АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

За „режимског професора“ Дарка Трифуновића Русија је „фактор енергетске нестабилности“- Реплика ФБР уредника …


Напомена аутора М. Новаковића:  У нашу редакцију је јуче (3 дец,) стигла претња тужбом за кривично дело увреде од стране г. Трифуновића поводом овог чланка, који сам оригинално објавио 25 нов. 2013.-  уколико не повучем чланак у року од 24 часа (што ми наравно не пада на памет- јер у чланку нисам написао ни једну реч увреде „на рачун“ г. Трифуновића- што ће усталом наши читаоци  најбоље сами проценити).

На примедбу г. Трифуновића, да су неки читаоци у својим коментарима упутили личне увреде на његов рачун (што сам ја након те опаске накнадно и приметио- јер наш постојећи механизам „контроле коментара“  дозвољава да након што је коментар неког читаоца одобрен по први пут, да се сваки следећи пут објави аутоматски (дакле потпуно нецензурисано). Ми  као волонтерска и „самофинасирајућа“ редакција , наравно немамо техничке, нити кадровске могућности, да едитујемо све коментаре- што сам ја у овом случају урадио накнадно, и из њих уклонио све личне увреде упућене г. Трифуновићу, од стране неких наших читалаца. У том смислу бих замолио све ФБР читаоце да се у својим коментарима уздрже од увредљивих, вулгарних и претећих израза- да не би беспотребно давали муницију нашим „непријатељима“, а нас принудили на „цензуру“ истих…

…Истовремно, г. Трифуновић је  у својим коментарима испољио „веома упадљив“ и снажан анти-руски сентимент (што је вероватно сада за њега, као јавну личност која делује у оквиру једне високо-профилне и „режимске високошколске институције“- Факултета Безбедности- прилично „неповољно“), нарочито у постојећем политичком климату економског приближавања Руске Федерације и Србије, и г. Трифуновић би сада вероватно највише волео да овај чланак једноставно нестане, чак и са наше „неупадљиве“ алтернативне медијске сцене у Србији, која очигледно у постојећем медијском мраку у Србији, добија на све већем значају и популарности (не само у нашој земљи, већ у иностранству).

У овај чланак су сада убачене и све фотокопије ФБ дискусије на горњу тему (јавно објављене у оквиру отворене ФБ групе „Унмик-Косово“), које по мени додатно инкриминишу г. Трифуновића, јер његов последњи ФБ иступ указује да је он починио (и то веома јавно) кривично дело увреде према руском амбасадору Чепурину- што се јасно види из последње приложене фото-копије његове дискусије у оквиру ФБ групе УНМИК- где он јавно назива Руског амбасадора Чепурина: „ИДИОТ“!?

Из приложених докумената се такође примећује вулгарност (непримерена за једног доктора наука и професора) у наступу г. Трифуновића којом он (ин)директно омаложава остале учеснике ФБ дискусије-

…Наравно, ја се не бојим никаквих режимских судова, и ова претња је за мене само још једна у низу претњи од разни режимских и про-режимских личности и институција (списак асоцираних чланака је приложен у дну овог текста) које су упућене мени лично и другим члановима редакције- што нама из редакције само указује да смо на правом путу у борби за истину у данашњој „медијски окупираној“ Србији.

За мене као аутора,  и остале уважене чланове наше редакције,  једини меродаван суд, јесте суд јавности…

Аутор Миодраг Новаковић,

власник и уредник портала СРБски ФБРрепортер

————————

За „режимског професора“ Дарка Трифуновића Русија је „фактор енергетске нестабилности“- Реплика ФБР уредника …

25 новембар 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић, ФБР уредник

—————————————————

КОМЕНТАР ДАРКА ТРИФУНОВИЋА НА ЧЛАНАК М. НОВАКОВИЋА : „Давенпорт: Преговарачка платформа са ЕУ је тајна, зато што намеравамо, поред Косова, да вам…

darko_trifunovic-300x225

Darko Trifunović (оригинална „латинична“ преписка са Фејсбука)

 Juzni tok je inicijalna kapisla za destabilizaciju Srbije. Sad smo legitimna meta Zapada. Srbija nije ni u EU niti u NATO. Krecu, Albanci, Madjari, Rumuni…jos malo i Romi…muftija…Zukorlic…sami smo krivi za elementarno nepoznavanje geopolitike….Amerika nikad nece dozvoliti da Rusija energetski kontrolise Evropu….Srbija nova meta ZAPADA. Bravo za srpske fasiste, inforbiroovce, ruske spijuncine….bravo…

….Srbe su tj. nas smatrali ruskom kolonijom i zastitinikom ruskih interesa na Balkanu u trenutku kad se raspao Berlinski zid…u trenutku kad je Zapad krenuo na Rusiju…ruski spavaci i inforbiroovci su uspeli….skrenuli su Zapad sa RUsije na Srbije. Naravno…platili smo mi i nasa deca. Platicemo izgleda ponovo…Juzni tok je dokaz za to. Tako da….samo napred…usijanih glava…jebite mater kome stignete na Zapadu…pa kad bombe ponovo pocnu da lete nad glavama….opet u misije rupe. ..

…. Amerika je odnedavno postala najveca izvoznica i proizvodjac nafte na svetu sa novim nalazistima. Takodje, vec je u zavrsnoj fazi Juzni koridor koji treba da obesmisli Juzni tok. Srbija ne sme nikako da udje u fazu konfrontacije sa Zapadom jer bi to znacilo da smo ultimativna meta. Nemamo ni Vojsku ni mogucnost da se branimo…a, iskreno…ne smemo da dozvolimo dalje stradanje i gubitak teritorijie. Moramo biti hladne glave i bez emocija…narod mora da se sacuva kao i zemlja. Ako me razumete…

….Rusija je faktor energetske destabilnosti jer svojom politikom unosi nemir u svetske cene energenata. Ona cene prirodnog gasa odredjuje prema politickim pirlikama, sto je vandalizam koji niko na svetu od Amerike do Kine ne prasta. Slazem se sa Vama da je nastup Аmerike posebno u vodjenju spoljne politike nasilan. Isto tako je i Ruski samo umanjen u onoj meri ruskog smanjenog uticaja…Ne vidim racionalnu odluku da se Srbija nadje u preseku sukoba Amerike i Rusije, posebno u trenutku kad je Srbija desetkovana u svim mogucim sferama od privrede do bezbednosti….

——————-

ОДГОВОР АУТОРА…

Miodrag-portret1

Миодраг Новаковић @ Дарко Трифуновић:

Какво то „геополитичко право“ има Америка, да „енергетски контролише“ Европу (а Русија га по вама нема), кад је сама Америка, тамо далеко- „с оне стране баре“?

Друга ствар, Америка није највећи произвођач нафте, већ највећи „лопов нафте“, коју могу да прерађују и препродају једино захваљујући војној окупацији нафтних региона на Блиском Истоку и у неким другим земљама.

Америчка економија није у успону, већ у вртоглавом паду. Градови широм америке банкротирају, Америка нема уопште златне резерве које „покривају њену валуту“ већ лажно приказује своју валуту као стабилну, и одржава се као водећа финансијска сила, највише захваљујући финансијским манипулацијама Вол Стрита.

Док с друге стране, Русија која јесте у Европи, и то као највећа сила у сваком погледу , и једна од најстаријих цивилизација, има свако право да „енергетски контролише“ Европу- али она европске земље, за разлику од Америке третира као равноправне партнере .

Коју је то земљу окупирала или бомбардовала Руска Федерација, да би заштитила своје „геостратешке војне економске интересе?

 Зашто по вама г. Трифуновићу Америка има већа права у Европи од Русије. Ваши ставови мени изгледају као наивна замена теза?

Овакав отпор, који ви овде презентујете према Русији као „енергетској сили“, не показују чак ни многе водеће земље Западне Европе које радо сарађују економски са Русијом (нпр. попут Немачке).

Украјина се ових дана приклања евроазијском концепту и одбија „евроунизацију“. На улицама главног града Молдавије су десетине хиљада грађана који одбацују, срамни ЕУ ултиматум везано за њихов „споразум о придруживању“ (који је слично српској верзији, веома уцењивачки). Велика Британија одбија евроунијске прописе, и најављује референдум о изласку из уније. Слични процеси се дешавају широм те „срећне евроунијске заједнице“.

ЕУ и САД су на „умору“, и те две „глобалистичке творевине“ неће саставити (бар у постојећем географском и политичком формату, ни половину овог века. То само слепци не могу да виде. Али овде се не ради о томе коме ћемо дозволити да контролише Србију.

Русија је једина велика сила у Европи, која је спремна да прихвати Србију као равноправног партнера, без икаквих уцена, нарочито- не уцењујући нас територијалним самосакаћењем, насилном променом наше националне историје, не намећући нам девијантне и неморалне норме, попут „хомосексуализације наше деце“ у школама, и генерално „хомосексуализације целог нашег јавног живота, не намеће нам ни озакоњивање гмо отрова, обавезну вакцинацију сумњивим вакцинама, обавезно одузимање људских органа из тела покојника (без „анте, или пост-мортем сагласности“), не намеће нам инфериорни економски концепт, итд- што све, с друге стране чини Евроунија, кроз стално додавање нових уцена у текст „споразума о придруживању“ (или како они то овде називају-  „платформу за преговоре“)…

У свом горњем тексту (Давенпорт: Преговарачка платформа са ЕУ је тајна, зато што намеравамо, поред Косова, да вам… ), који сам ја написао, се јасно наслућује да следи нови списак уцена, које бриселски колонизатори и београдски јањичари, немају храбрости да обелодане унапред, већ обе варијанте „предлога“ (бриселски и београдски) држе тајним.

Чега се то плаше- да буде доступно нашој јавности?

На крају, везано за вашу опаску о „српским фашистима, инфорбировцима и руским шпијунима“ који су по вама заслужни што је „Србија нова мета запада“ (ако вам није познато, Србија је мета Запада од 1999 (дословце, иначе план о уништењу „српски доминиране“ Југославије и довођењу НАТО трупа у Југославију, је разрађен још одавно, на самиту Реган-Тачер, 1984, документ “NSDD133”)-

– Данас су једини фашисти у Србији они који су на власти, јер су на власт и дошли, и одржавају се класичним фашистичким методама. Заједно са њима су и ваши „инфорбировци“ (претпостављам да сте под тим термином мислили на комунисте- инфорбировци су „изумрла врста“)- јер између комуниста и фашиста и нема суштинске разлике).

Што се тиче „руских шпијуна“,  и ако их има у Србији, њихов број (и утицај) у односу на западне, је безначајан. Ако под руским шпијунима сматрате све српске родољубе- русофиле, онда директно вређате бар стотине хиљаде српских грађана!?

На крају једно конкретно питање за вас г. Трифуновићу- чије интересе ви заступате оваквим (замењеним) тезама?

 

Миодраг Новаковић

(аутор текста: „Давенпорт: Приложена преговарачка платформа са ЕУ је тајна…„- http://wp.me/p2SZ3j-s61)

——————

ДОДАТАК- КОПИЈЕ „ФЕЈСБУК“ ДИСКУСИЈЕ У ОТВОРЕНОЈ ФБ ГРУПИ „УНМИК КОСОВО“ (685 ЧЛАНОВА)

TRIFUNOVIC-1TRIFUNOVIC-2TRIFUNOVIC-3TRIFUNOVIC4

TRIFUNOVIC-6Трифуновић7

————————————————————–

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ:

Давенпорт: Преговарачка платформа са ЕУ је тајна, зато што намеравамо, поред Косова, да вам ампутирамо и остале највредније делове државе … (чланак који је изазвао „реакцију и контра-реакцију“)

Russians are coming- be ready to deal with it, or “turn your tail and run”…

ПРОГОН СЛОБОДНИХ МЕДИЈА: Режимско тужилаштво покреће поступак против ФБР портала !?

НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК- чланак због кога нам је амерички “хоумленд секјурити” колеџ послао “упозорење” ….

ПРЉАВА КАМПАЊА ПРОТИВ ПАТРИОТСКИХ МЕДИЈА СЕ НАСТАВЉА, ОВАЈ ПУТ НА ФБ МРЕЖИ…

ИНСАЈДЕР ЈЕ МАЛО НЕРВОЗАН: ПИСМО ФБР ОСНИВАЧА М НОВАКОВИЋА УРЕДНИШТВУ Б92…

————————————-

Референце:

http://wp.me/p2SZ3j-s61

http://www.tmcrew.org/news/nato/germany_usa.htm

https://www.facebook.com/darko.trifunovic.311

https://www.facebook.com/miodrag.novakovic

https://www.facebook.com/groups/422786171118022/635538599842777/?notif_t=like

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE_%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

 

19 replies »

    • Трифуновић прича без везе и глупости. Они прича неку причу као патриота је хвали Војску Републике Српске, прича о вехабијама Шиптарима, Косову итд а исторврмено има Русофобне ставове попут свих оних који су били и сад су најоштрије против Срба. Интересантно је да је тај исти Трифуновић боравио током 1999 пред бомбардовање у Русији код Козака. Оно што бих ја замерио аутору господину Новаковићу јесте зашто он назива Факултет Безбедности режимском институцијом на том факлултету је више пута боравио Руски амбасадор а такође има и професора који су директно учествовали у одбрани земље и Српског народа током деведесетих.

      Свиђа ми се

      • Био сам у недоумици да ли да користим термин „режимски“, и за Факултет и за титулу г. Трифуновића, и на крају сам то ипак урадио, али условно, користећи се наводницима- јер иако факултет, па ни посао који званично обавља г. Трифуновић нису формално „режимски“, они у оваквом контексту чланка указују на везу те институције и професорске титуле, као државних институција на чијем је челу садашањи омражени политички режим.
        Ипак Вашу добронамерну критику прихватам, и желим да нагласим да не сматрам нити факултет режимском институцијом, нити г. Трифуновића формалним припадником режима у дословном смислу те речи. Али по мени очигледна „асоцијација“ та два произилази из наменског карактера и „власничког концепта“ те институције.
        Надам се да ће ме Српски родољуби запошљени у тој институцији разумети, и њима се извињавам за изазвану конфузију око ових термина, коју сам сада, како се надам, разјаснио…

        Позрав свим читаоцима, и хвала на величанственој подршци у Вашим коментарима .
        Аутор Миодраг Новаковић

        Свиђа се 1 person

  1. Жали боже папира на коме издају дипломе оваквим типовима. Најбоље би било да се тај “профа“ пресели на Запад али обавезно да понесе са собом и своју диплому па да је тамо искористи баш за оно што је овде требао одавно да уради.

    Свиђа ми се

  2. Izuzetno dobar tekst, gospodine Novakovic! Ko zna kako je taj Trifunovic „zasluzio“ diplomu? Kad vidite koje izraze ima u svom recniku, ne biste nikada poverovali da se radi o visokoobrazovanoj osobi. Time je valjda sve receno – bedni placenik…..!

    Top 5000

    The Kingdom (2007)

    Свиђа ми се

    • Тај тип је западни плаћеник, лобиста који је блоговао по Блицу. Када су га напали због његових ставова онда су укинули коментаре јер “демократа“ није могао да поднесе истину коју су му сручили у лице.

      Свиђа ми се

  3. Trifunović je samo jedan od lakeja Četvrtog evroatlanskog fašističkog raj(h)a, njihov je lobista i evrofanatik.. Za Urednika sve pohvale i poštovanje za istinoljubivost i patrotizam. Naši kvislinzi su kratkoživeće amebe. Završiće na smetlištu istorije, tamo gde je završio i Treći raj(h).Slični njima su dočekali Hitlesa sa cvećem, Ovi se poklanjaju pred „Milosrdnim anđelom“ ne bi li izmolilili makar titulu marionete.

    Свиђа се 1 person

    • Sve pohvale g. Miodragu Novakoviću, najzad je uvideo, šta pišu i „akademski gradjani“ ja sam nekoliko puta pisala, i redovno sam bila brisana, jer kada sam tražila objašnjenje, bilo je4 „to ste već rekli“ ili uočen duplikat“, da sam se na kraju naljutila i uputila ne baš lepe reči Uredniku, i poručila svojim pijateljima, ako ne žele da budu ismejani od strane G.Novakovića neka ne ostavljaju nikakve komentare, i oni su me poslušali,Sada vam opraštam sve, jer ja nikada nisam upotrebila ni jednu pogrdnu reč, ali da sam kritikovala režim jesam, čak sam vas i jednom nazvala da ste režimski sluga oprostite za to, jer vidim da ima i pokvarenih ljudi „akademskih gradjana“, ne radujem se, ali i vi reba da se setite, da je narod ogorčen i da mora da se nekome požali.Hvala vam i jako me je žao što posle 2 godine on vas tuži ❤

      Свиђа се 1 person

  4. Prosto je neverovatno koliko neinteligencije ispoljava jedan režimski profesor koji je očigledno po zadatku gazda sa zapada napisao to što je napisao i nije mu baš lako podneti tu svoju sramotu što se otvoreno stavlja na stranu srpskih najljućih neprijatelja a protiv bratskog ruskog prijatelja srbije čija bomba nikad nije upućena na glave srpskog naroda a neprijateljskog kompletnog zapada je dosad bezbroj puta sravnjivala sa zemljom srpske gradove. Pa prema tome, jasno je ko dan kome je profesor Darko Trifunović prijatelj, a kome neprijatelj i za koga otvoreno radi.

    Свиђа се 1 person

  5. Gospodin dr.mr Trifunovic u svojoj biografiji navodi da je „magistar pravnih nauka – specijalnost – resavanje sukoba“… a sam nije sposoban da savlada sopstvenu sujetu i preti uredniku jednog od veoma retkih slobodnih internet-medija g.Novakovicu. Gospodin dr.mr Trifunovic je izneo neke neistine na racun bratske Rusije i uvredu na racun Njegove ekselencije ambasadora Rusije Cepurina ne pitajuci se pri tom da li ovakvi pamfletski politikantski istupi uopste dolikuju nekome ko se bavi pedagogijom u visokoskolskoj ustanovi i to kao doktor nauka i magistar, tj.dr.mr a u nedvosmislenom interesu svetske sile koja hara Planetom i uzima i otima sta god joj se svidi.

    Licno sam antikomunista ali veoma volim Ruse i Rusiju. A ko je taj iole obrazovani covek koji ih ne bi voleo? Pa pogledajte njihovu umetnost, njihovo slikarstvo, knjizevnost, pozoriste, balet, muzeje, pogledajte njihovo stvaralastvo, njihove hramove…… poslusajte malo bolje ruski jezik ili rusku muziku, pogledajte rusko pismo, rusku istoriju a narocito odnose i veze sa nama Srbima i Srbijom. Njihova dostignuca u nauci, svemirskoj tehnologiji ili najmodernijem naoruzanju i da ne pominjem.

    Ukoliko se nastavi progon Fbreportera i urednika g.Novakovica koji predstavlja „glas vapijuceg u pustinji“ kada je u pitanju medijska scena Srbije – smatram da je neophodno pre svega zatraziti od nadleznih imovinsku kartu dr.mr Trifunovica i totalno poreklo imovine i prihoda i u zemlji i u inostranstvu.

    Свиђа се 1 person

  6. Све честитке г. Новаковићу, за одличну аргументацију. Исто тако, захвалност за објављивање ове преписке, зато што се види да противници Јужног тока немају аргументацију. Ако им је најјачи аргумент – хајде да не радимо ништа што је у нашем интересу да се случајно не би замерили Западу – онда је јасно колико је Ваша, тј. наша позиција супериорна и исправна, а колико је шупља западна „понуда“ нама.

    Свиђа се 1 person

  7. Браво г. новаковићу. Кључно питање сте поставили на крају. Ја лично први пут видим и чујем за овог ћупа. Где је логика , пљувати по браћи. Из ког завереничког угла, xxxxx – Трифуновић, посматра ситуацију…

    Свиђа ми се