Ванредно Стање

РАСПЕТО КОСОВО: шиптарски избори на СРБСКОЈ земљи из минута у минут… (1)


РАСПЕТО КОСОВО: шиптарски избори на СРБСКОЈ земљи из минута у минут… (1)

РАСПЕТО КОСОВО: 17.11.2013. ПОСЛЕ НЕВИЂЕНИХ ПРИТИСАКА БЕОГРАДСКИХ ВЛАСТИ И ШИПТАРСКИХ СРБА ДА СЕ ИЗАЂЕ НА ГЛАСАЊЕ НА ТАЧИЈЕВЕ ИЗБОРЕ, ПРЕТЊИ И УЦЕНА, УЗ ПОЈАЧАНЕ МЕРЕ “БЕЗБЕДНОСТИ” ОКУПАТОРА (ЕУЛЕКС, КФОР, КПС И ЦИВИЛНА ЗАШТИТА), НАРОД СУ СПРОВОДИЛИ  НА ГЛАСАЊЕ (РАДНИКЕ СА ПОРОДИЦАМА) ПО СПИСКУ КАО У ЈАМЕ, ЈАСЕНОВАЦ, ФАШИСТИЧКЕ ЛОГОРЕ…

17. 11.2013. ФБР, СА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ФЕЈСБУК ИЗ МИНУТА У МИНУТ… (1)
17. 11.2013. ФБР, СА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ФЕЈСБУК ИЗ МИНУТА У МИНУТ… (2)

И ДАНАС, 01.12.2013. САМО БОГ ЗНА КАКВИМ УЦЕНАМА И ЛАЖИМА СУ СЕ СВЕ СЛУЖИЛИ А ДА БИ НА СРБЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, КОЈИ ИЗАЂУ НА ГЛАСАЊЕ ПО ШИПТАРСКИМ ЗАКОНИМА И ШИПТАРСКОМ УСТАВУ ТАЧИЈЕВЕ КВАЗИ-ТВОРЕВИНЕ КОСОВЕ, ПАО ТЕРЕТ ИЗДАЈЕ БРИСЕЛСКОГ ПОТПИСА ДАЧИЋА – ДЕМОНОКРАТИЈА НОВОГ СВЕТСКОГ ПОРЕТКА НА ТЕРЕНУ У СВОМ ПРАВОМ ОБЛИКУ…

Устав РС: ЧЛАН 306

Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година.

УГРОЖАВАЊЕ ТЕРИТОРИЈАЛНЕ ЦЕЛИНЕ

ЧЛАН 307

(1) Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година.

***

13:00 Народни Покрет Отаџбине:

У Косовској Митровици опсада по трећи пут. Јаке снаге америчког, мађарског и словеначког КФОР-а, КПС-а, Цивилне Заштите и разноразних припадника режима у цивилу. Поново Американци (6 хамера и 2 џипа) и Мађари (6 камиона, 4 џипа и 4 БОВ-а) код Трепче између Звечана и Митровице. Између Звечана и Житковца неколико џипова и хамера америчког КФОР-а. У Звечану код моста за Рударе 4 хамера ЈЕРМЕНА! Најбројни ји су ко и раније припадници Цивилне заштите која је под командом Канцеларије за КиМ, а састављена искуључиво од људи са севера КиМ. Што је најтрагичније! ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ У ПРАВОМ СМИСЛУ !

Саша Касаловић:  Лудило, делиријум, одсуство разума… Ко ће боље против Срба него они сами!

***

14:39 СРБИ НА ОКУП:

Кадрови са данашњих “избора” из К. Митровице (ВИДЕО)

siptarski-izbori-u-km
Камера наше инфослужбе забележила је неке занимљиве кадрове са данашњих “избора” у Косовској Митровици, које је расписала ткзв. председница Косова, Атифете Јахјага.

KARABINJERI IZBORI NA KIM

Иначе атмосфера у Косовској Митровици и у општини Звечан, више подсећа на опсадно стање, него на стање у којима народ својом вољом, слободно излази да некога изабере.

Погледајте видео (http://youtu.be/4kPkb3nSyoY)

Уредништво “Срби на окуп”

***

14:25 Србски Образ:

ПОРУКА КРСТИМИРА ПАНТИЋА:
„Овога пута очекујем и више гласова од припадника националних мањина који ће овога пута имати прилику да бирају између два кандидата, мене и господина Оливера Ивановића. Ја сам сигуран да ће они ипак указати пре поверење мени.“(РТС)

КАКАВ КАНДИДАТ, ТАКВИ И ГЛАСАЧИ

Више стотина Цигана/Рома, који живе у Фабричкој улици у ЈУЖНОМ делу Косовске Митровице, уписани су као примаоци социјалне помоћи Републике Србије и данас их масовно довозе у СЕВЕРНИ део да гласају за Крстимира Пантића!

***

14:20  Станислав Бранковић:

ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ ПРИЗНАЈЕ „НЕЗАВИСНО КОСОВО“:

ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ  фото: Србски Образ

ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ
фото: Србски Образ


„Србија ће у нама имати партнера“
„Наш концепт је да са Републиком Србијом изграђујемо што је могуће боље односе“

Оливере, зашто о Србији говориш као да је у питању страна држава?

***

Звечан: У току је други круг шиптарских избора (видео)

Данас се у Звечану, као и у још неким општинама на Косову и Метохији одржава други круг шиптарских локалних избора за градоначелника. Избори у Звечану су поновљени због неправилности које је починио ОЕБС.

Припремио: Иван Максимовић / 01.12.2013. Новинар.Де

***

иѕ

гласање

Безбедност у овом малом месту на северу Косова, по наоружаним полицајцима и војницима, рекла би се да је крајње угрожена. То уопште није тако. Ипак, наоружани људи са дугим цевима распоређени су у свим српским срединама на северу Косова без обзира да ли се тамо гласа или не.

ZVECAN 3 ZVECAN 4 ZVECAN 5 ZVECAN 1 ZVECAN 2

***

12:08 СНП НАШИ:  ЕКСКЛУЗИВНО!

Корисник социјалне помоћи из Косовске Митровице П. Н. јавља:

„Звали су ме из социјалног јуче око 18 ч и рекли да морам данас до 12 да се појавим код њих, па одатле на гласање, иначе ће ми укинути социјалну помоћ. Ево сад је 11:45 и не пада ми на памет да идем тамо! Данас им је много мање људи изашло него пре две недеље!“

***

11:42 НЕ шиптарским изборимa

СРАМНО: Ево како београдски медији извештавају о шиптарским изборима!

Да подсетимо, „Косовар“ је назив измишљене нације тзв. „независног Косова“!

ИЗВЕШТАВАЊЕ О ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА

***

ВЕСТИ:

13:20 Мања излазност него у 1. кругу

Председник Централне изборне комисије самопроглашеног Косова Ваљдете Дака рекла је да је до 11.00 часова на Косову гласало 102.005 бирача или седам одсто од укупног броја грађана са правом гласа, што је знатно мање у односу на први круг локалних избора одржаних 3. новембра. „Према подацима општинских изборних комисија, у Штрпцу је изашло 9,11 одсто, у Грачаници 10,68, Клокоту 13,86, Партешу 15,95, Новом Брду 8,79 и у Ранилугу 14,05“, рекла је Дака.

Она је истакла да су у северном дијелу Косовске Митровице до 11.00 часова изашла 1.292 бирача или 4,65 одсто, док је на три бирачка места у општини Звечан изашло 8,92 одсто бирача.

12:32 ОЕБС: Гласови се броје на бирачком месту

Шеф мисије ОЕБС-а на Косову Жан-Клод Шлумберже изјавио је у Косовској Митровици да је веома задовољан досадашњим током гласања на локалним изборима и додао да ће бројање гласова бити обављено на бирачким местима.
 
12:20 Мања излазност у Доњој Гуштерици и Грачаници

Излазност грађана на изборе у бирачким центрима у Грачаници и Доњој Гуштерици на Косову је знатно мања у односу на први круг избора за градоначелнике, оценили су данас посматрачи и чланови бирачких одбора та два места.
 
12:13 Приведен па пуштен посматрач “Српске“

У Штрпцу је данас приведен а након краћег задржавања у полицијској станици ослобођен посматрач ГИ Српске Јован Мирковић. Полиција је Мирковића привела проверавајући исправост његовог аутомобила, а како се наводи у саопштењу те грађанске иницијативе, Ради се о намери да се Мирковић удаљи са бирачког места.
 
12:00 Ослобођен Љубинко Караџић

Ослобођен председник Привременог већа Приштине Љубинко Караџић који је јутрос без образложења приведен у полицију.

***

11:32 СНП НАШИ:

До 11 часова у Косовској Митровици гласало је укупно 1290 гласача, односно 4,62% од уписаних. Што је 237 мање него у првом кругу!

***

10:15 НЕ шиптарским изборимa:

Звонко Михајловић
„СРБИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ БИРАЈУ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПОД НАЗИВОМ “СКУПШТИНА ЗАЈЕДНИЦА ОПШТИНА“.
ОСТАНИТЕ СВОЈИМ КУЋАМА И ЈАСНО СТЕ СЕ ОПРЕДЕЛИЛИ ЗА СРБИЈУ“

***

10:14 СРБИ НА ОКУП: Привођења на самом отварању “бирачких места” на КиМ

ГРАЧАНИЦА – Председник привременог органа града Приштине Љубинко Караџић приведен је данас у просторије косовске полиције у Грачаници, неколико сати после отварања биралишта у другом кругу шиптарских избора.

srpska
Начелник полицијске станице Братислав Трајковић рекао је кратко новинарима да се у згради налази тужилац, али да му није познато шта се Караџићу ставља на терет.
У просторије полиције дошао је и председник Грађанске инцијативе Српска Владета Костић који је рекао Танјугу да му није познато због чега је Караџић приведен.
Према информацијама које има Костић, председнику привременог органа града Приштине полиција је пред његовом кућом без објашњења наредила да уђе у полицијско возило.
Пред улазом у зграду полиције у Грачаници се налази велико број новинара као и неколико челних људи Грађанске иницијативе Српска.

***

10:00 СНП НАШИ: Демократски избори на КиМ

обезбеђење шиптарских избора

***

09:30 До 9.00 часова укупно је гласало 329 грађана, што представља 1,18 % од уписаних бирача у Косовској Митровици.

***

09:25 СНП НАШИ: ВАЖНО ! ВАЖНО! ВАЖНО !
План Александра Вулина и Крстимира Пантића како покрасти изборе

На биралишта ће бити довођени гласачи из енклава са КиМ, који немају право гласања на југу наравно, међутим они ће се представљати као шиптари, односно као гласачи који нису изашли у протекла два круга избора (тај списак људи који нису изашли на изборе доставили су људи из изборне комисије) , у изборним комисијама су људи који су под контролом Пантића и Вулина, и тим својим људима на бирачком месту намештени гласачи који се доводе са југа показују личну карту која нема везе са именом и презименом које ће рећи. Затим брже боље лична карта им се враћа и даје материјал за гласање…на тај начин Крстимир и Вулин покушаће да обезбеде победу! Наравно бирачи који се доводе неће гласати само једном!

***

09:00 СНП НАШИ: Поново први на гласање долазе цигани којима је обећано по 2000 дин за глас.

гласање цигани први

***

08:00 СНП НАШИ: Прстимир Кантић је гласао, а сада одлази да однесе залиха асепсола својим гласачима!

Крстимир Пантић издајник

***

08:00 Поново велике снаге шиптарске полиције обезбеђују своје изборе!

полиција 1

На стотине шиптарских полицајаца налази се у Косовској Митровици како би застрашивали Србе.

полиција 2

***

СНП НАШИ И СРБСКИ ОБРАЗ:

ШИРИМО ИСТИНУ О ЛАЖНИМ ИЗБОРИМА

У претходна два наврата — 3. и 17. новембра — издајнички режим у Београду је употребио досад невиђену спрегу полицијске репресије, медијских обмана и мафијашких уцена како би приморао Србе да учешћем на изборима, које је расписала такозвана „председница Косова“ Атифете Јахјага, фактички признају НАТО-творевину „независно Косово“.

Па ипак, и поред свих притисака, народ на северу Косова је у огромној већини изабрао БОЈКОТ! и тиме јасно рекао шта мисли о Николићевом кривоклетству, Дачићевим претњама, Вучићевом пренемагању и Вулиновим лажима.

не изборима ОБРАЗ

***

КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА!
НЕ ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА!!!

Косово је Србија протест за бојкот

***

Глас Косова и Метохије:

Слобода се не добија на тацни – слобода се осваја!
глас косова и метохије

Дан пред трећи круг избора у КМ.И највећим се обожаватељима лика и недела Пантића смучио кандидат за градоначелника. Претње, смарање потплаћивање, упозоравање, туче и претњи трудници, обележили су ову недељу.

Пошто се и Еуропејцима смучио слободан избор ратоборних Срба, решили су да ово буде последњи покушај,па се и гласови, ради лакше крађе, броје на Северу.
Све у циљу успеха Јахјагине државе и заокруживања територије Косова репубљик. Србија после ових избора нема више ништа с нама овде, а и грађане у Војводини наговарају да узму мађарска документа због силних погодности. Као што су нас овде терали, разним мукама и невољама,да морамо да узмемо шиптарска.
Истина је, храбри народе мој, да Србија нема паре да закрпи један асвалт или да обнови једну фасаду у њиховом вољеном Београду, тако да, што се чудимо што „своје покрајине“ желе да пусте низ воду?
Ту негде је и југ Србије. Три мала места, која су Дачићу небитна. Већина становништва је пука сиротиња, па га ни то не брине… ко ће још да слуша о мукама сиротиње…
Изборе нам, пред дневник на првом у пола осам, препоручује Пантић, једини човек који ће од њих да има неку корист.
А после избора рај на земљи, потоци млека и меда, црнци што ће да нас у ладовини ладе и чароби штапић да нам плати струју.
Лично, не верујем у решења попут чаробног штапића. Више сам за варјанту „ајде да се организујемо и ослободимо се“, јер колико се сећам, кроз историју, а она је кажу „учитељица живота“, из које сви, сем Срба, добро науче, да нашим прецима нико није дао ослобођење, нит им је олакшао живот, тек онако.
Наши преци,необразованији од нас, сиромашнији од нас, организовали су ослобођење и борбу са сваким ко им је домовину угрозио.
Ова модерна Српка хорда,радије пије пиво и гледа старлете. Није никог брига ни шта му се дешава у суседној општини, а камо ли на Косову и Метохији. Некима су Бујановац и Медвеђа већ на КиМ, јер се нису ни потрудили да науче географију и историју своје земље.
Лако је дати нешто што не познајеш.
Било како било, нису само они мука сад…
Незаинтересовани за наше добро, одавно су сви на власти, ма колико се она мењала.
Нити једна власт није про-Српска, већ су све „про -буљашке“, то јест брину само за своја „дупета“.
Косово им је 14 година мука, радо би били суседи с њима, али им „багра“ са Севера покварила планове и „енклаваши“ који се нешто много споро селе…
Зато су смислили ову превару,највећу од свих превара… тзв.слободне изборе, где ћемо у новопризнатој држави Косова, где је Тачи премијер, а гђа Јахјага председник, ми имати некакве јајоглаве, неписмене градоначелнике. Па шта!
Под чијом влашћу раде ти градоначелници? И детету на Северу је јасно да ће радити под влашћу Приштине, с благословом издајничког Београдског врха и командом екуменистичке цркве Србије.
Јој мерака…!
Сетите се тога, када вам следећи пут буду рекли „Имате проблем? Шта па то нас брига? Ви сад имате своје градоначелнике, своју власт у енклавама, па делајте!“ а вама ће руке бити везане. Јајоглави кандидати неће имати стварну власт, сем над 10 орангутана који их чувају од вас, његових бирача…
Још једно камено доба…
Србине ништа ниси научио под милим Богом!
Сети се шта су вазда радили Срби, прави Срби, не ови кафански и ови са стадиона! Увек су борбом освајали слободу и увек су рокали надмоћнијег много надмоћнијег противника!
Како? Јер су знали за морал и знали су за Бога!
А ко је с Богом, нико му више ни не треба!
Докле ћемо да чекамо „повољније прилике „за устајање, за обарање издајничких власти???
Док нас буде довољно за под маслачак????
Дижи дупе, док још имаш за шта да се бориш…а1

билборд о изборима

***

Звечан, безбедност дан пре другог круга шиптарских избора (видео, фото)

У Звечану и Косовској Митровици сутра ће бити обављен други круг избора за градоначелника ова два града. Онај који буде изабран, радиће по законима тзв., “републике Косово” која ће тако заокружити своју самопроглашену државност. Све то не би било могуће да иза тога није стајала, свим снагама, српска власт и сви њени носиоци у претхоdна два мандата, Тадићеви тзв “жути” и страни сарадници односно потписници Бриселског споразума.

Припремио: Иван Максимовић / 30.11.2013. Новинар.де

***

“Неколико” плаката једне од листа.

“Неколико” плаката једне од листа

Сутра је 1. децембар. Светски дан против СИДЕ, једне од најсмртоноснијих болести за коју лек не постоји још увек, а према неким теоријама завере – не желе да га пусте у промет.

Поред тога, у више општина на КиМ као и на две на северу Косова – Звечану и Косовској Митровици, одржаће се други круг избора за предводника власти у овим местима. По први пут од 1999. године избори које расписује самопроглашена “република Косово” одржавају се на северу КиМ где је број Шиптара занемарљив, односно безмало и без икаквог утицаја.

Онај ко од градоначелника буде изабран по први пут ће у структуре општинске власти довести Шиптаре који ће такође моћи да одлучују о свим питањима, па и онима која их се баш не тичу.

Такво стање, пре свега, омогућила је српска политика и њени носиоци од режима Бориса Тадића па до садашњег миљеа власти. Насилном и безаконитом сменом власти коју је овдашњи народ изабрао срушене су пре два месеца и последње баријере ка одбрани државе.

Од када се престало и са позивима на бојкот ретки су они који смеју да устану и јавно кажу истину и тако се супротставе. Упркос тој чињеници данас на улицама севера Косова КПС је поставила своје патроле испред изборних места у овим градовима док ће сутра Еулекс и КФОР пружити додатну подршку. Ово говори како је многима стало до тога да избори успеју, и поред њихове многоструке нелегалности и неправилности коју је и ОЕБС више пута нарушио указујући на проблеме и неозбиљност коју ови “избори” изазивају код српског становништва.

Стални дописник портала Новинар.Де

Иван Максимовић, Звечан, Србија