ИЗ НАШЕ ИСТОРИЈЕ

Игор Војиновић – ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЈА ЈЕ СРБИЈА


Зомбираност србског бића је општа. Буди се Србине. Устани Србијо или нестани.

***

ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЈА ЈЕ СРБИЈА

Пише: Игор Војиновић

Погледајмо чињеницама у очи. У античкој Македонији су живјели углавном Срби и Грци. Ко не вјерује, нека се упита зашто Александра Великог (Македонског) у мађарској историографији зову АЛЕКСАНДАР СРБИНОВСКИ? У Средњем вијеку моћна србска држава је настала са центром у Вардарској Македонији, Рашкој области, Косову и Метохији. Зато то и зовемо СТАРА СРБИЈА. Карађорђе је створио НОВУ СРБИЈУ у којој и ми данас живимо.426351_475978565757762_1799286458_n

 

Србија Немањића је значи Стара Србија. Обухватала је Србија и Босну и Зету и Травунију и Хум и Неретљанску… Генерације Срба су одрастале на Лазаревом завјету са жељом да ослободе Стару Србију и освете Косово. То им се и остварило у Балканским ратовима (1912-1913) КУМАНОВО ЗА КОСОВО!

Међународним мировним уговорима потврђени су олободилачки ратни успјеси Срба (Краљевина Србије и Црне Горе) Лондонским миром 30.5.1913. и Букурешким миром 10.8.1913. је и Вардарска Македонија међународно потврђена као дио Србије. Што се тиче Босилевграда и Цариброда они су припали Србији мировним уговором у Неју 27.10.1919. год. након побједе у Великом рату. Бугарска је чак мало и кажњена за злочине које је починила, а Србија ко најзаслужнија за побједу је могла и много више. Значи све је у складу са међународним државним континуитетом и историјском традицијом, чак и у складу са правдом.

Узрок овог БЈРМ проблема је у титоизму који је пропагирао болесну антисрбску идеју о постојању „македонске нације“ и о Србима као хегемонистима. Требало је од Срба направити Босанце, Црногорце, Македонце и Војовођане, а ево сада и Косоваре. КПЈ је декретом 1946. прогласио „македонску нацију“ од тадашњег становништва Вардарске Македоније. Измислили су језик, грб, заставу, цркву и историју, чак и културу Македониста. Иначе је још од АВНОЈ-а југословенска републичка федерације предвиђала посебну Народну репбулику Македонију (касније СР Македонију)

AVNOJ

Тако су комунисти уз подршку Запада и СССР од дијела Србије, србског народа, културе и цркве стварали Македонисте. Узели су један србски подијалект као „македонски језик“ и заокружили своју геноцидну идеју. Тако је наметнуто да геноцид над Србима постане борба против „србске хегемоније“. Југословенски комунисти су 50 година спроводили овај зли план. Становници Вардарске Македоније су били већином Срби који су бугаризовани, потурчавани и арбанизовани, а понекад и циганизовани.

Бугарска окупторска војска је у оба свјетска рата вршила присилну бугаризацију на различите свирепе начине. Чак су мијењана имена и презимена. Већина оних који се презивају на СКИ или који имају крсну славу су Срби, а Бугари углавном имају презимена која се завршавају на ЕВ или ОВ. Неријетко су Срби и са презименима на ЕВ, као на примјер Владо Герогијев, који је више пута јвно изнио да се његова породица презивала Ђорђевић, али су им бугарске окупационе власти два пута мијењале презиме у Георгијев. Срби никада нису вршили тако нешто над Бугарима, нити над било ким другим.

Све ненародне власти у Србији од 1945. на овамо имају идентичан несрбски став према Вардарској Македонији, што је аутистични народ прихватио ко да то тако треба.

Србија званично прихвата да је дио њене територије и дио србског народа, цркве и културе неко други, то јесте БЈРМ!?

Само се од србског дијела Македоније ствара македонистичка творевина. Бугарски Пирин и грчки Егеј нико ни не помиње, а Бугари и Грци не дају своје. Чак само Грчка не дозвољава бившим Србима, КПЈ творевини и НАТО сателиту БЈРМ, да буду Република Македонија, а то Србија и Срби не би смјели допуштати. НАТО пакту и ЕУ је неопходна антисрбска квазидржава БЈРМ ради слабљења Србије, контролисања долине Вардара, јачања Шиптара и прекидања везе са Грчком. Раније су Западу за тако нешто служили Бугари. С тога није ни за чудо што од Запада поствљена власт у Бугарској сада има претензије према Србији које јавно испољава. Када би се Србија и Срби пробудили и јасно казали, да то тако не може, друга би прича била. Овако сами омогућавамо да нас черече. Не, нису криви Бугари. Ми смо криви.

Зомбираност србског бића је општа. Буди се Србине. Устани Србијо или нестани.

Игор Војиновић, 28.11.2013.год.
Косовска Митровица

8 replies »

  • NIKOLA,SKOPLJE JE BILO PRESTONICA SRPSKOGA CARSTVA I SRPSKE PATRIJARSIJE ZA VREME SRPSKOGA CARA STEFANA DUSANA NEMANJICA SILNOG U 14 VEKU.NA VASKRS 16 APRILA 1346 GODINE STEFAN DUSAN NEMANJIC JE KRUNISAN ZA CARA.NJEGOVA TITULA JE BILA „CAR SRBA I GRKA“.U SKOPLJU SU TADA ZIVELI VECINSKO SRPSKO STANOVNISTVO I VEOMA MALO GRKA.APRILA 1346 GODINE U SKOPLJU JE PROGLASENA SRPSKA PATRIJARSHIJA.A,SRPSKI ARHIEPISKOP JOANIKIJE JE HIROTONISAN ZA PRVOG SRPSKOG PATRIJARHA JOANIKIJA PRVOG!!!

   Свиђа ми се

 1. Ma pametan si sve ti pamet na nos curi…Samo ne znam koju li si ti istoriju učio…Potraži na yutube genoci Grčke nad Makedoncima pogledaj malo bolje,sve ima dokumentovano,postoje i svedoci…Valjda će ti onda biti jasno koje si gluposti izlupetao u ovom tekstu…

  Свиђа ми се

 2. У озбиљној држави ово ће бити основно начело које ће бити подрезумевајуће и на коме ће почивати наша национална политика- вратити Своје.

  Свиђа ми се

 3. Косово и Метохија је са Старом Србијом носилац права на име Србија. Деда је положио кости за мене и своје потомке, сви ми имамо по породицама претке за пример, а шта је са нашом главом и зашто нема цену, није тешко схватити. Без образа и без борбе за Србство и Светосавље ми смо обезглављени.

  Старац Гаврило и Отац Тадеј ипак су веровали да ћемо доћи себи. Дај Боже, али се из дана у дан питам кад, и колико ће нас преостати да то васкрсење Србства дочекамо

  Свиђа ми се