Бомбардовање

ПРОДАНА СРБИЈА: Ми волимо НАТО и НАТО воли нас


Да ли млади људи са овог срамног скупа уопште имају срца? Савести? Части? Памети? Има ли у Србији уопште младих људи?

***

ПРОДАНА СРБИЈА: Ми волимо НАТО и НАТО воли нас

 Србин.инфо, СРБски ФБРепортер

1476715_730755560286249_669907795_n

Одржана Прва Београдска Недеља НАТО-а, од 2.децембра до 6.децембра 2013.

Под слоганом: Ми волимо НАТО и НАТО воли нас

Марија Миловановић, шефица пројектног одељења АФИКАД-а учествовала је на Првој Београдској Недељи НАТО-а одржаној од 2.децембра до 6.децембра 2013.године у организацији Центра за Евро-Атлантске студије (ЦЕАС) и Ресурс центра (РЦСГ).

Почетак овог програма свечано је отпочео кроз серију манифестација који су се реализовали уз логистичку подршку амбасаде Словачке у Србији – НАТО контакт амбасаде у Србији и подрзани од стране Одељења за јавну дипломатију НАТО-а Брисел. Полазници су посетили релевантне институције које се баве питањима спољне политике, одбране и безбедности Србије.

1

’’Посебан фокус дат је ширењу НАТО-а на Западни Балкан и институционалним односима сарадње Србије и НАТО. У оквиру програма организована су предавања, дебате, радионице, састанци са релевантним актерима на тему Евро-Атлантских интеграција. Пажња је била усмерена овог програма и на заговарање регионалне сарадње у областима безбедности, одбране и борбе против организаованог криминала.

Разматрала су се и горућа глобална питања попут следећих: ко; зашто и кад има одговорност да регује у спречавању масовних злочина против човечности и геноцида и на територији других земаља. У фокусу била је и анализа стања у систему безбедности Србије; постојећи и недостајући реформски кораци пре свега у успостављању демократске контроле над системом безбедности, за коју се сматра да се мора и институционално преуредити у складу са потребама и могућностима Србије; анализа стратешких докумената; међународних и билатераних споразума државе Србије; питања људских права припадника система бебедности/ грађана у цивилу; веза између механизама транзиционе правде и реформе система безбедности, поготово у земљама које су почетне демонтаже ауторитарних режима спровеле хвале вредним ненасилним методама; суочавања са прошлошћу и о улози система безбедности у сукобима које је обележио велики број ратних злочина и избеглог становништва’’.

Организатори истичу да ће БЕОГРАДСКА НЕДЕЉА НАТО-а постати редован годишњи догађај на коме ће се секторски и интердисциплинарно разматрати сва активна глобална, безбедносно одбрамбена и енергетска питања са којима се регион Западног Балкана, ЕУ и НАТО суочавају.

www.aficad.org

***
Сусрет помоћника министра Миомира Удовичког са учесницима пројекта „Београдска недеља НАТО“

среда, 04. децембар 2013.
Извор: Министарство спољних послова Републике Србије

Помоћник министра спољних послова за безбедносну политику амбасадор Миомир Удовички примио је 4. децембра у МСП учеснике пројекта „Београдска недеља НАТО“. Пројекат се реализује у организацији Центра за евроатлантске студије из Београда и Ресурс Центра – Стари град, уз подршку Одељења за јавну дипломатију НАТО и Амбасаде Словачке Републике у Београду, која је од јануара ове године контакт амбасада за сарадњу Р. Србије и НАТО.

Амбасадор Удовички је учеснике пројекта упознао са приоритетима безбедносне политике Р. Србије, актуелним стањем односа Р. Србије и НАТО, као и активностима и механизмима сарадње у оквиру програма Партнерство за мир.

У разговору су учествовали и представници Сектора за политику одбране Министарства одбране Р. Србије, који су учеснике информисали о војним аспектима учешћа Србије у програму Партнерство за мир.

ministarstvo spoljnih poslova

***

Коментар: Светислав Пушоњић
9.12.2013.

Ја се чудом начудити не могу да су овако срамне манифестације заиста могуће у Србији. Да заиста постоје неки момци и девојке који своју младост, душу и образ улажу у војну организацију која је симбол пустоши и зла, која је унесрећила народе широм планете, која је демолирала и њихову рођену земљу, затровала је радијацијом, побила хиљаде сународника. Да ли је заиста могуће да им ништа од тога не додирује савест, не изазива унутрашње гнушање и револт, него су тек тако у стању да се с неком извештаченом егзалтацијом осмехују под гнусним и перверзним слоганом “Ми волимо НАТО и НАТО воли нас“.

Како то некако силно деморалише и убија у појам! Ваљда је нормално за младе људе да се буне против зла и лицемерја, да страсно теже Истини и Правди, да гаје искрену љубав према сопственој земљи и народу и да се свим срцем опиру силницима који им насрћу на сународнике и отаџбину. Да ли млади људи са овог срамног скупа уопште имају срца? Савести? Части? Памети? Има ли у Србији уопште младих људи?

Сећам се лекције из биологије о гљивама-разлагачима, микроорганизмима који опстају и гоје се на лешевима других биљака и животиња. Ови момци и девојке не заслужују да се називају омладином, као што ни они који размишљају и поступају слично њима не заслужују да се називају не само Србима, него ни људима. Њихова свест је на нивоу тих микроорганизама и она је плод једне страшне психолошке регресије под утицајем деценијске идиотизације путем америчких филмова, серија, музике, агресивне глобалистичке пропаганде и других западних фекалитета. Кад их гледам овако насмејане на слици обузме ме нека неизлечива туга, као пред неком најездом термита и глодара која ће позобати и опустошити буквално све. Џаба им сви успеси, сва богатства и сви положаји којих се докопају на такав начин. И последња улична протува достојнија је поштовања од њих, јер у себи има више и части и људскости и душе.

***

Подсећамо да нас је НАТО волео и 1999. године. Погледајте како…

Слике НАТО злочина из 1999.

АГРЕСИЈА НАТО на Савезну Републику Југославију, под именом “Савезничка снага” (Милосрдни Анђео), почела је 24. марта 1999, а завршена 10 јуна.
У рату је на страни Алијансе учествовало 19 дражава чланица. Ако се урачунају и оне ван НАТО које су дале писте и другу помоћ, СРЈ је напало 26 држава.Укупна материјална штета у СРЈ, или прецизније у Србији, процењена је на више од 100 милијарди долара.НАТО је током агресије уништио или оштетио 1.026 цивилних објеката. Потпуно је разорио 7 индустријских и привредних објеката, 11 енергетских постројења, 38 мостова, 28 радио и ТВ-репетитора, 470 км путева и 595 км пруга. Оштећено је 19 болница, 20 домова здравља, 18 дечјих вртића, 69 основних и средњих школа, 29 манастира и 35 цркава.2Агресори су имали 743,8 милиона становника и државни буџет од 3.312 милијарди долара, а СРЈ 11,5 милиона становника и буџет од 3,85 милиона долара.

НАТО је агресију започео са 464 летелице, а завршио са 1.040. Оне су лансирале више од 400.000 пројектила, а СРЈ је гађана и са 1.000 крстарећих ракета. Укупна маса ових убојних средстава је око 22.000 тона.

Српске снаге су од 24. марта до 10. јуна имале 753 погинулих: 589 војника и 172 полицајца.

НАТО је убио око 2.000 и ранио око 10.000 цивила.

 TRAIN IN GRDELICA 4 5 6 7 8 9 10 11 13 14 15 16 17 19

11 replies »

 1. па видиш ваљда да у пројекту не учествује држава али свакако не може да одбије притисак да неко од *званичника* не прими *учеснике пројекта*….одличан је ниво *важности* који им је том приликом дат тиме што се са њима састао помоћник министра (један од 5…)…више штете у суштини праве овакве сензационалистичке хистерије типа *продана Србија* које лажно алудирају да садашња власт заправо ово организује и ради него те плаћене штеточине које пристају да у сопственој држави раде овакве *пројекте*…дакле штеточие су и ови *Срби* који се *воле с Натом* и ови што форсирају лаж и неистине…

  Свиђа ми се

 2. Ови млади воле НАТО и НАТО њих воли?! Не бих сметала овој љубави да немам сумњу да је у питању неки тежи облик социопатије са садизмом са једне и мазохизмом са друге стране. Многи аутори озбиљних књига и чланака по стручним часописима са Запада тврде са ту страну света воде психопате, а једна од наших народних мудрости каже да се сличан сличном радује. Поведите, побогу, децу на лечење, уколико болест није наследна. У том случају ни медицина није свемогућа.

  Свиђа ми се

 3. НЕКА ВАМ ЈЕ ЛАКА ЗЕМЉА СУНАРОДНИЦИ И ПАЋЕНИЦИ НАШИ!
  Да ли млади људи са овог срамног скупа уопште имају срца? Савести? Части? Памети? Има ли у Србији уопште младих људи?
  Е, БАШ ТАКО! ФУЈ!

  Свиђа ми се

 4. NATO je zlikovacko fasisticko – teroristicka organizacija za ubijanje demokratija, zemalja u svetu i civilizacije. Oni koji podrzavaju NATO su debili i imbicili. A to je upravo ova vlast i njihova deca. Tuga.

  Свиђа ми се

  • znate, tesko je komentarisati ovaj sramni dogadjaj u srbiji, a ne zameriti se vasem cenzoru, odnosno /moderatoru/. mnogi su debeloplaceni za propagandu izvrsioca milosrdnog angela, koji je spasao milosrdne angeoske narode,/albance,bosnjake i hrvate/.sve nase srbske nade molitve i najjace od svega ljubavi,mi srbi bimorali usmeriti ka rusiji iruskom narodu, crkvi i predsedniku putinu i da cekamo, nicijanije gorela do zore, pa nece ni natova. moj deda narodni neprijatelj je govorio, neka Bog pozivi SRBIJU i DE GOLA. tada je francuska bila nas prijatelj.

   Свиђа ми се

 5. Дошло је време каменог срца у омладине. Млади су индоктринирани културолошки са запада па према томе имају изграђен „осјећај“ да онуда долази све добро. То су ледени роботи без савјести и размишљања. Тај скуп не би зауставио ни највећи билборд фотоса што се овдје горе објавило и хиљаде других о страхотама бомбардовања 1999.. Омладински скуп за НАТО садржи у себи усташку идеологију и они сматрају да је скоро 3000 погинулих у НАТО агресији тако требало да буде. Здраве снаге Србије, колико год их још има, требају разобличити овај фашистички покрет, дати до знања да спремају нове јасеновце поготово у Војводини која је сва траљава када су у питању тамошњи срби. Авет геноцида над србима у Србији је за једну степеницу само ближи свом остварењу. Слично је и у Републици српској. Власти са медијима се утркују са фашистичким памфлетима како само што нисмо ушли у ЕУ и НАТО не обазирући се на силне жртве од 1992 до 1995. Дошли смо до прелома. Ако не ујединимо патриотске снаге са обе стране Дрине слиједи нам катастрофа. Русија са економским и војним моћима је остала једина која нам може бити заштитник. Погледајмо на медијима како се странке и партије силно утркују у додворавању западу а народ мирно посматра као опијен, без трзаја да нешто покрене.

  Свиђа ми се

 6. То су вредности које пропагира свака српска власт, од периода НАТО деструкције па до данас, и данас имамо ово што имамо, добро је убијати , рушити Србију и српски народ , добро је бити педер ,добро је све оно што треба да уништи Србију , а предводници су , на жалост , српска власт ма ко био на власти јер власт бира НАТО а не народ Србије.

  Свиђа ми се

 7. Ucesnici ovog skupa su deca iz ove I predhodne vlade I da dodam da su oni bez morala jer su oni homosexualci I lezbejke . Nije ni cudo sto to vidimo. Eto sadasnji predsednik opstine Kragujevac sto kaze da nas je NATO bombardovao za nase dobro ..

  Свиђа ми се

  • људи шта се примате?па зар не видите да је ово јадна НАТО пропаганда и да у њој не учествује ниједна званична институција Србије већ да су то све којекјакви плаћени телетабиси и *организације* којих има свуда а о чијем се пореклу (а да не говорим о моралним квалитетима,убеђењима а поготово мотивима за овакву представу…) не вреди ни расправљати…просто коска која је бачена да би се ми нервирали…веома добро финансирана коска…..не ложите се …биће тога још…..

   Свиђа ми се