АКТУЕЛНО

Западни „демократи“ са својим сарадницима припремају „Рачак“ у Украјини?


IMG_5532-2-200x200

Оно што је сада актуелно у Кијеву, а сазнајем из поузданих извора, је да се тражи мртво тело (!) које ће бити донето на трг а онда представљено као убиство, после чега ће „прави“ новинари бити на „правом“ месту и то ће бити повод да западни „демократи“ заједно са својим „сарадницима“ у Кијеву објаве милосрдног анђела Украјинској власти!!!
Звучи ми познато, само тешко ће овде наћи Рачак!!!

***

У Кијеву и даље иде борба добра и зла!
Данас су представници једне категорије дошли из Европе да покажу как треба да изгледа „добро“ !
За сутра заказан велики митинг – уплате по 5000 дин за учешће.

ukrajina
Јануковић договорио са Кинезима испоруку хране скоро на 8 милијарди долара а онда свратио код „тате“ који ми је још једном објаснио песрспективе, успут обећао помоћ од преко десетак милијарди долара са попустом на цену гаса итд…

После тога су се појавиле информције да ће ипак бити потписан договор са царинском унијом, што би значило и још један у низу пораза западних „демократа“ с тим што би овај имао посебну величину.
У Кијеву су и Српски и Грузински „експерти“ рушења влада,али је ту и Б 92, (како без њега). Покушаваће нападе на институције, судове, владине зграде, полицијску управу итд. Имају спискове свих представника власти, иду телефонски позиви, претње, праћења дакле вршење притисака на све представнике власти.

Како пишу новинари, данас је једном бившем посланику владајуће партије отето дете и траже откуп од 2 милиона долара, који би наводно био потрошен на потребе револуције!!

Око Јануковића постоје бизнис кланови који финансирају и једне и друге, за сваки случај. А онда ће доћи до отимачине па ко буде јачи.
Онај народ који митингује мисли, као и ми некада, да ће сунце да им сване и да они нешто решавају. Пошто већ знамо осећај разочарења које ће да доживе, можемо већ унапред да саосећамо са њима.

Ваш дописник из Кијева
_________
Драган Станојевић је председник скупштине дијаспоре и Срба из региона, бизнисмен и јавни посленик из Кијева

***

Интервју Драгана Станојевића «Гласу Русије» — Украјина: цена питања

Украина Киев митинг митингующие евроинтеграция акция протеста протест Украина ЕС 04.12.2013

Тон актуалном таласу дискусија о геополитичкој важности Украјине за запад и његовој спремности да преузме на себе трошкове насилног увлачења ове земље у ЕУ диктира угледни амерички политиколог конзервативног усмерења Дејвид Фрам.

Он је објавио преко Си-Ен-Ена свој нови чланак на геополитичке теме. Његов лајтомотив је следећа фраза: Када је Украјина стекла независност, ослобођен је не само украјински народ, већ и читава Европа. Без Украјине са скоро 46 милиона становника и богате природним ресурсима Русија је велика и јака земља, али није суперсила.

Звучи убедљиво – баш у духу познатих сентенци Збигњева Бежзинског о важности контроле над Украјином ради „империјских“ амбиција Русије. Ипак геополитика је зато и стекла у последњој деценији такав политички утицај, што се не базира увек на чисто економским разлозима и строгим финансијским прорачунима.

Сами украјински економисти су већ израчунали да ће њиховој земљи за решавање актуалних социјално-економских проблема у наредне 3-4 године бити потребна гигантска сума од 160 милијарди евра. Наравно, Европска централна банка и антикризни механизми ЕУ теоријски могу да поднесу дату суму. Спас обичног Грка већ је коштао Европску комисију, ЕЦБ и ММФ 250 милијарди евра и ова цифра није коначна. Ипак слични трошкови, мада је реч о зони евра, створили су озбиљне проблеме за ЕУ, укључујући пораст социјално-економских проблема и нарастање националистичких расположења. У оваквим условима Брисел (читај Берлин) несумњиво неће платити 160 милијарди евра Украјини.

То потврђује и председник скупштине дијаспоре и Срба из региона, бизнисмен и јавни посленик из Кијева Драган Станојевић.

Па и председник Европског парламента Мартин Шулц сматра да у Европи није посебно популарно помагати земљама које се налазе у кризи. А важан фактор за економски опоравак украјинске економије може да буде њена активнија интеграција у простор Царинског савеза. Русија, Белорусија и Казахстан који га чине највећи су трговинско-економски партнери Украјине. Према званичним подацима, на њих отпада око 38% украјинске робне размене. За 2011. годину она је изнела 65,6 милијарди долара, а 2012. године 63 милијарде.

А ЕУ, тим пре у њеном актуалном стању, није у стању да понуди Украјини адекватну трговинско-економску алтернативу. Европске економије имају довољно својих проблема.

http://serbian.ruvr.ru/2013_12_04/Ukrajina-cena-pitanja/
___
Извор: Уједињена Србска Дијаспора Евроазије

2 replies »

  1. KAJACE SE KAO SRBI ALI BICE IM KASNO-SAMO TAMO CE POSTOJATI DVE DRZAVE NEKA TO UPAMTE UKRAINCI JER U SLUCAJU POBUNE I USPEHA OPOZICIJE TADA NASTUPA ZESTOK ODGOVOR ISTOCNE UKRAJINE-ODCEPLJENJE UZ POMOC RUSIJE!!!!

    Свиђа ми се