Иситна је само једна – Исус Христос Бог наш.
  Онај који је дошао,који је ту,и који долази.
  Христос који се нераздељиво раздељује сваке недеље у Евхаристији.
  Али и свим људима добре воље,ма где били и ко били.

  Свиђа ми се

  • Kada bi se potrudio da shvatis o cemu ovaj covek govori -shvatio bi to isto sto si ti izneo kao tvoj zakljucak spasa.Ali treba ukljuciti um i doneti sobstveno misljenje a ne koristiti mehanizme koji nisu tvoji i o kojima nisi nikada dublje razmisljao.Ako je Hristos tu kako bi mogao ponovo da dodje?

   Свиђа ми се

  • Ovako, Hristos nije nikada otisao od nas pa ne razumem kako ce to doci, jer da je otisao onda nas nebi ni bilo(rekao je da je dosao medju nas zauvek). Drugo Tesla nije bio hriscanin pa to nije smetalo kanadskoj akademiji nauka da Teslu stavi na prvo mesto po znacaju u ljudskoj istoriji, drugo mesto je pripalo coveku koji je izmislio vatru a trece mesto je pripalo coveku koji je izmislio tocak , na cetvro mesto nisu stavili ni Hrista , ni Budu, ni Muhameda ni Njutna jer potpuno su nevazni za ljudsku civilizaciju. Drugo treba da znas da je Tesla daleko po popularnosti iznad Hrista a tek koliko ce biti kada se sve o njemu obelodani pogotovo sto Tesla spaja sve religije sveta u jednu moguce novu naucnu religiju. Pitaj samo jednog muslimana sta za njega znaci Hrist, pitaj samo jednog budistu sto za njega znaci Hrist zacuditces se odgovoru. Gledaj najveci duhovnik Hinduizma Svami Vivakananda kaze da je Tesla iznad njihovih bogova Sive, Visne i Brame, to jest ovi bogovi su sadrzani u Tesli ali on nije sadrzan u njima. Ovo jedinstven slucaj u svetu religije da neko kaze da je neko i nesto iznad njegove religije i iznad njegovih bogova.

   Свиђа ми се

   • Човек не бира Бога,човек бира богове – Бог бира човека.
    Пријатељу,то што ти мислиш и осећаш је плод твоје религије.
    Религије која је од духа овога света и века.
    Оно што сам ја написао је плод наше вере.
    Вере коју даје Црква,тј. Света Тројица.
    И у то што ти верујеш сада,некада сам и ја веровао.
    Све док нисам поверовао у Христа,у Свету Тројицу. Од тада сам део Цркве.
    И као што је природно да ја тебе разумем,јер ходих твојим путевима,
    природно је да ти Цркву не разумеш,јер ти тек треба ходити путевима Цркве.
    Ако поверујеш у Христово божанство. А из личног искуства могу да кажем једну чињеницу.
    Човек је биће запитаности – искрене и страсне. Човек је позван да пита и чека одговоре.
    А када ће Бог запитати човека – да ли хоћеш да оставиш све и кренеш за мном,Христом –
    остаје да се види. Остаје да се види и питање Божије и човечији одговор.

    Свиђа ми се

 3. „Зато се и први јавни симптом процеса оздрављења човечанства ове, 2010 године, појавио у Астани. “
  astana-.,anagram…..
  ko razume ,shvatice.,
  samo da ne bude kasno…

  Свиђа ми се